Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.11.26 - 01:07:06 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1] 2   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Tunna chips och spröda kex  (läst 19899 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Fjällmor
Superhero
******

Smörklickar: 18
Offline Offline

Antal inlägg: 1808



Hemsida
« skrivet: 2009.06.07 - 21:21:13 »

Tunna chips
 
Riv en god ost och lägg små högar glest på bakplåtspapper.
Sätt in i ugnen och grädde tills de fått lagom färg.
 
Låt svalna
 
Klart!
 
 
Spröda kex
 
Blanda riven ost med äggula och solroskärnor.
Klicka ut smeten på bakplåtspapper.
Sätt in i ugnen och grädda tills de fått fin färg.
 
Låt svalna
 
Klart!
 
Jag körde båda plåtarna samtidigt på 200 graders varmluft och fick bra resultat. Kanske skulle vilja grädda chipsen snabbare/varmare nästa gång för de blev lite sega. Men kexen... wow!
 
Kexen ska defintivt förädlas framöver.
Kryddor...
Smaker...
 
Allt är möjligt.
 
Om du provar och hittar en egen variant berätta gärna i bloggen!

 :wave:


* _DSC6448.jpg (60.41 KB, 1200x800 - visat 889 gånger.)
Loggat

Peace, love and all that jazz!
/Fjällmor

Stolt 4-barnsmor som älskar att springa barfota över fjället och har ett passionerat förhållande till sin vedspis.

Viktreser från 106 kg till "må bra"vikt - dagsform? 75 kg!

Hälsoreser - dagsform? Obeskrivlig. Är värkfri efter 10 år med värk...
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #1 skrivet: 2009.06.11 - 23:25:01 »

kex ska testas snarast  :clapping:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #2 skrivet: 2009.06.12 - 00:21:17 »

Ser gott ut. :drool: Men chipsen ser lite bekanta ut. :sex:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Fjällmor
Superhero
******

Smörklickar: 18
Offline Offline

Antal inlägg: 1808



Hemsida
« Svara #3 skrivet: 2009.06.12 - 19:13:51 »

Ser gott ut. :drool: Men chipsen ser lite bekanta ut. :sex:

så lätta som de var att göra har nog många kommit på samma idé

 :thumbsup:
Loggat

Peace, love and all that jazz!
/Fjällmor

Stolt 4-barnsmor som älskar att springa barfota över fjället och har ett passionerat förhållande till sin vedspis.

Viktreser från 106 kg till "må bra"vikt - dagsform? 75 kg!

Hälsoreser - dagsform? Obeskrivlig. Är värkfri efter 10 år med värk...
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #4 skrivet: 2009.06.12 - 19:16:38 »

Har för mig de brukade prata om såna på kif.  :lol:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Fjällmor
Superhero
******

Smörklickar: 18
Offline Offline

Antal inlägg: 1808



Hemsida
« Svara #5 skrivet: 2009.06.12 - 19:18:44 »

Vilken koll du har hemul

Jag bara gör och skriver ner.

 :redface:
Loggat

Peace, love and all that jazz!
/Fjällmor

Stolt 4-barnsmor som älskar att springa barfota över fjället och har ett passionerat förhållande till sin vedspis.

Viktreser från 106 kg till "må bra"vikt - dagsform? 75 kg!

Hälsoreser - dagsform? Obeskrivlig. Är värkfri efter 10 år med värk...
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #6 skrivet: 2009.06.12 - 19:25:27 »

Jag minns alltid ovidkommande detaljer.  :cool:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Fjällmor
Superhero
******

Smörklickar: 18
Offline Offline

Antal inlägg: 1808



Hemsida
« Svara #7 skrivet: 2009.06.12 - 19:50:09 »

Vilken tur att jag bjuder på såna då  :flirting:
Loggat

Peace, love and all that jazz!
/Fjällmor

Stolt 4-barnsmor som älskar att springa barfota över fjället och har ett passionerat förhållande till sin vedspis.

Viktreser från 106 kg till "må bra"vikt - dagsform? 75 kg!

Hälsoreser - dagsform? Obeskrivlig. Är värkfri efter 10 år med värk...
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #8 skrivet: 2009.06.12 - 20:03:00 »

 :clapping: :clapping: :clapping: tack fjällmor att du skriver ner ...

för har var det kalas idag .

Jag testade lite olika varianter, basen var 6 ägg och riven ost ( så mycket att skeden kunde stå på smeten ) mätte inte mängden.
hälften fick solrosfröer  den andre helften mandelflarn.

Sedan delade jag dom både och satte cheyennepeppar på varsin halva.

Det blev två ungsplåtar och färdiga var dom rätt fort på 225 grader.

Vi hade smör, kräfttjärtar, paprika och charlottenlöks gröna delar småklippta på dom.
kalas gott.

Nästa man kan testa  ha vitlök i smeten .

Fördelen med dessa var att de kommer så fort , så medan dom gräddas kan man förbereda pålägget och sedan kan man njuta av dom varma.
vi hade även första satsen jordgubbar ( inte egna än , men svenska i alla fall) med grädde och egen gräddglass.

Jag tyckte inte att det blev så stor skildnad på de olika smaken, allt var riktigt gott, om jag skulle behöva välja skulle det bli "neutral med mandel" i så fall.
Alla i familjen tyckte om dom ! :yay:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #9 skrivet: 2009.06.12 - 20:15:24 »

Jag ska också prova kexen. Ska man ha hela nötter eller ska de hackas eller mixas?
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #10 skrivet: 2009.06.12 - 22:04:08 »

Jag hade hela solrosfrön och mandelflarn
Loggat
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #11 skrivet: 2009.06.13 - 14:22:29 »

jag är på gång med den här kexen nu .

Min tanke är att det skulle vara:
- en bra pajdeg,
- i större format hemul-bröd-ersättare, alltså  en rejäl tunnbröd att fylla på
-tacochips

Vi ska göra mer av denna varan idag, få se vad vi orkar experimentera
Loggat
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #12 skrivet: 2009.06.13 - 14:40:37 »

och visst gömde jag , jag tror att jag testar att fritera dom också  :crazy:
kanske gömma någon räka i  :lick:
Loggat
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #13 skrivet: 2009.06.13 - 16:11:42 »

Du och dina räkor...  :lol: Men nu kanske det blir något räkchipsaktigt av det hela då! Håller en liten tumme!  :nod-yes:
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #14 skrivet: 2009.06.13 - 19:11:45 »

Det blev både bröd och friterad idag.
Jag kan inte fritera , men det blev hyfsad ändå.'Ni som kan konsten kan använda denna till smet solklart,
tillsätt inte något extra salt som vi gjorde, det blev för mycket :puke1:


Påläggen gör sitt också lök rekommenderas varmt !
Loggat
Sidor: [1] 2   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544