Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2022.08.13 - 13:25:29 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: 1 [2]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Tunna chips och spröda kex  (läst 12919 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 31086



Hemsida
« Svara #15 skrivet: 2009.06.14 - 23:35:28 »

Nu kommer snart idalinda och tjatar här igen. Bara hon inte har tryckt i en massa grönt skräp i kexen nu. :whistle:  :biggrin1:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #16 skrivet: 2009.06.14 - 23:36:12 »

vad gör ni alla andra ??? :angrywife:
Fattar ni inte hur genialisk denna kex är.

Idag testade jag den som pajbotten och kan tala om att godare finns ej.

Min form var ungefär en halvungsplåt och hör och häpna idalinda höftar bara !

Styrmannen rev en regäl hög stureost... skulle det kunna vara 500g  :blink:
sedan blandade jag i ägg så att konsistensen blev mjuk, denna gången 7 st, men kan man prova sig fram med äggen, en åt gången , tills smeten
är sådan där skedet kan stå ungefär.
sedan kanske 2 dl mandelflarn  (krossad mandel och nötter fungerar också, hela fröer likaså)

allt snabbt i hop och in i formen.

225 grader,  ca .10 minuter och sedan fyllningen i och ca. 20 minuter till , precis som med vilken paj som hälst.

NU funderar jag på en kaka-variant, med lite kesella och möjligen någon ananas-bit / jordgubbar i .

men skulle vilja få tips om någon neutralara ost ( finns det neutralare än sture  :crazy: ?)
så att botten inte skulle smaka så salt som den gör nu .
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 31086



Hemsida
« Svara #17 skrivet: 2009.06.14 - 23:37:40 »

Sic!  :king:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #18 skrivet: 2009.06.14 - 23:45:49 »

Du bara skrattar åt mig  :mad_roll: och hjälper inte alls att hitta en neutral-Sture , jag som precis ahr berättat hur hjäpsamma vi är  :cry:
Loggat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 62
Offline Offline

Antal inlägg: 31086



Hemsida
« Svara #19 skrivet: 2009.06.14 - 23:51:10 »

Jaså? Känner mig inte speciellt stöttad vad gäller mina sköldkörtelvärden!  :mad_roll:

Kan det bli smaklösare än Sture? Arlas Hushållsost kanske, har du testat den? Jag har aldrig smakat så jag vet inte. Kör på ostmassa annars då, det måste väl gå. Keso? Kesella?



Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU! | Fat is the new thin.
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #20 skrivet: 2009.06.14 - 23:58:33 »

Jag tror att du vet mer om ostar än jag om sköldkörteln  :lol: .

Det är ett relativt skuggigt område för mig, har inte läst på något vettigt om det varken över eller underproduktionen .
Jag vet bara att både har en lång lista symptomer och allt runtomkring verkar vara hyperskumt.
Hjälper det dig på något sätt  :blink: ?
Loggat
Fjällmor
Superhero
******

Smörklickar: 18
Offline Offline

Antal inlägg: 1808



Hemsida
« Svara #21 skrivet: 2009.06.15 - 17:59:10 »

Fjällmor  :inlove: Idalinda


 :yeah:

Vi köper denna ost:


http://storkok.arla.se/Sites/Storkok/Templates/Product____1349.aspx

ÅH jisses ås många experiment du gjort!

Sover du aldrig männska..?

 :yawn:
Loggat

Peace, love and all that jazz!
/Fjällmor

Stolt 4-barnsmor som älskar att springa barfota över fjället och har ett passionerat förhållande till sin vedspis.

Viktreser från 106 kg till "må bra"vikt - dagsform? 75 kg!

Hälsoreser - dagsform? Obeskrivlig. Är värkfri efter 10 år med värk...
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #22 skrivet: 2009.06.16 - 21:45:43 »

Jag har väl experimenterat en sak / dag och familjen har fått stå ut med det som middag oavsätt resultatet  :crazy:.

Nu såg jag att du använde bara ägg-gulan till dina kex, jag hällde i hela äggen, behöver jag börja experimenterandet från början ju  :confused3: :smile:
Loggat
idalinda
Extraterrestrial
********

Smörklickar: 41
Offline Offline

Antal inlägg: 6909



« Svara #23 skrivet: 2009.06.21 - 20:07:36 »

En ny testresultat :

500g keso
6 ägg
280 mandelflarn
1/2 dl socker
1/2 tsk ( egentorkad grön) stevia
1 msk fiber husk

Allt bara blandas ihop och bredas på långpannan, lite kanel hade jag överst
200grader  ca. 20 minuter eller lite längre.

gott var det enligt alla, vispgrädde och jordgubbar till , eller glas, eller ost

Jag har ett recept om gräddfil och kesella och citron som man har i pajskal och där finns också ananas-bitar i, men det fungerar väl med bär också.
Orginalreceptet innehåller massa socker, men jag får prova mig fram.
Det tänker jag testa på någon gång med den här botten.
Om man använder någon fyllning, behöver man kanske inte söta botten alls, lika så kan man skippa kanelen.
men jag vet inte om äggen orkar binda ihop det hela själv eller behöver man fiberhusk, men jag hade den hemma och höftade :flirting:,
Det kan bli en riktig husmor av mig med  :lick: !
Loggat
Sidor: 1 [2]   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544