Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.11.21 - 20:26:57 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Lammstek med örtglädje  (läst 6360 gånger)
0 Medlemmar och 2 gäster tittar på detta ämne.
Fjällmor
Superhero
******

Smörklickar: 18
Offline Offline

Antal inlägg: 1808



Hemsida
« skrivet: 2009.04.15 - 11:47:05 »

Jag älskar lamm.
Favoritbiten är framdel men i brist på sådan blev det stek denna gång. Mitt favoritsätt att tillaga lamm är lätt och gott... Prova du med!
 
På med ugnen.
Fyll matberedaren med örter du gillar och har hemma (t.ex gräslök, oregano, timjan... du vet bäst vilka du gillar!), rejält med vitlök, rivet citronskal och saften från densamma, en stor smörklick och en skvätt olivolja - kör till önskad konsistens.
Öppna upp steken, salta och peppra, bred på rejält med örtglädje. Rulla ihop steken och bind upp. Eller om man, som jag, alltid glömmer köpa steksnöre - kör ett grillspett igenom ;-)
Sätt i köttermometern så spetsen är på tjockaste stället och lägg sen i ugnsfast form. Bred resten av örtglädjen över steken och sätt in den i ugnen.
 
Dela hela rödlökar och vitlökar tvärs över, med skalet kvar, salta och peppra och bred örtglädje eller skvätt olivolja över. Lägg i formen runt steken - de bakas gott där.
 
Vill man ha en lite lyxigare sky slår man lite vitt vin i formen i halvtid.
 
I påskhelgen njöts denna med mild fetaostkräm och klyftpotatis. Andra goda lammkompisar är sallad, blomkålsris, glada hattar, blomkålscouscous i panna, grönsaksmos, ugnsbakade rotsaker.... och några till.
Vilken blir din favorit tro..?

/Fjällmor



* _DSC5027.jpg (217.86 KB, 800x1200 - visat 837 gånger.)
Loggat

Peace, love and all that jazz!
/Fjällmor

Stolt 4-barnsmor som älskar att springa barfota över fjället och har ett passionerat förhållande till sin vedspis.

Viktreser från 106 kg till "må bra"vikt - dagsform? 75 kg!

Hälsoreser - dagsform? Obeskrivlig. Är värkfri efter 10 år med värk...
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #1 skrivet: 2009.04.29 - 23:10:18 »

Det här lät jättegott, och definitivt värt att prova! Men gradantalet på ugnen undrar jag lite över. 125, 175 eller 200 grader? Kan inte tänka mig att det är mer nämligen. Sen en fråga om ungefärlig tid också, såklart. Vill ju veta hur länge man ska behöva vänta på detta goda!  :lol:
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
Fjällmor
Superhero
******

Smörklickar: 18
Offline Offline

Antal inlägg: 1808



Hemsida
« Svara #2 skrivet: 2009.05.09 - 21:14:09 »

 :redface:

nu ska jag svara ärligt..

Det är olika vilken temp jag kör beroende på hur bråttom jag har.
Låg temp och längre tid blir godare.

 :flirting:
Loggat

Peace, love and all that jazz!
/Fjällmor

Stolt 4-barnsmor som älskar att springa barfota över fjället och har ett passionerat förhållande till sin vedspis.

Viktreser från 106 kg till "må bra"vikt - dagsform? 75 kg!

Hälsoreser - dagsform? Obeskrivlig. Är värkfri efter 10 år med värk...
Marinda
Jr. Member
**

Smörklickar: 5
Offline Offline

Antal inlägg: 97



« Svara #3 skrivet: 2009.05.10 - 13:40:25 »

Det där låter verkligen riktigt gott. Lamm är en favorit här också.
Loggat
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544