hemul
|
|
« skrivet: 2009.03.27 - 11:56:48 » |
|
Det är tydligen alldeles väldigt onödigt mycket förtjockningsmedel och sånt i majonnäs, för man kan använda majonnäsen själv som förtjockningsmedel! Tag t.ex. smaklös kokosolja och vispa i bara en liten klick majonnäs och hi och hej så tjocknar alltihopa och blir majonnäs! Kan behöva kryddas upp lite förstås. Har inte experimenterat fram några proportioner, har bara gjort 1 portion dressing i taget, men jag har tagit några matskedar kokosolja och en liten tesked majjo.Kan man tänka sig att äta köpemajjo öht, så är ju detta ivf bättre! Glöm inte tipset jag hittade om att kokosolja med smak bli smaklös om man hettar upp den några minuter (utan att lägga i annat). Funkar finemang!
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Tina
|
|
« Svara #1 skrivet: 2009.03.27 - 15:54:46 » |
|
Men varför?
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #2 skrivet: 2009.03.27 - 16:11:41 » |
|
För att det är krångligt att göra majonnäs från grunden om man inte äter det regelbundet så man alltid har en sats i kylen. Bra oljor funkar inte så bra heller iom att de antingen smakar fel eller blir hårda i kylen. Det här blir ju mycket nyttigare än att äta bara köpemajonnäs och så går det fort att göra lite vartefter man behöver.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
MiaP
|
|
« Svara #3 skrivet: 2009.03.27 - 23:04:37 » |
|
Låter utmärkt.
|
|
|
Loggat
|
Mer smör i maten och vikten rasar
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #4 skrivet: 2009.03.27 - 23:12:34 » |
|
Vad rullar du med ögona för?
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
MiaP
|
|
« Svara #5 skrivet: 2009.03.27 - 23:22:37 » |
|
Himlar med ögen för att det var ett så lätt recept.
|
|
|
Loggat
|
Mer smör i maten och vikten rasar
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #6 skrivet: 2009.03.27 - 23:28:51 » |
|
Jag trodde du dissade min majjo.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
kwidell
|
|
« Svara #7 skrivet: 2009.06.13 - 05:45:26 » |
|
Tycker det låter som ett ypperligt sätt att göra köpemajonäsen nyttigare! .. men har du kokosfettet flytande när du blandar ut med majonäs?.. det kokosfett jag har hemma är i en semi-fast form.. om du förstår vad jag menar?!
|
|
|
Loggat
|
Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om! mer om mig på: http://skruttens.blogspot.seStartvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo) Nytt avstamp: 120,2 - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo) Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo Just nu: 108,4
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #8 skrivet: 2009.06.13 - 06:08:16 » |
|
Men dra mig på en liten vagn! Är du här nu också? Välkommen ska du vara. Jo, jag hettar ju upp oljan först för att få bort smaken. Sen får den stå framme i kastrullen bara tills jag ska göra majjon. Det tar minst ett dygn för den att stelna igen i rumstemperatur när den väl smält. Skulle inte göra en stor skål så här, men vill man bara ha en liten klick till räkmackan eller nåt så är det helt OK. Lite extra salt och kajenn bara och kanske en droppe vinäger...
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
kwidell
|
|
« Svara #9 skrivet: 2009.06.13 - 22:15:24 » |
|
jo du blir inte av med mig! följde din signatur från kostdoktorn.. och hittade hit i går natt!
|
|
|
Loggat
|
Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om! mer om mig på: http://skruttens.blogspot.seStartvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo) Nytt avstamp: 120,2 - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo) Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo Just nu: 108,4
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #10 skrivet: 2009.06.13 - 22:24:31 » |
|
Är du en sån där stalker?
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
kwidell
|
|
« Svara #11 skrivet: 2009.06.13 - 22:39:00 » |
|
yepp! .. eller jag kanske är en sån där "aggressiv LCHF:are!?
|
|
|
Loggat
|
Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om! mer om mig på: http://skruttens.blogspot.seStartvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo) Nytt avstamp: 120,2 - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo) Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo Just nu: 108,4
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #12 skrivet: 2009.06.14 - 00:21:59 » |
|
Då bannar jag dig bara. Fast det bästa är faktiskt att blanda majo med hemsyrad grädde. Fattar inte varför ingen verkar nappa på den idén. Det är jävulskt gott.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
kwidell
|
|
« Svara #13 skrivet: 2009.06.14 - 01:37:11 » |
|
Hemsyrad grädde??! hur gör jag det?!
|
|
|
Loggat
|
Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om! mer om mig på: http://skruttens.blogspot.seStartvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo) Nytt avstamp: 120,2 - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo) Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo Just nu: 108,4
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #14 skrivet: 2009.06.14 - 01:52:29 » |
|
Buslätt! Godare och fetare är kräm fräs. Det är nästan godast att inte blanda grädden och majjon utan bara ta av båda, om det inte är en sås förstås! Äter ofta ägg- och räkmacka på morron. Gör den som en klämma. Först smör över hela brödet (platt tunn kaka). Lägger kokta äggulor som jag bryter sönder lite på ena kanten och sedan räkor. Innanför det en smal sträng finhackad gul lök. Brer tunnt med majjo på bortre kanten som klister. Tjock sträng sur grädde ovanpå löken som är i mitten liksom (för att den inte ska spruta ut åt alla håll när man biter). Lite citronbitar och dill över. Vill man ha nån slags grönsaker kan man ju lägga på det också, men det vill jag oftast inte. Dofta inte alltför snålt med kajennpeppar och eventuellt lite salt över. Vik ihop och NJUUUUT! Testa den! Jag kan äta sån macka varje dag!
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
|