"Kladdkaka med rätt konsistens"
Precis så heter ett recept av Tumulatus på Kolhydrater i Fokus.
http://kolhydrater.ifokus.se/Forum/Read.aspx?ThreadId=6a9a08ef-f20b-46b1-89c7-0a525cba2cf8Jag har grunnat på det där receptet ett tag och gjorde härom veckan en egen variant trots att det var första gången jag bakade den.
Spännande var det att vänta på den, minsta sagt...
Och OJ så god den blev.
Så här gör man:
100 g mörk choklad (+ ev. choklad att lägga ovanpå)
100 g smör
2 ägg
ekologiskt vaniljpulver
1 msk kakao
1 msk vispgrädde
1 msk starkt kaffe
Smält smör och choklad ihop.
Vispa äggen fluffiga.
Häll ner chokladsmeten i äggen.
Tillsätt smaksättningen.
Häll i form.
Lägg grovhackad mörk choklad ovanpå.
Grädda 6 minuter i ungen på 200 grader.
Ställ i kylen till nästa dag!
Njut med en rejäl klick vispgrädde...
/Fjällmor