Inget speciellt, men det blir så gott så jag tänkte att jag lägger väl in det.
Per person:
- 150 g köttfärs alternativt tärnad fläskkarré
- 100 g vitkål
- 1/2 liten lök
- krossade tomater
- 1 dl grädde eller mer
- lite rökt fläsk eller bacon
- champinjoner eller annan svamp
- lite fläsk- eller annan buljong om man har
- chili, färsk eller sådan där krossad torkad (bitar), så mycket man tål
- vitlök om man vill
- salt
Blanda 1/3 burk Willys ekologiska krossade tomater
med grädden i en kastrull eller gryta och koka upp.
Strimla under tiden vitkålen riktigt fint. Förpassa den till kastrullen och låt det hela puttra under lock tills kålen är lagom mjuk (tar längre tid än i vatten).
Fräs chilin i fett. Mosa ner köttfärsen och låt den får lite färg. Den behöver inte bli genomstekt, det blir bara torrt.
Ta upp köttfärsen och fräs fläsket/baconet skuret i småbitar, finhackad lök och svamp.
När kålen är mjuk hälls resten i grytan som får puttra utan lock tills det är lagom tjockt. Häll i mer grädde vid behov.
Ris är säkert gott till för dem som har familj/gäster som vill ha det. Mängderna kan man ändra som man vill. Men vissa knorrar när man inte skriver några mängder, så jag tänkte att det är väl bäst jag gör det. Fast jag vet ju inte om det var de mängderna jag tog.