Lisbeth
|
|
« skrivet: 2011.04.05 - 13:18:15 » |
|
Kokoskaka 8-12 bitar
Ingredienser: 4 ägg (små) 1-2 msk sukrin + 1 knivsudd stevia 200g smält smör 1/2 dl kokosmjöl 1 dl kokosflingor, mixa dem om man inte vill ha lite "tugg" i kakan. 1/2 tsk vaniljpulver 2 tsk bakpulver
Gör så här Vispa ägg och sukrin/stevian fluffigt. Tillsätt det smälta smöret och vispa. Blanda torra ingredienser och vill man inte ha lite tugg i kakan mixar man flingorna först i en matberedare i några minuter. Tillsätt sedan denna blandning och blanda runt väl. häll upp i smord bröad (pofiber) form ca 15x23. Strö kokosflingor över smeten innan gräddning om den bara ska användas som den är.
Grädda i 175 grader i ca 30 minuter.
Tips: god att äta som den är men kanon som en bakelsebotten! Ev fyll en muffinsform (hård ala mazarinform) till 1/4 och grädda i ca 5-10 min, känn efter. Låt kallna. Fyll på med lite vanilj alt chokladkräm, toppa med grädde och jordgubbskivor, viola en god bakelse att äta ur formen!
|