skogsstjrna
|
|
« skrivet: 2007.12.21 - 20:31:36 » |
|
Funna på ett annat, ganska avsomnat forum, lowcarbsweden på yahoo. Hoppas ingen misstycker att jag lägger upp dem här:
Gil's baspannkaka
1 stort ägg 2 tsk vispgrädde 1 msk vatten 30 g färskost (Philadelphia eller Creme Bonjour etc) 10g proteinpulver, vaniljsmak en nypa salt, smör & citronolja att steka i
Blanda allt och stek/baka långsamt i panna/wok.
***
Och här är en sagolikt god efterrättspannkaka jag fnulade ihop en gång:
*** Vanilj, jordgubbs- & hallonpannkaka
1 stort ägg 2 tsk vispgrädde 30 g färskost (Philadelphia, Creme Bonjour eller liknande) 10g proteinpulver, vaniljsmak 10g proteinpulver, jordgubbssmak lite flytande Suketter 1 tsk vaniljessens (finns på Gray's American Store t.ex.) en nypa salt, smör & citronolja att steka i --
1 msk krossade hallon sötade med Suketter flytande 1 msk creme fraiche eller vispad grädde att servera till
Blanda allt utom hallonröran och och stek/baka långsamt i panna/wok. När ytan nästan stelnat, bred ut hallonen och vik ihop. Värm och servera med en klick grädde.
***
Och här är min, sanslöst mättande nötpannkaka. En räcker till lunch för två lagom hungriga personer (ser lite ut men mättar ordentligt!)
*** Nöt- och mandelpannkaka - 85% fett!! (jättebra sätt att få upp kalorier och fett om man ligger lågt på det)
1 stort ägg 2 msk smör 2 tsk vispgrädde 30 g färskost (Philadelphia eller liknande) 10g proteinpulver, vaniljsmak 20g hackade macadamianötter 20g hackade mandlar 1 msk krossat linfrö 1 msk mandelmjöl (malda mandlar) lite flytande Suketter 1 tsk vaniljessens (finns på Gray's American Store t.ex.) en nypa salt (behövs inte om man använder saltade macadamia) ev. en gnutta torkad ingefära smör att steka i
Blanda allt och stek/baka långsamt i panna/wok. Låt den gräddas ganska mörk på ena sidan innan vändning, den håller inte ihop jättebra så vänd försiktigt.
Servera med en klick grekisk yoghurt och lite sockerfri maple syrup.
|