skogsstjrna
|
|
« skrivet: 2007.12.21 - 20:03:35 » |
|
Jag har inte mätt ingredienserna när jag gjorde detta, utan nedanstående är en uppskattning.
1/2 dussin rabarber, skivade sötningsmedel 1 msk potatismjöl (pga fukten i rabarberna; kan uteslutas om man tar mer kokos) 1/2 dl kokos 1/2 dl hasselnötter, hackade 1/2 dl mandlar, hackade 50 g smör, smält
Lägg rabarberbitarna i en smörad ugnssäker form, häll på sötningsmedel efter smak och ev potatismjöl. Häll på kokosen. Blanda smör, nötter och mandel och klicka ut överst. Grädda i ugnen i 225 grader Celsius i 15 minuter. Ha koll så det inte blir bränt.
Servera med vispad grädde.
Enjoy!
|
|
|
Loggat
|
Ha en fettrik dag!
|
|
|
idalinda
|
|
« Svara #1 skrivet: 2008.02.01 - 17:01:09 » |
|
Tjaha, här kommer du med en rabarber-recept och jag rev ut alla mina rabarber bort från trädgården förra sommaren, för man kunde ju inte laga vettig mat av dom utan socker... Den växten är ju envis och sticker några skott ut ändå, kanske ska jag vara lite snällare mot dessa skott i vår ...
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #2 skrivet: 2008.02.01 - 19:54:06 » |
|
Gillar du inte stevia idalinda? Kräm går fint med bara rabarber och stevia. Yttepyttelite vatten i botten så det inte bränner. Och rabarbervin är jättegott ju!
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
idalinda
|
|
« Svara #3 skrivet: 2008.02.01 - 20:03:36 » |
|
Jag ska vara snäll mot de skott som envisas då
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Vira
|
|
« Svara #4 skrivet: 2008.02.01 - 20:28:21 » |
|
Ja, de tycker ja.
|
|
|
Loggat
|
Vira
|
|
|
skogsstjrna
|
|
« Svara #5 skrivet: 2008.03.20 - 22:15:33 » |
|
Jag ska vara snäll mot de skott som envisas då Absolut ska du det! Rabarber ska man inte dissa så där.
|
|
|
Loggat
|
Ha en fettrik dag!
|
|
|
Langhol
|
|
« Svara #6 skrivet: 2008.03.21 - 08:24:45 » |
|
Undrar om rabarbern ligger kvar i frysen? Det måste jag kolla.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Bookia
|
|
« Svara #7 skrivet: 2008.11.22 - 15:39:35 » |
|
Jag såg på min Ica Kvantum att de har börjat sälja frysta rabarber. Finns i samma frys som bären. Så nu kan man göra rabarberpaj året om, om man nu gillar sånt.
|
|
|
Loggat
|
All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident. We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star.
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #8 skrivet: 2008.11.22 - 17:35:54 » |
|
Kostar skjortan eller?
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Bookia
|
|
« Svara #9 skrivet: 2008.11.22 - 17:47:21 » |
|
Minns faktiskt inte, beror på vad man ser som "skjortan". Har man rabarber som växer som ogräs i trädgården, så det räcker till och blir över, ja då är ju köperabarber hutlöst dyra oavsett pris. Jag skulle gissa på 15kr för 500gr. Jag kan kolla nästa gång jag är på Kvantum. Kostar skjortan eller?
|
|
|
Loggat
|
All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident. We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star.
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #10 skrivet: 2008.11.22 - 17:58:09 » |
|
Det låter ju OK. Ofta tar de så hutlöst mycket för svenska trädgårdsbär, krusbär t.ex.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Levis
|
|
« Svara #11 skrivet: 2008.11.24 - 09:41:27 » |
|
Har man rabarber som växer som ogräs i trädgården, så det räcker till och blir över, ja då är ju köperabarber hutlöst dyra oavsett pris. Ha ha, det har jag! Ett par kilo finns nog kvar i frysen, än så länge.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #12 skrivet: 2008.11.27 - 19:18:37 » |
|
Ha-ha! Nu har jag också rabarber. Willys har också börjat. Eldorado 500g, 10:50. Då kunda jag inte motstå.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
|