Här kommer ett bröd som inte är så äggigt.
Bli inte förvånade över att solrosfröna blir lila, för det blir dom av bikarbonaten . Men det är inget farligt
100g linfrö,
50g fibrex,
30g solrosfrö,
100g fiber husk,
25g sesamfrö,
10g salt,
125g Bake Pro,
15g bikarbonat.
Blanda detta ordentligt och tillsätt sedan:
280g crème fraiche,
2 ägg (ca 110-120g),
100g smör (smält o. avsvalnat),
2,5dl vatten.
Känns smeten för stabbig tillsätt mer vatten.
Lägg i en 2liters bakplåtpappersklädd form.
Grädda i 175º ca 90 minuter.
Stäng av ugnen och ta ur limpan ur formen och låt den kallna i ugnen på ett galler.
Skär den i ca ½cm tjocka skivor, ju tunnare desto bättre
15g P, 23g F, 2g Kh, 283Kcal/100g
Jag gör oftast dubbel sats och fryser in, då slipper man baka så ofta