Jag hittade idag äkta råvaran fläsksvål i min CityGross-butik för 14 kr / kg.
14-årige kocken här hemma gjorde ett jättejobb och skärde den i småkuber och stekte på pannan... lite salt på och bättre snacks finns inte
Nästa gången testar jag steka den i smala strimlor i ugnen för att minska jobb.
Och bara jag kan planera i förväg ska jag beställa 10 kg av den varan till butiken, den håller sig väl några månader i frysen även om det är så fett ?
En annan variant av nästan samma sak är fläsksvål med ben , mina bitar liknade revben med 3 cm tjock lager fett och lite kött.
Sedan köpte jag även en bit ( av ben någon bit... inte fötter men jag gissar att nära där för benen fanns mitt i , lite kött runt och massa fett runt om det hela.
Mina två yngsta ( 10 &14 år) är helt galna i feta ben-bitar som de sedan knaprar som jägarna i stenåldern... det är liksom "bästa mat som finns"
Så det kommer att bli kolossalt enkla fredagskvällar vad gäller matlagning, bara massa grisfett i ugnen