Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.11.24 - 01:17:59 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: 1 2 [3]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Varför att gå ner i vikt kan vara så svårt - ny studie  (läst 23453 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #30 skrivet: 2015.12.06 - 20:43:33 »

Jag måste deleta alla spammare. Har inte tid med allt ju. :tongue:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Subcalva
Superhero
******

Smörklickar: 19
Offline Offline

Antal inlägg: 1721



« Svara #31 skrivet: 2016.10.22 - 09:27:27 »

Denise Minger har skrivit en ny artikel!!! Dock inte på sin egen hemsida men det är en lika intressant som vanligt

https://authoritynutrition.com/4-reasons-some-do-well-as-vegans/

Citat
Take Home Message

So, what can we conclude from all this? When the right genetic (and microbial) elements are in place, vegan diets — supplemented with the requisite vitamin B12 —have a greater chance of meeting a person’s nutritional needs. But when issues with vitamin A conversion, gut microbiome makeup, amylase levels or choline requirements enter the picture, the odds of thriving as a vegan start to plummet.

This isn’t to say there aren’t vegans who really did “do it wrong” (case in point, a diet of potato chips and Pepsi qualifies as vegan), who used their diet to mask an eating disorder or who faced other circumstances that doomed their success from the start.

But science is increasingly supporting the idea that individual variation drives the human response to different diets. Some people are simply better equipped to glean what they need from plant foods — or produce what they need with the fabulous mechanics of the human body.
Loggat

NOLM - Näringstät Oprocessad gärna Lokalt odlad Mat
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #32 skrivet: 2016.10.22 - 12:36:20 »

Min läkare pratade faktiskt om samma sak. Det var apropå mina kolesterolvärden. Att vissa får toppenfina värden och andra får riktigt dåliga på LCHF (och liknande). Nu är ju inte mina i klass med de som får skrämmande dåliga, men det spelar ingen roll för historien. Ivf sa han att man börjat intressera sig för detta och trodde att det kanske var så att vissa av oss är liksom konstruerade för att klara oss bäst på mest fett och andra på mest kolhydrater.

Kanske är det samma forskning de pratar om. Minns inte om det var i år eller förra året han tog upp det där.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sidor: 1 2 [3]   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544