Tror aldrig att jag ätit madelainkakor (men jag har läst Proust
). De gjorde såna på nyhetsmorgon och det såg så spännande ut så jag kollade receptet. De är ju i princip LCHF från början!
Ingredienser:
100 g smör (det skall brynas)
100 g florsocker
40 g mandelmjöl
75 g (3 st) äggvita
1 g salt
40 g vetemjöl
10 g honung
smör att smörja formarna med
Metod:
Dag 1
Bryn smöret efter konstens alla regler och låt det kallna till ca 40-50 grader. Sikta mjöl, mandelmjöl, salt och florsocker i en bunke. Tillsätt äggvitorna och honungen och blanda ordentligt. Häll i det fortfarande rinnande brynta smöret lite i taget tills massan absorberat allt smör. Låt smeten ligga i kylen över natten.
Dag 2
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj de speciella kakformarna med smör och spritsa i kaksmeten i dem. Grädda kakorna ca 7-11 minuter beroende på storlek och ugn. Madeleinekakor bör ätas ljumna…http://www.svt.se/gomorron-sverige/madeleinekakor-och-tesorbetByt ut sockret mot sötning och vetemjölet mot rismjöl och det är ju rätt OK. 40 g mjöl är ju inte hela världen. Står inte hur många det blir, men på TV blev det MÅNGA.
http://www.svt.se/gomorron-sverige/se-program/gomorron-sverige-gomorron-sverige-116?autostart=true (2:32 in)
Visst ser de goda ut? Fast såna där snäckformar har man ju inte...