Jag skrev om dessa broskben nån annanstans, men det hittar jag ju inte nu. Måste slå ett slag för denna City Gross-produkt för bara 19:95.
Vete sjutton vilken del på grisen det är, men det är relativt tunna sjok av kött med mycket fett och små "broskben", sådär 1 1/2 - 2 dm långa, 6-7 cm breda och ett par cm tjocka . Påminner lite om revbenssjäll, men istället för ben är det de där ganska små broskplopparna. Det är alltså mycket mer kött än på t.ex. fläskben, nästan inget går bort, men det är tillräckligt mycket brosk för att man ska få gnaga lite.
Supergott att grilla hela sjoken eller stycka i "spjäll" och steka i pannen. Koka har jag inte provat än, men det är en klar kandidat för dillkött och fläskgryta.
Nästa gång jag åkter dit ska jag köpa mycket. Sen ska jag damma av köttkvarnen och Assistenen, skära rent köttet och hi och hej så har jag billig fläskfärs och brosk i frysen för nästa buljongkok!