Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.11.24 - 17:20:15 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: varför salt i deg??  (läst 5124 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Lisalotta
Jr. Member
**

Smörklickar: 2
Offline Offline

Antal inlägg: 39


« skrivet: 2011.06.17 - 23:46:32 »

vad är salt bra för i bull- och bröddegar? det verkar så onödigt  :confused3:
Loggat
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #1 skrivet: 2011.06.18 - 00:52:42 »

Smaken, kanske? Sen kanske det hjälper till med något annat? Just salt är alltid med i degar, så någon form av nyttighet har det!
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #2 skrivet: 2011.06.18 - 00:55:55 »

Fö är det såhär: Tycker man att något verkar onödigt, så utesluter man det. Blir det sen inte bra, så återinför man saken igen. Så enkelt är det. Testa, och se vad som händer! Det kan inte bli annat än bra!!!  :lol:
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
kwidell

*******

Smörklickar: 29
Offline Offline

Antal inlägg: 4160



Hemsida
« Svara #3 skrivet: 2011.06.18 - 08:22:42 »

Humm... salt har ju en konserverande egenskap. precis som socker... så kanske det är därför?... fast att det skule bero på smaken känns nog faktiskt som det mest troliga tycker jag.  :nod-yes:
Loggat

Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om!  :inlove: mer om mig på: http://skruttens.blogspot.se

Startvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo)
Nytt avstamp: 120,2  - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo)
Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo
Just nu: 108,4
Lisalotta
Jr. Member
**

Smörklickar: 2
Offline Offline

Antal inlägg: 39


« Svara #4 skrivet: 2011.06.18 - 09:24:21 »

jag hoppar alltid över saltet. salt är inte gott  :sosad:
Loggat
Sorla

********

Smörklickar: 32
Offline Offline

Antal inlägg: 5277



« Svara #5 skrivet: 2011.06.18 - 09:37:52 »

Humm... salt har ju en konserverande egenskap. precis som socker... så kanske det är därför?... fast att det skule bero på smaken känns nog faktiskt som det mest troliga tycker jag.  :nod-yes:

De pytesmå mängder som man använder i deg tror jag inte konserverar.

Förut använde vi saltat smör och med LCHF-mat behövdes definitivt inget extra salt. Jag gjorde till och med bakverk som smakade  :puke1: för att smöret var saltat. Nu köper vi endast osaltat smör och saltar extra om det är befogat. Men något som ska smaka åt det söta håller brukar inte få salt alls, för det tar över smaken.
Loggat

Jag letar efter ett sätt att leva i harmoni så att inte migränen får ta över och bestämma över mig och mina kära. Vilken mat jag stoppar i mig är ett av sätten att påverka balansen. Hur jag sover, tränar och ostressar är några till. Men vägen är slingrig och smal. Vissa dagar är smalare än andra.....
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #6 skrivet: 2011.06.18 - 15:25:01 »

Alltid lite salt med sött och lite sött med salt!  :thumbsup:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544