Jag kidnappar det här ämnet. Det är väl bra att hålla äppelpaj/kaka recepten samlade kanske? Om det ogillas får väl lämplig kunnig kandidat flytta den till en egen tråd. (kommer från ett forum där policyn är att hålla nere antal nya trådar och försöka hålla ihop dem)
Jag hittade ett recept på den här sidan
http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.11777769 som blev riktigt god.
Det jag märkte var att man ska se till att formen är stor, så att lagret med deg inte blir för tjockt. Det blir ganska "stadigt" annars, med tuggmotstånd. Vilket iofs inte skadar. Men kokossmaken slår igenom när man får en tugga med enbart deg i munnen.
Jag tar och klipper in receptet också, om receptägarinnan skulle ta bort det från sin sida.
citat:
Äpplepaj ā la LCHF
Förra gången jag gjorde "smulpaj" så använde jag en blandning av mandelspån och kokosflingor - den har gången gjorde jag istället "mjöl" av dessa två. Personligen gillade jag det bättre - även om det var lite kladdigare att hålla på med.
* 2 -3 äpplen
* 25 g smör
* 1 dl kokos
* 1 dl mandel/mandelspån
* 1 ägg
* kanel
* flytande honung
Mal kokos och mandel till mjöl i en mixer.
Lägg tunnskivade äpplen i en smord eldfast form. Strö över kanel och ringla flytande honung över - om du så vill.
Smält smöret, vispa i ägget, blanda med kokos- o. mandelmjölet till en grynig massa. Lägg det tunnt över äpplena - skjutsa in i ugnen i 200grader ca. 20 min tills täcket är gyllenbrunt och hårt. Lägg gärna över folie efter halva tiden - så att äpplena blir riktigt mjuka utan att "pajdegen" blir bränd.
Serverades med vispad grädde som smaksats med naturlig vaniljarom... Mycket gott!!!
slut citat: