Vira
|
|
« skrivet: 2008.01.28 - 20:02:41 » |
|
Gjorde en gratäng med vad som fanns hemma, den blev mumsfilibabba. Beräknat räcka till 2 pers. Tog:
80g aubergin 80g squash 100g stjälkselleri 100g fänlål 100g quorn (köttätarna tar 250g stekt köttfärs) 100g creme fraiche 2 Ägg ca 135g 1 äggula ca 14g 100g keso 1-2krm salt ca 50g smör till stekning av grönsakerna
Skär squash och aubergin i tunna skivor och stek i en del av smöret. Lägg skivorna på ett fat. Fräs resten av grönsakerna i resterande smör. Häll fräset i en ugnsfast form. Jag hade quorn över grönsaksfräset, men det går lika bra med 2 portioner stekt köttfärs. Täck med skivorna. Mixa ägg, creme fraiche, Keso eller annanost man har hemma och lite salt. Häll blandningen över grönsaker och färs. Grädda i ca 180 grader, 17 till 20 minuter. Lagom så den fått fin färg och är genombakt.
Min portion med quorn ger ca 7g Kh, 49g F, 24g P.
En portion med kött ger ca 5g Kh, 55g F, 31g P.
|