Fetbobbas Forum

Recept => Smårätter, soppor, dipper och liknande => Ämnet startat av: idalinda skrivet 2008.11.21 - 13:34:07



Titel: recept på dipper och kalla röror
Skrivet av: idalinda skrivet 2008.11.21 - 13:34:07
jag letade här men gittade inget  :blink:  ?

Jag funderade att ha något gott till laxen och räkor i kväll.

Jag har mest använt bara mosad och peppar+saltkryddad avocado / CF

Om mina fläsksvålar lyckas idag vore det inte dumt att dippa dom också ...


Titel: SV: recept på dipper och kalla röror
Skrivet av: Tina skrivet 2009.11.07 - 17:23:33
Är det verkligen ingen som har recept på en god dip.


Titel: SV: recept på dipper och kalla röror
Skrivet av: hemul skrivet 2009.11.07 - 18:29:47
Sur (syrad) grädde
Riven pepparrot
Salt efter smak

Kan varieras i det oändliga. En mindre mängd majo i blir också gott om man tycker den smaken passar.


Titel: SV: recept på dipper och kalla röror
Skrivet av: Tina skrivet 2009.11.07 - 19:07:10
Gott! Men har tyvärr ingen pepparot hemma. Hitta en gammal holidaymix full med konsistensgivare och smakförstärkare, mums  :whink:


Titel: SV: recept på dipper och kalla röror
Skrivet av: Nelliesmamma skrivet 2010.01.02 - 18:41:48
Lite sent, men ändå....

Jag använder creme fraishe och eller gräddfil som bas sen kan du krydda med det du är sugen på...till lax om det skulle bli aktuellt igen skulle jag ta frusen dill (nu växer den dåligt) salt, peppar och en skvätt pressad citron....mmmmmm....

Tacosmak: Vitlök, lök, spiskummin, salt, peppar, chili och paprikapulver.

De dipper som jag skrivit om här brukar jag ha till gurk och morotsstavar, men funkar "nog" som kall sås oxå!!  :lol:


Titel: SV: recept på dipper och kalla röror
Skrivet av: Corny skrivet 2010.01.03 - 01:09:49
Visst den här tråden kanske är gammal, men den förtjänar definitivt att tas upp igen!

För det första, så var det fläsksvålarna! Kan man få tag i bara fläsksvålar? För jag älskade just fläsksvålar som liten, och det finns inte på det "vanliga" fläsket som säljs. Och om, var hittar man det?

God dipp (ungefär ett år senare) är Creme fraiche, röd rom, hackad dill, lite salt och peppar. Till lax och räkor. Dessutom självklart guacamole. Också gott till räkor.

Till fläsksvålarna vet jag inte riktigt. Kanske Guacamole till dem också. Eller någon tomatsalsa? 


Titel: SV: recept på dipper och kalla röror
Skrivet av: hemul skrivet 2010.01.03 - 03:04:57
Va? Vad har ni för konstigt fläsk? Säg till i charken bara så tar de hem. Du kan köpa bara svål, men då brukar de skära bort allt fett. Späck med svålen kvar tycker jag är bra, så får du lite stekfett på köpet. Kostar runt 20:-/kg. men du måste säga att svålen ska vara kvar! Annars skär de bort den.