Fetbobbas Forum

Recept => Fisk och skaldjur => Ämnet startat av: malba skrivet 2008.08.04 - 20:32:56



Titel: Bengans lax
Skrivet av: malba skrivet 2008.08.04 - 20:32:56
den här laxen gjorde alltid min pappa (Bengan) när det skulle bjudas på något gott.

Färsk lax, lagom bit som passar i en ugnsfast form. Filea, bena ur och skinna av fisken.
purjo, gärna 2 st så det täcker botten på formen
5dl creme fraiche
ca 2dl grädde
1-2 msk tomatpure
salt, peppar
citron (till serveringen)

Strimla purjon och lägg den i en smord form
lägg laxen ovanpå purjon
salta och peppra på laxen
blanda creme fraiche, grädde och tomatpure och häll blandningen på laxen

ca 30 minuter i 200 grader i ugnen

Nu minns smaklökarna hur gott det är...

/Malba


Titel: SV: Bengans lax
Skrivet av: Lisbeth skrivet 2008.08.09 - 18:14:38
Gjorde rätten i kväll och det var SÅ gott. Jag tog bara 3 dl CremeFraiche och tillsatte 1 tsk sambal oelek för lite STING. Blev hur gott som helst. TACK Bengan vem du nu är