Fetbobbas Forum

Recept => MATLAGNINGSAKUTEN => Ämnet startat av: idalinda skrivet 2014.01.02 - 16:47:22



Titel: ghee
Skrivet av: idalinda skrivet 2014.01.02 - 16:47:22
Jag har gjort ghee ett par gånger och sällskapet här är helt galna i det,MEN det senaste innan jul misslyckades.
Och nu undrar jag varför?

Den blev nötaktig, lite brunare fin olja efter kokningen och jag lät den stanna på rumstemperatur.
Nästa morgon var den är grå gegga alltihop :thumbdown: som ingen vill äta.  :nonono:

Jag har för mig att den kan förvaras i rumstemperatur, hus oss försvinner ju (500g smör) till ghee på en vecka ändå. Stämmer det?

Jag har googlat om misslyckat ghee, men det verkar inte finnas andra som har misslyckats med det  :sneaktongue:


Titel: SV: ghee
Skrivet av: hemul skrivet 2014.01.02 - 17:18:01
Vad då gegga? Hade det inte halvstelnat då bara? Du kanske hade ovanligt kallt i köket. Min brukar vara halvfast i rumstemperatur på vintern.


Titel: SV: ghee
Skrivet av: idalinda skrivet 2014.02.09 - 17:07:03
I min dumhet så trodde jag att den skulle vara flytande i rumstemperatur och tänkte då att jag har gjort något fel.
PÅ fejan har jag nu lärt mig att så är inte fallet utan den blir fast igen.

Sonen bara älskar den och vi andra tycket om ett också, så nu vet jag att vi gör den rätt!!