Fetbobbas Forum

Recept => Vegetariskt, lådor mmm. => Ämnet startat av: Affe skrivet 2008.03.20 - 11:37:26



Titel: Jansson ala Affe
Skrivet av: Affe skrivet 2008.03.20 - 11:37:26
Har nu testat att använda Kålrabbi i stället för potatis till Janssons frestelse...den är väl namnskyddad så jag döper den till  Affes frestelse (c)

Skala och koka rabbisarna, strimla
Smörj en ungsform med smör.
Skiva och strimla lök
Öppna en burk anjovisfileer
Varva anjovis, rabbi,lök....

Lägg stora smörklickar ovanpå anrättningen
Häll på en 5 dl grädde 40% ,Salt samt spadet från burken med anjovis...

In i Ugnen 45 min eller tills det fått en fin färg...

Bon apetit..Påsken räddad... :thumbsup:


Titel: SV: Jansson ala Affe
Skrivet av: Langhol skrivet 2008.03.20 - 11:53:08
Tack Affe för det! :lol:


Titel: SV: Jansson ala Affe
Skrivet av: elocinave skrivet 2008.03.20 - 14:16:14
 :lick:


Titel: SV: Jansson ala Affe
Skrivet av: skogsstjrna skrivet 2008.03.20 - 22:21:15
Har nu testat att använda Kålrabbi i stället för potatis till Janssons frestelse...den är väl namnskyddad så jag döper den till  Affes frestelse (c)

Skala och koka rabbisarna, strimla
Smörj en ungsform med smör.
Skiva och strimla lök
Öppna en burk anjovisfileer
Varva anjovis, rabbi,lök....

Lägg stora smörklickar ovanpå anrättningen
Häll på en 5 dl grädde 40% ,Salt samt spadet från burken med anjovis...

In i Ugnen 45 min eller tills det fått en fin färg...

Bon apetit..Påsken räddad... :thumbsup:

Nä, men jag har provat med rättika. Blev halvokej, men inte riktigt bra.


Titel: SV: Jansson ala Affe
Skrivet av: Affe skrivet 2008.03.21 - 12:22:22
Rättika??? :guns: Fy bubblan :nonono:... denna blev helt ok...klart inte lika söt som äkta Janne men nog så gott alternativ   :biggrin1:

Affe