Fetbobbas Forum

Hälsa => Allmänt om hälsa och ohälsa => Ämnet startat av: Subcalva skrivet 2012.11.24 - 11:56:23Titel: This is Not a Diet
Skrivet av: Subcalva skrivet 2012.11.24 - 11:56:23
Jag hittade en ny blogg på som hade ett par tänkvärda inlägg

Last night, I was looking through an old sketchbook/notepad and I found a grocery list from around 2006.  I was living in Philadelphia, I was a full time student, and I was obese.  Here’s what was on the list:
 cilantro
 red pepper
 purple onion
 cheese
.
.

It struck me that I could make almost this exact list today, if I actually made shopping lists.  So I found myself asking myself, “Where was I going wrong?  What caused be to become and remain obese?”

http://thisisnotadiet-itsmylife.com/2012/07/16/my-personal-responsibility/ (http://thisisnotadiet-itsmylife.com/2012/07/16/my-personal-responsibility/)


Titel: SV: This is Not a Diet
Skrivet av: hemul skrivet 2012.11.24 - 20:35:33
Portion size, portion size, portion size.  :sad:


Titel: SV: This is Not a Diet
Skrivet av: Subcalva skrivet 2013.01.20 - 13:31:18
Lite på samma tema skriver Matt Stone så här i en kommentar:

Citat
Eating grassfed beef to be healthy is like fighting a forest fire with an eye dropper if you aren’t sleeping well, hate your life, spend most of your time doing mundane and uninspiring work, are financially stressed, never go outdoors, skip meals, and eat an inadequate amount of calories.

Jag är helt inne på samma linje och jag tror det är därför olika dieter ger så olika resultat. Vi har så olika liv utöver det vi äter som också påverkar så att det som funkar för en människa funkar inte för en annan. Och kanske också förklaringen varför något som funkar ena gången inte funkar nästa gång trots att det är samma person vi pratar om.


Titel: SV: This is Not a Diet
Skrivet av: hemul skrivet 2013.02.26 - 07:23:40
Jo, men dieten är ju kanske det som är lättast att åtgärda och samtidigt tror jag hur man äter kan vara en grund för annat. Har man t.ex. sömnproblem så är det inte så lätt att åtgärda och man har antagligen försökt länge.

Ändra kost är lätt (förutsatt att man kan få tag på det man vill och har råd o.s.v.) men för en sömlös att plötsligt börja sova gott eller för någon som jagas av kronofogden att få en bra ekonomi, det är betydligt svårare. Jag menar inte att dessa saker inte är viktiga, men att börja med det som man KAN åtgärda är vettigt, tycker jag. Sen får man väl hoppas att det spiller över lite på de andra områdena.


Titel: SV: This is Not a Diet
Skrivet av: Mynlen skrivet 2013.02.26 - 08:25:24
det ligger mycket i det du säger Hemul, dåliga ekonomin kan jag inte göra så mycket åt (bara klaga och stöna) men det jag äter kan jag påverka. det är ialafall något som ger mig litet "makt" över mitt liv.
Om det nu är med gräsbetat kött (delvis) eller något annat, så är det iallafall en början, små steg blabla. Om man inte heller tar det lilla steget ändras ingenting.


Titel: SV: This is Not a Diet
Skrivet av: Sorla skrivet 2013.02.26 - 09:27:32
Om man inte heller tar det lilla steget ändras ingenting.

Det där var riktigt klokt sagt! Jag lånar med mig det uttrycket Mynlen!


Skrivet i Tapatalk


Titel: SV: This is Not a Diet
Skrivet av: Mynlen skrivet 2013.02.26 - 11:40:05
 :redface: oj , tack, det var bara nagat jag slangde ut mig pa en tidig morgon :)