Fetbobbas Forum

Medlemshörnan => Presentationer => Ämnet startat av: Subcalva skrivet 2012.02.14 - 21:18:58Titel: Subcalva
Skrivet av: Subcalva skrivet 2012.02.14 - 21:18:58
Jag hittade LCHF genom att jag läste boken Den Hemlige Kocken av Mats-Eric Nilsson. När jag sen surfade runt så hittade jag Annika Dahlkvist, Kostdoktorn och KiF. LCHF tilltalade min logik till en början och allting stämde när jag plötsligt blev av med mitt otroliga sockersug. Mitt fokus från början var att skippa e-numren och jag hade lite svårt att tro på att man kunde äta mycket fett. Så jag gled långsamt över till LCHF vilket gjorde att jag aldrig hade några övergångsbesvär och så här i efterhand ser jag att jag hade bäst viktnedgång på en rätt moderat LCHF då jag fortfarande åt både bröd och potatis om än betydligt mindre än tidigare. Förutom vikten (som gick från 28 till 22,5 i BMI som minst) så märkte jag stor skillnad på magen som blev lugn och fin och de eksemliknande områden jag hade i ansiktet och hårbotten gick nästan helt bort.

Men sen märke jag att allting inte blev bättre och en del saker blev istället sämre igen. Minsta lilla avsteg resulterade i rejäl viktuppgång och den tog ett antal veckor att gå ner igen till skillnad från i början av LCHF då nedgången bara stannade upp ett tag och sen fortsatte i lugn takt. Eksemen kunde blossa upp ibland men det jag reagerade mest på och som fick mig att googla vidare var att jag började frysa igen med iskalla händer och fötter samt att jag vaknade 3:40 på morgonen med hårt dunkande hjärta, plötsligt så varm att jag måste ta av mig täcket.

Den stora ögonöppnaren för mig blev Matt Stone på 180degreehealth som skrev om problem med ämnesomsättning och att till och med Atkins varnade för att detta kunde hända även på hans egen diet om man äter för lite. De bloggar jag har hittat vidare till har fått mig att ifrågasätta LCHFs centrala teser. Jag ifrågasätter inte att LCHF funkar för vissa men jag tror inte längre på att det beror på insulinteorin. Det är alldeles för många som det inte stämmer in på.

Jag har ökat mitt kolhydratätande och jag är fortfarande lugn och fin i magen och jag har inget eksem i ansikte eller hårbotten. Jag är varm för det mesta och jag vaknar inte med dunkande hjärta mitt i natten. Sömnen kunde vara något bättre, ibland har jag svårt att somna om när jag vaknar på natten och det är mitt nästa mål att få bukt med.

Min egen teori är att det hänger mer på näringen, dvs vitaminer och mineraler. Det är därför man kan ha framgång med sin kost oavsett om man äter LCHF eller HCLF under förutsättning man får i sig näringen kroppen behöver. Ju mer extrem en diet blir oavsett om det är kött och smör eller bara rå frukt vi pratar om så är risken stor att man får brist på nåt, vitamin eller mineral. Då måste kroppen dra ner på ämnesomsättningen för att anpassa sig till det den har minst av. Överskottet energi trycks ut i fettcellerna och så skapas ett sug för att försöka få in vitaminen eller mineralen som saknas. Har man väl gått upp i vikt är det svårt att gå ner eftersom man måste få i sig en viss mängd näring för att underhålla kroppen och ändå äta mindre mängd energi än tidigare. Jag tror därför att en moderat LCHF a la Perfect Health Diet är bra för många dvs att man inte går under 50 gram kolhydrater per dag upp till 150 gram (eller mer, beroende på hur aktiv man är).

Min egen kost benämner jag numera NOLM - Näringstät, Oraffinerad och gärna Lokalt odlad Mat


Titel: SV: Subcalva
Skrivet av: Ninnan skrivet 2012.02.14 - 22:25:24
Jag är inne på din linje också.
NOLM är bra, likaså att det finns "bra" kolh.


Titel: SV: Subcalva
Skrivet av: hemul skrivet 2012.02.14 - 22:37:03
Välkommen i stugan!  :wave:

Jag tycker det är väldigt svårt att avgöra vad som är trovärdigt, eller kanske skulle jag säga troligt, och inte. Jag tror inte heller hela sanningen ligger i insulin, men jag tror att en del av den gör det. Men jag tycker inte att bara för att man inser att man håller blodsockret i schack genom att inte överäta kolhydrater så kan man extrapolera detta till att ju mindre kolhydrater man äter, desto bättre är det. Det är närmast naivt.

Jag tror inte det finns en enda sanning som förklarar allt. Det är trist att positionerna är så låsta. Alla som har en hypotes vill att den ska gälla över hela linjen, förklara både varför vi blir feta och varför vi inte kan gå ner i vikt såväl som hela det metabola syndromet och helst en massa andra sjukdomar också och det ska gälla för alla. Jag tror det är många pusselbitar och alla dessa gurus med uppblåsta egon likväl som traditionella experter med positioner att försvara gör inte precis att vi kommer sanningen närmare.


Titel: SV: Subcalva
Skrivet av: Mynlen skrivet 2012.02.15 - 05:55:03
Välkommen hit. När jag upptäckte detta forum "upptäckte" jag också att en mer moderat LCHF fungerar bättre på mig. bröd och potatis (och pasta och ris) skippar jag fortfarande men jag är inte så fixerad mer på att dra ner på kh så mycket det går.

Annars tror jag som du: det finns inte EN enda lösning! NOLM låter utmärkt :)

Välkommen hit!


Titel: SV: Subcalva
Skrivet av: hemul skrivet 2012.02.15 - 09:55:50
Ja, NOLM låter bra!


Titel: SV: Subcalva
Skrivet av: Tina skrivet 2012.02.15 - 09:58:55
Välkommen hit. Känner igen ditt nick, är det från KiF?


Titel: SV: Subcalva
Skrivet av: Mynlen skrivet 2012.02.15 - 11:03:10
aven kostdoktorn tror jag jag sett Subcalva...


Titel: SV: Subcalva
Skrivet av: Subcalva skrivet 2012.02.15 - 20:33:32
Jo det stämmer. Jag är Subcalva på både KiF och Kostdoktorn.

Jag känner också igen flera nick härinne och av det jag läst av de kommentarerna så tänkte att jag kanske skulle våga mig in här.  :smile:


Titel: SV: Subcalva
Skrivet av: hemul skrivet 2012.02.15 - 20:49:52
Vi är jättefarliga och ondsinta! Speciellt idalinda för hon har mens. Det har hon just funnit för gott att meddela världen. :tongue:


Titel: SV: Subcalva
Skrivet av: Tina skrivet 2012.02.15 - 21:30:32
Men hemul, du får inte skrämma iväg nya medlemmar, fy på dig  :club_idiot:


Titel: SV: Subcalva
Skrivet av: Ninnan skrivet 2012.02.15 - 21:44:55
Jag är jättesnäll och har aldrig mens!  :wave:


Titel: SV: Subcalva
Skrivet av: Subcalva skrivet 2012.02.15 - 22:17:13
Riktigt så lättskrämd är jag inte  :lol:

Men på tal om mens så var det ytterligare ett problem jag upplevde under LCHF-tiden. Jag fick väldigt riklig mens och otaliga mellanblödningar. Jag är dock mer inne på att det berodde på omega3 (som minskar blodets koaguleringsförmåga) men LCHF gjorde det inte heller bättre. Vid ett besök hos gynekologen så kunde hon konstatera att jag hade väldigt mycket myom. Efter närmare två år har det blivit bättre även om cyklerna 2-3 dagar kortare än normalt.


Titel: SV: Subcalva
Skrivet av: Mynlen skrivet 2012.02.16 - 08:07:13
och jag bara tjatar om att mensen gör att jag inte går ner i vikt :) Men som du, jag blöder mer, jag har en hormonspiral och jag hade slutat blöda (skööööööööööönt) men nu har det börjat igen osv.

Hemulen ska man däremot se upp för, hon bankar alla regelbundet i huvudet. så här:  :club_idiot:

Jag trivs här, just för att man FÅR säga om man inte är 100% övertygat om att LCHF är det enda rätta. Här kan man fundera utan att bli nerhugget!


Titel: SV: Subcalva
Skrivet av: Linika skrivet 2012.02.16 - 15:47:03
Jag tycker NOLM var ett ruskigt bra uttryck! Det går ju till och med att uttala  :yay:


Titel: SV: Subcalva
Skrivet av: idalinda skrivet 2012.02.16 - 19:33:19
Jag tycker NOLM var ett ruskigt bra uttryck! Det går ju till och med att uttala  :yay:

Det är att det går att uttala är klockrent  :nod-yes:


Titel: SV: Subcalva
Skrivet av: idalinda skrivet 2012.02.16 - 19:39:50
 :flowers: till Subcava och välkommen hit!

Jag har ingen aning om vad min mens har med din trivsel att göra, men det är helt i sin ordninga att man inte
alltid fattar allt här...

Jap, det stämmer att vi alla äter lite olika, jag tål inte mjöl och mjölk ( får snuva av dom) och har därför börjat ta lite recept från rawfood-böcker, alltså mer frukt på schemat.
Vi odlar också våra egna grönsaker på vanlig villatomt, och de räcker i princip året runt. Det innebär att vi äter alla grönsaker,
 rötter och blad  efter årstiden och hur de kan förvaras.


Titel: SV: Subcalva
Skrivet av: Sorla skrivet 2012.02.17 - 11:29:04
Det är det som är så skönt med det här forumet. Man får yttra sig utan att få verbala smockor. Bara Hemul som gärna smackar till folk i huvvet ibland. Men då får man krama henne tillbaka. Hon är som ett barn som behöver kramar när hon blir våldsam.  :flirting: :inlove:

Välkomna både Subcalva och Linika.  :flowers: :flowers:

Idalinda, rötter är ju "godkänd" LCHF-mat numer. Det har doktorn sagt.  :worshippy: :lulz:


Titel: SV: Subcalva
Skrivet av: Linika skrivet 2012.02.17 - 12:37:21

Välkomna både Subcalva och Linika.  :flowers: :flowers:
Tack! :D Stämningen på det här forumet är verkligen jättetrevligt :3


Idalinda, rötter är ju "godkänd" LCHF-mat numer. Det har doktorn sagt.  :worshippy: :lulz:

Det har väl Annika. D sagt sedan 2005? I moderata mängder i alla fall o.o Det är något jag kan hålla med kritikerna om i bland, det är lite rörigt med alla olika inriktningar, även om grundiden är väldigt simpel :)


Jap, det stämmer att vi alla äter lite olika, jag tål inte mjöl och mjölk ( får snuva av dom) och har därför börjat ta lite re
Vi odlar också våra egna grönsaker på vanlig villatomt, och de räcker i princip året runt. Det innebär att vi äter alla grönsaker,
 rötter och blad  efter årstiden och hur de kan förvaras.
Det här tycker jag är riktigt facinerande :o Synd bara att jag är så lat och pappa helst vill ha gräsmatta (han är sckså lat)


Titel: SV: Subcalva
Skrivet av: hemul skrivet 2012.02.17 - 12:37:29
Idalinda, rötter är ju "godkänd" LCHF-mat numer. Det har doktorn sagt.  :worshippy: :lulz:

MYCKET rötter till och med!  :lol:


Titel: SV: Subcalva
Skrivet av: berittis skrivet 2012.02.17 - 20:19:59
Jag säger som Sorla; Välkomna hit både Linika och Subcalva.  :bearhug: Ja, här är det jättetrevligt. Jag läser visserligen både Kostdoktorn och A.D. men det är lite för mycket elaka och vassa kommentarer där. Men det finns en hel del bra också. Men Fetbobba är bäst, enligt mig. :smile:


Titel: SV: Subcalva
Skrivet av: Linika skrivet 2012.02.17 - 20:29:49
Jag säger som Sorla; Välkomna hit både Linika och Subcalva.  :bearhug: Ja, här är det jättetrevligt. Jag läser visserligen både Kostdoktorn och A.D. men det är lite för mycket elaka och vassa kommentarer där. Men det finns en hel del bra också. Men Fetbobba är bäst, enligt mig. :smile:

Jag läser också på Kostdoktorn och A.D. Men känner verkligen att stämningen inte är lika välkomnande där. Där kan man hålla koll på intressanta saker, nya rön och klavertramp, vilket alltid är kul, men det känns inte riktigt som rätt ställe att vända sig för att hitta gemenskap :/


Titel: SV: Subcalva
Skrivet av: Ninnan skrivet 2012.02.17 - 23:47:41
Linika
"klavertramp" ?   :loony:


Titel: SV: Subcalva
Skrivet av: Linika skrivet 2012.02.17 - 23:58:29
Det brukas ju tas upp när någon 'motståndare' säger något riktigt dumt :P


Titel: SV: Subcalva
Skrivet av: Subcalva skrivet 2012.02.18 - 09:51:06
Tack, tack för alla välkomnande tillrop!

idalinda, jag läser intresserat om dina smothies och tycker de stämmer väl in i min näringsteori.  :smile: Jag kan mycket väl tänka mig att prova i sommar när kirskålen börjar växa.

Det kategoriska synsättet hos många LCHFare är det jag tycker sämst om. När man försöker diskutera studier som pekar på motsatsen till vad LCHF säger så börjar ofta personargumenten komma. Det är en anledning till att jag nästan inte läser på Kostdoktorn längre. Dessutom tycker jag att Doc själv mer och mer kör löpsedelsteknik på sina inlägg och är sen i stort sett frånvarande i diskussionerna i kommentarerna. Jag skulle vilja se lite mer analys av olika studier med Docs kommentarer. Då skulle det kanske ge mig något i utbyte.


Titel: SV: Subcalva
Skrivet av: Mynlen skrivet 2012.02.18 - 10:08:20
det är han inte interesserad av. jag läser mest kommentarerna för det finns ju en hel del som säger vettiga saker. Men eftersom Doc själv sällan argumenterar tycker jag som du, det blir löpsedligt...

Det JAG gillar(de) mest av LCHF i början är att man kan anpassa den till som du vill ha den. Ofta fick jag frågan: får du äta det eller det. Mitt svar, jag får äta ALLT, men jag avstår. För det är ju upp till mig hur mycket kh jag äter.....Titel: SV: Subcalva
Skrivet av: hemul skrivet 2012.02.18 - 11:13:30
Jag tycker det har blivit mer veckotidning än löpsedel.  Tröttsamt med alla kändisar och halvkändisar.

Dessutom varkar allt positivt som sägs om LCHF automatiskt vara bra, vilket jag inte håller med om. Nu senast publicerade en känd idrottsprofil en samling floskler som jag sällan sätt maken till. Och alla jublar att det är toppen. Suck.


Titel: SV: Subcalva
Skrivet av: Subcalva skrivet 2012.02.18 - 11:14:08
Det JAG gillar(de) mest av LCHF i början är att man kan anpassa den till som du vill ha den. Ofta fick jag frågan: får du äta det eller det. Mitt svar, jag får äta ALLT, men jag avstår. För det är ju upp till mig hur mycket kh jag äter.....

Det är min tolkning av LCHF också men beroende på var man är så stämmer det inte riktigt. På KiF är det helt mängden kolhydrater per dag som styr och enligt LCHF-magasinet går den övre gränsen för LCHF vid 50 gram. Men skriver man att man äter havregrynsgröt så är det inte LCHF även om man håller sig under 50 gram. 


Titel: SV: Subcalva
Skrivet av: hemul skrivet 2012.02.18 - 11:17:44
Det är ju ett framsteg för KiF i så fall. Där var man ju helt inne på hur många procent en produkt innehöll förut.

(Ja, jag läser där ibland och t.o.m. skriver nån kommentar numera, men jag kollar bara de översta trådarna på måfå, så jag hänger inte med i svängarna. Men även jag har ju märkt en svängning från det rabiata. Det var därför jag började läsa lite mera. Plus att cookies funkar nu så jag slipper logga in varje gång som förut.  :sneaktongue:)


Titel: SV: Subcalva
Skrivet av: Linika skrivet 2012.02.18 - 11:28:43
Jag tycker att det är roligt att läsa vad de som är lite fanatiska tycker (mest för ren underhållning), men här kan man diskutera kost som får en själv att må bra, även om det skulle betyda att man behöver gå upp i mängd kolhydrater.

Jag tycker att man ser en hel del kommentarer hos kostdoktorn som menar att man måste anpassa kosten efter individen, men när det kommer till kritan så får man verkligen inte äta mer kh än vad som anses vara LCHF gränser. På det viset kan man ju inte föra en givande och kritisk debatt. Då blir det mest bara en inbördes beundrarklubb :/ Inte konstigt att personer som är kritiska till kosten tycker att det är sektvarning på det hela :o


Titel: SV: Subcalva
Skrivet av: hemul skrivet 2012.02.18 - 11:40:52
Jag tror det där med anpassning mest gäller vilken typ av födoämnen man eventuellt ska utesluta, vad man "tål". Tål man mjölkprodukter, nötter o.s.v. Inte så mycket mängden kolhydrater som varifrån de kommer. Men säker är jag inte. Motsägelserna är många.


Titel: SV: Subcalva
Skrivet av: Linika skrivet 2012.02.18 - 11:44:59
Det är ju mycket motsägelser. Och det kan nog bli lite förvirrande om man är lite nyfiken, men inte orkar sätta sig in i det. Eller om man är helt emot det, och plockar ut det mest extrema xD

Hörde någon i affären som var helt övertygad om att lchf handlade om att tex dricka olivolja rent. Då fick jag nästan kväljningar  :cry:


Titel: SV: Subcalva
Skrivet av: hemul skrivet 2012.02.18 - 11:54:04
Vilken idiot! Skirat smör är det ju!  :dribble:  :lol:


Titel: SV: Subcalva
Skrivet av: Linika skrivet 2012.02.18 - 12:06:20
det skulle jag med få kväljningar av om jag skulle få i mig så mkt av det att det gick att dricka  :puke1:


Titel: SV: Subcalva
Skrivet av: Tina skrivet 2012.02.18 - 12:18:03
Fast jag köpt Franskt opastöriserat smör och det kan jag äta som godis. Tur att det är så dyrt att man bara tar lite.


Titel: SV: Subcalva
Skrivet av: Linika skrivet 2012.02.18 - 12:27:10
Fast jag köpt Franskt opastöriserat smör och det kan jag äta som godis. Tur att det är så dyrt att man bara tar lite.

Smakar det väldigt annorlunda från de smör vi är vana vid här?


Titel: SV: Subcalva
Skrivet av: Mynlen skrivet 2012.02.18 - 18:02:52
absolut.

som en helt annan produkt...


Titel: SV: Subcalva
Skrivet av: Linika skrivet 2012.02.19 - 09:28:30
Var kan man få tag på sånt om man känner för att prova?


Titel: SV: Subcalva
Skrivet av: Mynlen skrivet 2012.02.19 - 09:36:30
Saluhallar tror jag. där dom har finare ostar och sånt. Men Tina vet nog bättre.

Och annars i frankrike  :lol:


Titel: SV: Subcalva
Skrivet av: hemul skrivet 2012.02.19 - 14:26:18
De hade ett tag i delikatessen på min ICA. Getmjölk också. Men jag tror de slutat. Det var väl ingen som köpte. En liten flaska getmjölk, max 2 dl, kostade typ 75 spänn och smöret hade liknande prissättning. Jag köpte faktiskt en liten klick smör. Det smakade som mitt hemsaltade Valio men var alldeles för salt och saltkornen enormt stora, typ omalt kvarnsalt.


Titel: SV: Subcalva
Skrivet av: idalinda skrivet 2012.02.20 - 13:01:53
Subcava, roligt att du finner smoothies som intressant.
Det tog några varv i min hjärna innan jag fattade att " detta kan visst fungera hos oss" .

Vilka bär/ frukt tänker du blanda med ( i teorin) med det gröna?
Alltså jag är nyfiken vilka bär/frukt du anser är viktiga/nyttiga att äta.

Hos oss är det naturen som styr, då vi försöker äta efter årstiden så gott det går.
Vi har mängder av olika bär i frysen från sommaren och fortfarande lite äpplen i förrådet.
Jag köper lite eko-päron ( ett av mina barn tål inte päron, och det är nu slut med dom egna) och för att
jag gillar päron med min mandelkaka.

Jag odlar fortfarande egna gröna blad till smoothien. Vi har morotsblad i frysen, och jag odlar ärt och solrosskott i lådor.
I växthusvärmen växer det även mangoldblad och under lampan i förrådet lite olika salladsorter.
Nu under februari har vi inte riktigt en ny smoothie-kanna varje dag, så mängden/ person är lite mindre än en månad sedan,
men jag hoppas att tillgången tilltar i april i alla fall. Fast då börjar det sina i bärförrådet istället  :flirting:

Jag undrar just om vi behöver ännu ett frysbox till ....


Titel: SV: Subcalva
Skrivet av: Subcalva skrivet 2012.02.21 - 08:15:20
I första hand skulle jag nog välja svarta vinbär som vi har två buskar av i trädgården och som ger stor skörd varje år. Jag skulle även kunna tänka mig hallon och blåbär. Jag tänker varje år att i år så ska jag plocka blåbär och frysa in men jag/vi är så dåliga på att komma iväg på skogsturer när det väl kommer till krita. Det får bli ett mål för året tror jag.


Titel: SV: Subcalva
Skrivet av: idalinda skrivet 2012.02.21 - 16:23:37
Vi har börjat strunta i blåbären i skogen  (alla hatar myggor... och det är svårt att hitta en bra blåbärskog, så jag har befriat familjen för plågan) vi går sedan 3 år tillbaka till odlaren som har amerikanska blåbär.
Stora som tummnagel och växer smidigt som vinbär, man sitten på pallen och håvar i hinken.
Inte svårt att får familjen med!
10 liter / timme / person är inget problem.
Det finns lite olika sorter, några mindre bär är oftast lite sötare och innehåller extra mycket antioxidanter,
medan dom stora smakar lite mer som honung och är underbara på alla sätt.
Vi plockar både stora och små.

Googla, om du har någon odlare i närheten. Pris är ungefär som jordgubbar om jag inte minns helt fel.


Titel: SV: Subcalva
Skrivet av: Subcalva skrivet 2012.02.21 - 19:02:59
Tycker du att de amerikanska blåbären är lika goda som de svenska?
De få gånger jag smakat så tycker jag de varit mycket svagare i smaken så jag blivit lite besviken.


Titel: SV: Subcalva
Skrivet av: hemul skrivet 2012.02.21 - 19:06:18
Svarta vinbär är så gott! Min smak för de bären har förstärkts hundrafalt sedan jag la om kosten. Känner smaker i dem jag inte märkte förut. Har inte ätit middag än men ser redan fram mot kvällsmålet (nattmålet) men svarta vinbär och filmjölk. :tasty:


Titel: SV: Subcalva
Skrivet av: idalinda skrivet 2012.02.24 - 18:26:48
Tycker du att de amerikanska blåbären är lika goda som de svenska?
De få gånger jag smakat så tycker jag de varit mycket svagare i smaken så jag blivit lite besviken.

Jag har aldrig köpt amerikanska blåbär i butiken, så jag vet inte hur dom smakar.
Varifrån kommer de bär du har smakat, vet du det?
Det finns många olika sorter så som jordgubbar.

Vi tycker att dom smakar mycket mer än skosbären. Vi har 7-8 buskar på tomten och köper till frysen från odlaren ett par mil bort.


Titel: SV: Subcalva
Skrivet av: Tina skrivet 2012.02.24 - 21:59:14
Var kan man få tag på sånt om man känner för att prova?

Jag köper mitt på Cajsa Warg i Stockholm. Ja det smakar väldigt annorlunda. Svårt att beskriva.


Titel: SV: Subcalva
Skrivet av: Subcalva skrivet 2012.02.25 - 10:03:08
Jag har aldrig köpt amerikanska blåbär i butiken, så jag vet inte hur dom smakar.
Varifrån kommer de bär du har smakat, vet du det?

Jag var hemma hos någon som hade en buske i trädgården och sen har jag testat en gång i affär. Fast i affären vet man ju egentligen inte vad det är för sort och om de är plockade när de är som bäst. Men även de jag provade direkt från busken tyckte jag var lite smaklösa.
Du vet möjligtvis inte om det är någon speciell sort du har och som odlaren har?


Titel: SV: Subcalva
Skrivet av: idalinda skrivet 2012.02.25 - 16:25:23
Jag har två sorter "Blue Corp" och sedan en annan med mindre bär och mycket antioksidanter, men jag kommer nu inte ihåg namnet på den.
Odlaren hade också flera olika sorter.
En som han hade och jag tänkte köpa till på våren heter " Emil" .
Man ska hälst ha två olika sorter även om plantan skulle vara självpollinerande, men man får  större bär när man har två att korsa med. Jag vet inte om det påverkar smaken också.Titel: SV: Subcalva
Skrivet av: hemul skrivet 2020.03.10 - 00:56:26
 :cheerleader:


Titel: SV: Subcalva
Skrivet av: Subcalva skrivet 2020.03.10 - 06:34:42
 :yay:   :flowers:


Titel: SV: Subcalva
Skrivet av: hemul skrivet 2020.03.10 - 13:08:51
1100 spammare hade ackumulerats.  :huh: