Fetbobbas Forum

Recept => MATLAGNINGSAKUTEN => Ämnet startat av: anod skrivet 2011.05.24 - 16:30:18



Titel: såsredning ?
Skrivet av: anod skrivet 2011.05.24 - 16:30:18
började fundera idag när jag stod å gjorde en ost o skinkpaj, va kommer det sig att när man ska reda av en sås använder man bara äggulan men när man gör äggstanningen i en paj så e det hela ägget som gäller, borde väl gå lika bra att reda såsen med hela ägget ? nån som testat ? :hm-hm:


Titel: SV: såsredning ?
Skrivet av: Corny skrivet 2011.05.24 - 16:35:10
Jag har för mig att det beror på att vitan koagulerar snabbare än gulan. Alltså skulle såsen isf bli "trådig", vilket ju inte ser så trevligt ut.


Titel: SV: såsredning ?
Skrivet av: anod skrivet 2011.05.24 - 17:03:13
nä , det skulle kanske bli lite småäckligt faktiskt.