Fetbobbas Forum

Recept => Vegetariskt, lådor mmm. => Ämnet startat av: hemul skrivet 2011.03.17 - 17:34:13



Titel: Melenzane alla parmegiana (äggplanta)
Skrivet av: hemul skrivet 2011.03.17 - 17:34:13
Hade TVn på och där stod Paulo Roberto och lagade detta. Det såg jättegott ut. Mjölet kan man säkert strunta i eller minska på och ta mera ost istället.
http://www.recept.nu/1.208532/paolo_roberto/varmratter/gronsaker_potatis_andra_rotfrukter/melenzane_alla_parmegiana

De måsta ha lagt in fel bild, för så där såg det inte alls ut. De skivade äggplantorna på längden tror jag, för det var rätt stora, avlånga skivor. De blev gyllengula och krispiga när de stektes, så vad det där röda moset är, det vet jag inte. Det såg jättejättegott ut ivf.


Antal portioner: 4
Ingredienser
2 st medelstora auberginer
3 st ägg
2 dl parmesanost, riven
0.25 tsk salt
1 krm svartpeppar
1.5 dl mjöl
4 msk olivolja
3 msk parmesanost att strö över vid uppläggning

Gör så här
1. Skala auberginer och skär dem i ½ cm tjocka skivor på längden.

2. Lägg skivorna på en lutande skärbräda, strö över salt och låt stå i ca 30 minuter, så att den bittra saften rinner ut.

3. Torka av auberginskivorna lite lätt med hushållspapper.

4. Vispa upp ägg i en skål och tillsätt parmesanost, salt och peppar. Rör om till en lite trögflytande blandning.

5. Häll upp mjölet på en tallrik.

6. Värm upp olivolja i en stekpanna.

7. Doppa auberginskivor först i mjöl och sedan i ägg- och parmesansmeten.

8. Ta upp varje skiva med en gaffel och lägg ner dem i den uppvärmda stekpannan. Stek tills skivorna är mjuka, till att börja med på medelhög värme och när ägg- och parmesanblandningen stelnat något, på låg värme.

9. Lägg upp skivorna i lager på ett serveringsfat, strö över lite riven parmesanost mellan varven.


Titel: SV: Melenzane alla parmegiana (äggplanta)
Skrivet av: Corny skrivet 2012.07.20 - 01:30:47
Mer än ett år senare... Det stod mjöl. Inte vilket mjöl. Det är bara vi alla som antar att "mjöl" i recept = vetemjöl. Men uppenbarligen funkar det bra med vad som helst. Grejen är antagligen bara att auberginerna ska bli lite torra innan de doppas i smeten.
Ägg och parmesanblandning används ju också när man gör den fantastiska rätten Piccata Milanese, så det är därför jag tror att det är som det är med dessa aubergineskivor.  :shy:


Titel: SV: Melenzane alla parmegiana (äggplanta)
Skrivet av: Mynlen skrivet 2012.07.20 - 05:59:08
mm låter gott. Jag har börjat laga en del recept från birgitta höglund och hon hade "panerat" något en gång också men hade då först strött över litet fiber husk. Genom ett saltkar, dvs bara liiiiitet. Istället för mjöl alltså.

Igår blev det en typ lasagna lik rätt, skivad aubergine, skivad zucchini, litet grillad paprika (gjorde en hel sats häromdagen), mozzarella, litet tomat och ost. Blev jättegott, jag som hade planerat lunch av resterna får nu hitta på något annat :)


Titel: SV: Melenzane alla parmegiana (äggplanta)
Skrivet av: Fjällmor skrivet 2012.07.21 - 19:07:50
Jag panerar!

 i först pofiber, ägg och sen sesamfrön, dubbelpanering godare än den vanliga av mjöl