Fetbobbas Forum

Recept => Fågel => Ämnet startat av: Tina skrivet 2011.01.18 - 15:32:55



Titel: Kyckling Kiev
Skrivet av: Tina skrivet 2011.01.18 - 15:32:55
Satt och kolla på Mad men när de gick på restaurang och åt chicken kiev och beskrev det som att smöret skulle rinna utefter hakorna. Blev såklart nyfiken och hittade detta recept http://www.dn.se/mat-dryck/recept/kyckling-kiev (http://www.dn.se/mat-dryck/recept/kyckling-kiev) Någon som provat. Funderar bara på paneringen om man ska bortse från att det är brödsmulor eller om det finns allternativ.


Titel: SV: Kyckling Kiev
Skrivet av: hemul skrivet 2011.01.18 - 17:20:21
 :drool:


Titel: SV: Kyckling Kiev
Skrivet av: Sorla skrivet 2011.01.18 - 17:28:25
Kan man inte panera med riven ost? Eller smälter den bort när man friterar? Det såg förtvivlat gott ut! Men var lite väl mycket mjöl i min smak tyvärr.


Titel: SV: Kyckling Kiev
Skrivet av: hemul skrivet 2011.01.18 - 17:45:09
Man kan väl peta bort en del av paneringen när man äter om man tycker det blir mycket.

Jag panerar fisk ibland och det blir inte så mycket som man tror (ja, jag har vägt och mätt!). Men då är ju skillnaden förstås att man inte behöver få till ett täckande skal, så man behöver ju inte mätta äggsmeten med ströbröd.


Titel: SV: Kyckling Kiev
Skrivet av: Tina skrivet 2011.01.19 - 15:36:15
Jag tror inte på ost. Kanske malda fläsksvålar kan funka. Eller så gör man som Hemul skriver, petar bort paneringen.


Titel: SV: Kyckling Kiev
Skrivet av: Linika skrivet 2012.02.22 - 18:12:00
Det går att göra panering på maned med :D


Titel: SV: Kyckling Kiev
Skrivet av: Mynlen skrivet 2012.02.22 - 19:37:46
va e maned?


Titel: SV: Kyckling Kiev
Skrivet av: Linika skrivet 2012.02.22 - 20:28:45
mandel skulle det vara o.o jag slant visst på tangenterna  :blush:


Titel: SV: Kyckling Kiev
Skrivet av: hemul skrivet 2012.02.22 - 20:43:36
 :clapgrin:


Titel: SV: Kyckling Kiev
Skrivet av: Mynlen skrivet 2012.02.22 - 21:11:30
ahaa jaa då fattar man vad du menar!



Titel: SV: Kyckling Kiev
Skrivet av: Ninnan skrivet 2012.02.22 - 22:50:38
Jag panerar aldrig fisk men o m  jag skulle göra det blev det nog mandel eller bovetemjöl.
Bovetemjöl är ju inget som lchfare kommit på-endast jag-  :whistle: för att slippa gluten.


Titel: SV: Kyckling Kiev
Skrivet av: Ninnan skrivet 2012.02.22 - 22:52:38
Visst ni att havre sänker kolestrol? Läste det idag på Wikipedia.


Titel: SV: Kyckling Kiev
Skrivet av: hemul skrivet 2012.02.22 - 22:58:33
Japp! Det är nåt med de där geleiga fibrerna.


Titel: SV: Kyckling Kiev
Skrivet av: Linika skrivet 2012.02.22 - 23:17:04
Japp! Det är nåt med de där geleiga fibrerna.

spännanden :eeek:


Titel: SV: Kyckling Kiev
Skrivet av: hemul skrivet 2012.02.22 - 23:19:35
Äsch! Jag är övertygad om att vispgrädde har samma effekt.  :cool:


Titel: SV: Kyckling Kiev
Skrivet av: Tina skrivet 2012.02.24 - 10:27:41
Ja det var väl sådär 15 år sedan när folk knaprade havregryn som tokiga. Gröten fick ett uppsving.

Mandel eller kanske kokosmjöl. Hm, jag måste testa någon dag.


Titel: SV: Kyckling Kiev
Skrivet av: Mynlen skrivet 2012.02.24 - 11:30:04
jag gjorde häromdagen "chickennuggets" panerade med mandel o kokosblandning, och vitlök däri. GOTT. hittade receptet på någons blogg. stekt först och sen in i ugnen för att bli genomstekt. MMMMM


Titel: SV: Kyckling Kiev
Skrivet av: Linika skrivet 2012.02.24 - 11:53:26
jag gjorde häromdagen "chickennuggets" panerade med mandel o kokosblandning, och vitlök däri. GOTT. hittade receptet på någons blogg. stekt först och sen in i ugnen för att bli genomstekt. MMMMM


det har jag med gjort!! Visst är det gott :D jag fick till och med mamma min att smaka, trots att det var stekt i smör xD


Titel: SV: Kyckling Kiev
Skrivet av: Mynlen skrivet 2012.02.24 - 12:20:32
TOPPEN! jag kan bara inte förstå att folk fortsätter äta margarin.. jag har aldrig gillat det (förutom att det var smidigt med flytande margarin haha) men sen jag läst om hur det produceras.. URK!


Titel: SV: Kyckling Kiev
Skrivet av: Linika skrivet 2012.02.24 - 13:08:11
TOPPEN! jag kan bara inte förstå att folk fortsätter äta margarin.. jag har aldrig gillat det (förutom att det var smidigt med flytande margarin haha) men sen jag läst om hur det produceras.. URK!


mamma stekte i margarin förut när hon använde gjutgärnspannan. nu går hon motvilligt med på att steka i smör. Annars använder hon ingenting på macka eller likande. Det är nog värre att försöka omvända far min till att skippa margarinet :P han använder iof bregott till mackor, och det får han väl göra om han vill, men han steker alltid i flytande margarin :(


Titel: SV: Kyckling Kiev
Skrivet av: Corny skrivet 2012.02.24 - 23:35:46
Gjutjärnspanna och margarin? Nä, det går inte ihop för mig! Smör eller olja (eller båda ibland) ska det vara i gjutjärn!  :whink: För övrigt finns det inga andra stekpannor för mig. Tycker att teflon är läskigt. Vet inte varför. Jag bara gör det! Jag gillar traditionella stekpannor och traktörpannor. Sägs att man ska kunna steka i den sistnämnda, men jag är tveksam. Åtminstone när det kommer till kött. Annars går det ypperligt!


Titel: SV: Kyckling Kiev
Skrivet av: Linika skrivet 2012.02.24 - 23:47:37
jag tycker maten blir mkt godare i gjutjärn :3


Titel: SV: Kyckling Kiev
Skrivet av: Corny skrivet 2012.02.25 - 00:14:29
Jag med, men det är troligtvis bara för att det är det enda jag använder när det kommer till stekande av kött iaf. Grönsaker däremot steker jag gärna i andra pannor. Utom lök till biffar. För då måste det vara gjutjärn.  :blush:


Titel: SV: Kyckling Kiev
Skrivet av: Linika skrivet 2012.02.25 - 00:43:23
problemet med gjutgärn är ju att det är lite omständigt att ta hand om jämfört med teflon, men det är det ju värt :D Dessvärre är våran panna så omständig att plocka fram :(


Titel: SV: Kyckling Kiev
Skrivet av: Mynlen skrivet 2012.02.25 - 08:44:18
hm, jag har en gjutgärnspanna.. kanske dags att ta fram den igen... speciellt nu när jag lagar all mat med smör igen.



Titel: SV: Kyckling Kiev
Skrivet av: hemul skrivet 2012.02.25 - 15:20:08
 :nod-yes: