Fetbobbas Forum

Recept => november => Ämnet startat av: idalinda skrivet 2010.11.11 - 04:03:43



Titel: chili
Skrivet av: idalinda skrivet 2010.11.11 - 04:03:43
En stor sats chili ( över en liter i icke-torkad form) är nu nästan torkad.
lite mortel på dom i morgon och då har vi chilikrydda ett år framåt eller tom. två år framåt :nod-yes:


Titel: SV: chili
Skrivet av: Corny skrivet 2010.11.11 - 06:48:10
Hur torkar du din chili? Jag försökte torka på långtork, men den möglade. Inte så mysigt att äta.  :crazy: Och andra förslag på torkning har jag inte hittat. Kanske det skulle gå i ugn, men då måste väl smakerna försvinna lite grann iom att allt går så fort???  :confused3:


Titel: SV: chili
Skrivet av: idalinda skrivet 2010.11.11 - 16:37:08
Jag har en tork-maskin ( OBH-Nordiga, en rund sak med några våninga) som ger väl den +30 grader och tar ett dyng för chilin.
Just denna gång satte jag alla nätringarna under torktunneln i vardagsrummet, när vi ändå torkade där :flirting:,
Det fungerar i ugnen också på lägsta temp och sedan en träslev mellan luckan så att det inte blir riktigt så varmt där inne och att fukten kan komma ut.
Jag torkar kryddmosen nuförtiden i ugnen för att den inte skulle mögla.


Titel: SV: chili
Skrivet av: idalinda skrivet 2010.11.24 - 18:18:25
Den sista chiliskörden togs in ett par dagar sedan.
Jag skulle behöva stoppa dom i torken, men har inte hunnit.