Fetbobbas Forum

Recept => Matbröd och degbaserade rätter => Ämnet startat av: skogsstjrna skrivet 2007.12.21 - 20:35:23



Titel: Linfröbröd typ tunnbröd
Skrivet av: skogsstjrna skrivet 2007.12.21 - 20:35:23
Jag gör detta bröd styckvis i mikron, de är snabbgjorda så man kan göra ett par stycken i följd. Lättast om man har crisppanna till sin mikro, men det går nog ändå. Nån gång har jag tänkt försöka göra om receptet till större ugnsvariant, men det har ännu inte blivit av.

Ingredienser:
Blanda dessa torra ingredienser i en liten skål eller direkt i morteln:

2 1/2 tsk malda linfrön (mal dem i mortel)
1/4 tsk bakpulver
smaksätt om du vill med vitlöks- eller lökpulver eller annan krydda du gillar
salt

Häll i en liten skål:
1 ägg (gärna stort)
1 tsk vatten
1 tsk smält smör (jag brukar smälta det på crisppannan och hälla resten av smeten över det sen istället för att blanda det i smeten)

Vispa ihop ägg och vatten, häll över de torra ingredienserna och rör om.
När crisppannan är varm (jag förkör den 2 min med smöret) häller du ut smeten i pannan och låter den rinna ut lite lagom. Det ska bli tunt som ett tunnbröd.

Kör i mikron på max i 2 min (tror man kan behöva 3 min om man inte har crisppanna).

Ät med något gott på, t.ex. jordnötssmör, philadelphiaost. Kan rullas ihop som ett tunnbröd.

Lycka till!   :thumbsup: