Fetbobbas Forum

Allmänt => Nybörjare => Ämnet startat av: FatBoy skrivet 2010.06.05 - 14:11:49Titel: Mag eller tarmproblem
Skrivet av: FatBoy skrivet 2010.06.05 - 14:11:49
Hej
Är nybörjare här och har väl kanske inte hunnit läst allt så jag kanske tar upp nåt som redan finns här,jag har dock inte hittat nåt.

Jag har sedan 5 veckor gått över helt till LCHF efter att ha läst den förträfflige Herr Skaldemans bok "Ät dig ner i vikt",mycket trevlig läsning :-)

Mitt problem är att jag blir så j-a lös i magen,det rinner som vatten!
Är detta normalt?

Jag äter oftast ägg o bacon till frukost,till lunch nån kötträtt(färsbiffar på 2/3 fläskfärs och 1/3 nötfärs, lövbiff med fetaostfyllning,ryggbiff osv) eller laxkotletter.Till det nån färdig kall sås,t.ex.Erik Lallersteds Bearnaise (mindre än 1,5 gr kolhydrater på 100 gram) eller vitlökssmör.Till middag nåt liknande.

Kaffe dricker jag en hel del,vet inte om det är problemet.Har alltid druckit mycket kaffe,typ 10 - 15 koppar dagligen men har minskat ner en del nu när jag inte kan använda socker.Jag använder grädde (40%) i kaffet men har väldigt svårt att låta bli nån form av sötningsmedel så jag använder Hermesetas,men sparsamt,en bit till ett stort glas kaffe.

Är det nån som har /haft liknande problem med magen?

KentTitel: SV: Mag eller tarmproblem
Skrivet av: Ekub skrivet 2010.06.05 - 15:13:25
Howdy!!
Först, välkommen hit! :flowers:
Jag äter inte lchf slaviskt så det här hjälper nog ingenting eg., men i början när jag åt lite mer slaviskt (för inte så länge sedan) så var mitt problem tvärt om :sosad: men hjälper om jag äter lite mer grönsaker av lågkolissorterna. Kändes så iaf, men kan ju ha berott på något annat såklart. Det kanske kan hjälpa dig med? För har hört att om man äter mycket fibriga grönsaker och inte dricker så mycket vatten kan man lätt bli lite stopp i magen, och det är ju inte önskvärt. ( Så borde ju eg. inte funka för mig att äta mer grönt för att det inte ska bli stopp :blink: )Men om man bara ökar intaget lite kanske det hjälper?!

Hoppas det löser sig iaf!!


Titel: SV: Mag eller tarmproblem
Skrivet av: idalinda skrivet 2010.06.07 - 09:35:15
Hemul borde vara proffs på detta , Heeee- muuuul , koooooooooooom!

Välkommen Fatboy !

Mr, Skalderman har den striktaste dieten av alla, så du har utrymme att modifiera din diet lite utan att äta massor av kolisar.
Testa att tillägga lite mer grönsaker i första hand.


Titel: SV: Mag eller tarmproblem
Skrivet av: hemul skrivet 2010.06.07 - 12:19:16
Mina magproblem kom ju flera år efter att jag börjat äta så här, så inte tror jag de har nåt med det att göra.


Titel: SV: Mag eller tarmproblem
Skrivet av: FatBoy skrivet 2010.10.23 - 21:37:38
Nu har det gått några veckor och jag är inte så "slavisk" längre :whink:
Äter en hel del grönsaker som jag dränker i en god olivolja och en skvätt balsamvinäger.Coleslaw med mycket majonäs och creme fraishe blir det också.Olika marinerade fetaostar är gott till det mesta.
Erik Lallersted´s kalla såser är goda och kolisfattiga (2-4gr./100) speciellt hans Chilibearnaise!
Men fortfarande "kass i kistan" emellanåt,det kommer i perioder med nån veckas mellanrum,då är det ett jäkla rännade på muggen:(
Jaja,nu ska jag inte klaga mer,har gått ner 14kg på knappt 5 månader och aldrig behöver man gå hungrig när man äter så här.


Titel: SV: Mag eller tarmproblem
Skrivet av: hemul skrivet 2010.10.23 - 21:49:30
Några veckor? Nästan ett halvår, skulle jag säga. Är du alltid lika pratsam?  :lol:

Skumt hörru. Det låter faktiskt som det jag hade. Men jag hade ju som sagt ätit så här ett par år innan det började och mitt blev dessutom bra efter en antibiotikakur (mot nåt annat)! Fast kistan är sig inte riktigt lik, men blir det mer och mer.

Äter du väldigt mycket fett? En del tål inte det. Nåt annat kan jag inte komma på.

Grattis till viktnedgången i varje fall!  :flowers:


Titel: SV: Mag eller tarmproblem
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.10.25 - 03:16:21
Hejsan FatBoy  :wave: välkommen!  :flowers:

det där problemet har jag också mellan varven.. blir liksom ett väldigt rännande på muggen periodvis!  :redface: :fart:  .. kommer ihåg att både jag och maken åkte på just detta när vi lade om kosten till LCHF... för vår del så beror det troligen på för mycket fett... kroppen är inte van vid de mängder fett som plötsligt ingår i kosten... och gör sig av med överflödet!... så jag misstänker att det kan vara där som roten till ditt problem sitter också... sen 10-15 koppar kaffe gör nog inte saken bättre  :flirting:.. speciellt inte om du har rejäla skvättar grädde i!... 

men visst blir det jobbigt när det rinner som vatten tillslut  :redface: :nod-yes: får du liksom ont i magen samtidigt också?.. så där att du känner att tarmen arbetar i rekordfart och bara vill bli av med eländet?...


Titel: SV: Mag eller tarmproblem
Skrivet av: idalinda skrivet 2010.11.06 - 01:12:10
Och jag som är förstoppad jämt... jag försöker minska lite hårdost, kanske det hjälper mig.
och äventuellt dig med... mer ost för dig kanske?


Titel: SV: Mag eller tarmproblem
Skrivet av: Lisalotta skrivet 2011.06.17 - 03:38:23
ät bröd så blir du inte så lös i magen!!!


Titel: SV: Mag eller tarmproblem
Skrivet av: kwidell skrivet 2011.06.17 - 04:20:55
kan nog stämma.. men som LCHF:are eller i hans fall GI-0:are så ingår inte bröd bland det som spisas  :flirting: ja om det då inte är LowCarb bröd då förståss!  :lol: :lick:  :flirting:


Titel: SV: Mag eller tarmproblem
Skrivet av: Nizhoni skrivet 2011.06.17 - 10:23:06
ät bröd så blir du inte så lös i magen!!!

Och jag blir garanterat lös i magen av bröd! Däremot fick jag nyligen uppleva hur hårdost gjorde mig hård i magen, men det krävdes mycket ost för att nå dit.  :shy:


Titel: SV: Mag eller tarmproblem
Skrivet av: Tina skrivet 2011.06.18 - 00:13:28
Nu är det här en gammal tråd med dricker man 15 koppar kaffe och sötar dessa med hermesetas är det inte konstigt om man får problem med magen. Det är starkt laxerande.