Fetbobbas Forum

Recept => Smårätter, soppor, dipper och liknande => Ämnet startat av: hemul skrivet 2010.03.23 - 00:37:51



Titel: Pumpasoppa till idalinda
Skrivet av: hemul skrivet 2010.03.23 - 00:37:51
Det är väl lite som att bjuda bagarbarn på bullar, men jag tyckte det här såg så gott ut!  :flowers:
Receptet är från Return to River Cottage med Hugh Fearnley-Whittingstall. Tack pitch för tipset! :smile:

1. Skär av locket på portionsstora pumpor.

2. Gröp ur kärnorna.

3. Fyll hålet med riven Gruyère.

4. Krydda med salt, generöst med nymald svartpeppar och riven muskot.

5. Fyll på med grädde upp till ett par cm från kanten.

6. Lägg tillbaks locket och baka i het ugn i 45 minuter.

Klart!



(http://fetbobba.net/forum_images/pumpa1.jpg)
(http://fetbobba.net/forum_images/pumpa2.jpg)
(http://fetbobba.net/forum_images/pumpa3.jpg)
(http://fetbobba.net/forum_images/pumpa4.jpg)
(http://fetbobba.net/forum_images/pumpa5.jpg)


Titel: SV: Pumpasoppa till idalinda
Skrivet av: Corny skrivet 2010.03.23 - 01:13:17
Vad gott det såg ut!  :lick:  :drool:  :inlove: Måste prova till hösten!!!


Titel: SV: Pumpasoppa till idalinda
Skrivet av: hemul skrivet 2010.03.23 - 01:15:52
Ja, alla har ju inte ett pumpaförråd.  :crazy:


Titel: SV: Pumpasoppa till idalinda
Skrivet av: Corny skrivet 2010.03.23 - 02:19:01
Vi kanske ska råna idalinda på hennes?  :whistle:


Titel: SV: Pumpasoppa till idalinda
Skrivet av: hemul skrivet 2010.03.23 - 02:22:20
Vi får nog ha riktigt tjocka raggsockor på fötterna så hon inte hör oss då.  :glare:


Titel: SV: Pumpasoppa till idalinda
Skrivet av: idalinda skrivet 2010.03.23 - 09:26:15
Ni har exakt 4 problem med det...
1)på mitt golv hörs raggarsockar tydligt, en liten svich, svich liksom
2) de flesta som finns kvar väger ca. 10 kg / st
3) jag har 4 livvakter
4) alla kvarvarande pumpor ( 10-12 st)  ska slaktas IDAG

Vi märkte att några började mögla en vecka sedan, så nu går allt till koket , moset och in i frysen
Man lär sig hela tiden, nästa år börjar vi slakta dom jan-feb och frysa in moset då, vid den tiden har man mer plats i frysen!

Receptet såg ok ut, vad är  Gruyère, ost ? men jag har absolut inga portionsstora pumpor, ett par av dom skulle få plats i ugnen,
resten  skulle inte få plats där även utan några galler  :flirting:


Titel: SV: Pumpasoppa till idalinda
Skrivet av: idalinda skrivet 2010.03.23 - 09:29:27
Om någon av dom mindre är fortfarande ok, skulle jag kunna testa ungsbaka den med stureost och grädde  :nod-yes:


Titel: SV: Pumpasoppa till idalinda
Skrivet av: Fjällmor skrivet 2010.03.23 - 13:01:41
oj vad det ser gott ut..

 :nod-yes:


Titel: SV: Pumpasoppa till idalinda
Skrivet av: Corny skrivet 2010.03.23 - 14:26:03
Ni har exakt 4 problem med det...
1)på mitt golv hörs raggarsockar tydligt, en liten svich, svich liksom
2) de flesta som finns kvar väger ca. 10 kg / st
3) jag har 4 livvakter
4) alla kvarvarande pumpor ( 10-12 st)  ska slaktas IDAG

Tack för upplysningarna, idalinda!  :worshippy: Nu har vi nästan 1 år på oss att planera nästa pumparaid!  :flirting: Men då tror jag vi använder ngt annat än raggsockor...
Gruyère är väl någon hård getost, om jag inte minns fel. Gott är det iaf!  :inlove:


Titel: SV: Pumpasoppa till idalinda
Skrivet av: hemul skrivet 2010.03.23 - 16:00:00
http://en.wikipedia.org/wiki/Gruy%C3%A8re_(cheese)

"To make an 80 kg (176 lb.) round of Gruyère cheese, about 800 litres (211 gallons) of milk are used". Jösses! Nu fattar jag varför lagrad ost är dyrt!  :lol1:


Titel: SV: Pumpasoppa till idalinda
Skrivet av: idalinda skrivet 2010.03.23 - 22:49:58
Vem utav er snodde min pumpa-recept-häfte  :so_mad: :angrywife:.

Den finns ju ingenstans och jag har nu massa kokt pumpa här !

Fundera ett varv till om ni vill plantera pumpan " Blue Hubbard" , vacker så få och man kan spara det  jättelänge
MEN
hård i skalen  ( därför är den säkert så hållbar)
till sist hämtade Styrmannen en såg och efter en stund en elektrisk sticksåg...

3-4 stora pumpor kvar och en liten , vi orkade inte slakta någon mer...
Den som smyger sig hit nu får lämna pumpa-häftet tillbaks  :guns:


Titel: SV: Pumpasoppa till idalinda
Skrivet av: hemul skrivet 2010.03.24 - 00:33:28
Skulle inte förvåna mig om Corny smugit dit ensam. Vi vet ju att hon är klåfingrig.  :glare:


Titel: SV: Pumpasoppa till idalinda
Skrivet av: Corny skrivet 2010.03.24 - 00:42:50
Hade du, hemul, varit med, så hade jag kanske haft några pumpor som jag kunde laga till enligt idalindas receptbok också. Men näää!  :shake_head: Så här sitter jag med ett recepthäfte som inte går att använda!  :angrywife:


Titel: SV: Pumpasoppa till idalinda
Skrivet av: idalinda skrivet 2010.03.24 - 00:46:18
http://en.wikipedia.org/wiki/Gruy%C3%A8re_(cheese)

"To make an 80 kg (176 lb.) round of Gruyère cheese, about 800 litres (211 gallons) of milk are used". Jösses! Nu fattar jag varför lagrad ost är dyrt!  :lol1:

Va, att 10 liter skulle ge 1 kg  :blink:, aldrig att jag skulle fått så mycket ost när jag kokade färskost av 10 liter mjölk ? inte ens så mycket färskost ... vad är det som jag inte fattar ?


Eller pratar vi om getmjölk nu, som kanske är fetare än komjölk , eller ?


Titel: SV: Pumpasoppa till idalinda
Skrivet av: idalinda skrivet 2010.03.24 - 00:47:20
byteshandel Corny ,du får 2 kg kokt pumpa om jag får mitt recepthäfte tillbaks  i morgon  :thumbsup:!


Titel: SV: Pumpasoppa till idalinda
Skrivet av: Corny skrivet 2010.03.24 - 00:59:41
Nja, jag måste ju hinna kopiera alla recepten först!  :whistle: Kanske i övermorgon...  :flirting:


Titel: SV: Pumpasoppa till idalinda
Skrivet av: idalinda skrivet 2010.03.27 - 01:05:32
Äntligen är pumpahäftet tillbaks, varför lade du den på ett så konstigt ställe  :club: ?

Men minstingen var hyperlycklig när han fick ingen " värdens godaste efterrätt"
( finns med på efterrättena: pumpa, banan, honung ungstekt och sedan en tunn marängtäcke  över det hela, mums !) :thumbsup:


Titel: SV: Pumpasoppa till idalinda
Skrivet av: Corny skrivet 2010.03.27 - 01:57:43
Jag blev ju tvungen att skynda mig tillbaks med det, och då blev det som det blev...  :rolleyes:

Vad är världens godaste efterrätt för nåt? Hann ju inte kopiera ett endaste recept för att du stressade mig!  :whink:


Titel: SV: Pumpasoppa till idalinda
Skrivet av: idalinda skrivet 2010.03.27 - 16:20:31
Den här :

http://forum.fetbobba.net/index.php/topic,1598.0.html

och jag vaniljsås till är ok, lika så något surt, rabarber/ vinbär, men jordgubbar är också gott.
Fast man behöver ingenting, den är go som den är .


Titel: SV: Pumpasoppa till idalinda
Skrivet av: kwidell skrivet 2010.07.01 - 04:58:48
den där pumpasoppan hade jag helt missat!! såg ju verkligen jättegott ut.. och enkelt också... bara gröpa ur.. fylla med ost och grädde och sen äta!  :dribble:  nästa gång jag springer på pumpor i rätt storlek ska jag f-n prova!  :nod-yes: