Fetbobbas Forum

Infosektionen => Tips & tricks => Ämnet startat av: kwidell skrivet 2009.07.14 - 15:55:25



Titel: Hur sköter man bäst sina Gjutgärnspannor och kastruller?
Skrivet av: kwidell skrivet 2009.07.14 - 15:55:25
ja hur tar man egentligen bäst hand om sina gjurgärnsklenoder!?  :confused3: .. nån som har koll på hur man kan ge nytt liv åt slitna pannor och grytor?.. hur man får till den där braiga stekytan igen?!   :nod-yes:


Titel: SV: Hur sköter man bäst sina Gjutgärnspannor och kastruller?
Skrivet av: Corny skrivet 2009.07.14 - 16:22:27
Jag tycker att det bästa sättet är att först diska ur dem ordentligt med hett vatten. När detta är gjort, ställer man panna eller kastrull (den ska vara torr!) på spisen, täcker bottnen med salt och häller i mjölk så att det täcker saltet. Sen är det bara att bränna på på högsta värmen och koka upp tills mjölken skär sig. (Det ser man på att den blir tunn och blåaktig i färgen.) Diska ur salt/mjölkblandningen med varmt vatten och olja in pannan. Efter denna behandling bör den vara som ny! Funkar alltid här iaf, så får väl hoppas att det går lika bra hos dig!


Titel: SV: Hur sköter man bäst sina Gjutgärnspannor och kastruller?
Skrivet av: kwidell skrivet 2009.07.14 - 16:28:47
 :worshippy: :worshippy: :worshippy: :worshippy:

tackar så mycket Corny! det verkar vara ett enkelt och bra sätt att få liv i mina gammla pannor igen! :inlove: