Fetbobbas Forum

Hälsa => Sköldkörteln => Ämnet startat av: hemul skrivet 2009.02.28 - 14:56:49Titel: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.02.28 - 14:56:49
Har suttit och läst om jodbrist, underfunktion i sköldkörteln och övervikt. Var ju inte första gången jag gjorde det, men nu har jag nog bestämt mig. Jag ska beställa en flaska Lugols lösning och testa!  :fork_off:

Jag tycker detta är väldigt intressant. De flesta kvinnor verkar ju ha mer eller mindre svårt att gå ner. Väldigt många kvinnor har underfunktion i sköldkörteln. Vi har allmän jodbrist i landet. Det är inte säkert att levaxin fixar problemet. Tänk om...?

Vad har ni för tankar om detta?  :wave:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.02.28 - 15:10:45
Ha! Nu fick jag svar på något jag alltid undrat - varför kvinnor drabbas oftare än män.

http://wholefoodbalance.com/Documents/Iodine%20PatchTest%20CRG%20Revison%20Sept07%20.doc
Word doc, klicka bara bort prompten, filen hämtas ändå.

Women are naturally prone to iodine deficiencies.  That’s because the thyroid gland in women is twice as large as in men – so under normal circumstances, women need more iodine.  However, when women are under stress, the need for iodine can double or triple.  Yet the foods we eat contain less and less dietary iodine. 
For example, back in 1940, the typical American diet contained about 800 micrograms of iodine. 
By 1995, that amount plunged to just 135 micrograms.  That’s an 83% decline.


Översättning:
Kvinnor är presdisponerade för jodbrist. Kvinnors sköldkörtel är dubbelt så stor som mäns - under normala omständigheter behöver kvinnor mer jod än män. När kvinnan är utsatt för stress kan emellertid jodbehovet fördubblas eller tredubblas. Maten vi äter innehåller mindre och mindre jod. Som exempel, 1940 innehöll den typiska amerikanska dieten runt 800 µg jod. 1995 hade mängden sjunkit till bara 135 µg. Det är en minskning med 83%. :shock: :shock: :shock:
Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: idalinda skrivet 2009.02.28 - 18:33:39
"lugols lösning" till mig med omedelbart bums !
Varifrån köper du ?


Jag har precis fått en uppgift från guben att ta reda på om jod, så jag ska nog forska lite.

Min läkare påstår att jag inte ha något problem med sköldkörteln  enligt provena, men enligt min praktik har jag
de flesta problem som man kan ha.
Men medicin kan man inte få om  provena är ok  :so_mad:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.02.28 - 18:40:47
Tänkte köpa från USA, men jag har hittat i Sverige också.

Man ska göra ett slags test där man penslar en annan jodlösning (sån som man har till sår) på huden och kollar hur lång tid det tar innan färgen försvinner. Problemet är att de bara säger "buy iodine solution at the pharmacy". Jag kan ju inte veta om vårt Jodopax motsvar det de har där.  :crazy:

Vill inte ta Lugols utan att testa först. För mycket jod är ju inte bra heller.

Du ska rösta!  :fork_off:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Nora skrivet 2009.02.28 - 22:44:32
Vad indikerar det att färgen stannar kvar länge,kontra försvinner snabbt ? Kan du utveckla lite ?Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.02.28 - 22:49:41
Har man jodbrist så slurpar kroppen i sig jodet och färgen försvinner. Har man inte brist så stannar färgen kvar längre. Det mesta ska vara kvar efter 24 timmar.


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Nora skrivet 2009.02.28 - 23:05:47
Nå .. om man skall tro att testet är tillförlitligt, så har jag inte jobbrist .. (däremot använder jag endel jodopax, se det är lika bra åt fölk som åt hundar  :lol:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Nora skrivet 2009.03.01 - 00:56:27
Jod - brist skulle det ju stå  :blush:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Levis skrivet 2009.03.01 - 12:53:17
Hemul, Lugols lösning, berätta mer! (Jag skulle ju kunna googla, men det är ju faktiskt inte det jag sysslar med just nu.)

Jag har ju precis som Idalinda diverse symptom, fast inta alls lika kraftigt som i höstas, men enligt alla provsvar är jag hur frisk som helst.


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.01 - 18:59:38
Det är en jodlösning de använde förr vid brist.


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Lisbeth skrivet 2009.03.01 - 19:15:59
Mycket brandfarligt.  :max-shock:  :   Möjlig risk för fosterskador.  :thumbdown:
Ångorna kan ge explosiv blandning med luft

Lugols lösning verkar farligt


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.01 - 19:19:18
Var det den här du hittade?  :lol:
http://www.histolab.se/pdf/BB23910_Lugols_Losning_SDB.pdf

Den brukar bestå av 85% destillerat  vatten. Här var det etanol. :tongue:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.09 - 16:50:06
Är ni med på ett experiment? Man ska ju måla en fläck på huden med jodlösning och se hur lång tid det tar för kroppen att absorbera den. Helst ska det mesta vara kvar efter 24 timmar. Men man man vet ju inte om vårt Jodopax är likvärdigt med lösningen de har i USA.

Skulle inte ni som råkar ha Jodopax hemma eller kan tänka er att köpa en flaska göra testet? Det är ju ett utmärkt desinfektionsmedel om inte annat.  :flirting: Om vi får olika resultat tyder det ju ivf på att Jodopax funkar som mätare, även om man inte kan vara säker på hur länge färgen bör sitta kvar. Vi borde ju alla ha olika mycket jodbrist, tänker jag.

Köpte en flaska idag och är målad och klar. Fläckarna är jättebleka redan fast det gått mindre än en timme.  :max-shock:
Först hände ingenting. Tittade jätteofta första halvtimmen. Sen sa det visst bara slurp.  :shock:

En flaska kostar 52:50 på apoteket (http://www.apoteket.se/rd/d/3172/ProductSKU/100263/tab/tillverkarinfo/showBuy/false/rightColumn/4039/action/showProdInfo).


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Corny skrivet 2009.03.09 - 20:07:33
Jag är med! Kan bli intressant!  :lol: Ska inhandla en flaska imorgon om det finns på mitt lilla lokala apotek. Annars får jag väl gå någon annanstans... Hur stor fläck ska det vara ungefär?


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.09 - 20:24:28
hemul  :inlove: :inlove: :inlove: Corny!

Tror det brukar stå ett par tum (inches). Jag gjorde mina 4 cm så där. De ska ju få rum på bodyn också.  :cool:

Tänk på var du sätter fläcken så du inte nöter bort den. Insidan av underarmen eller magen brukar de säga. Det ska väl vara där man har tunn hud.Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Corny skrivet 2009.03.09 - 21:58:10
Får väl bli underarmen, då! Där skaver det inte bort lika lätt! :rolleyes:  :whistle:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Corny skrivet 2009.03.09 - 22:26:39
Förresten, om detta ska vara ett vetenskapligt test, borde alla sätta fläcken på samma ställe. Hemul, var satte du din? Du måste berätta, för det var du som började med detta påfund!


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.09 - 22:39:51
En på underarmen och en på överarmen (för jag trodde jag nötte på den första). När dessa var utvärderade så gjorde jag en ny på magen och fick samma resultat.  :tongue:

Mitt resultat var alltså:
1 timme - fläcken går knappt att skönja
2 timmar - helt borta

Hoppas din fläck sitter kvar jättelänge så det inte försvinner på samma tid för alla.Jodbrist är ju nåt som kan åtgärdas så jag skulle inte alls ha nåt emot att ha det!


Jag sitter och tvekar om jag ska beställa Lugols lösning så jag har den när jag bildat mig nog om detta. Det finns i två styrkor och jag vet inte vilken som är bäst.  :crazy:Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Corny skrivet 2009.03.10 - 00:33:48
Faktum är, att jag nästan hoppas på att fläcken försvinner fort som bara den. Jag tror nämligen att jag kan ha jodbrist.(Men har tagit ett thyroxintest som visade normalt. Vad är normalt?  :cry: Är så trött på alla dessa tester!)
Får se vad som händer när jag klenar dit det. Men resultatet lär vänta på sig tills imorgon hur jag än bär mig åt. (Eller ja, har ingen lust att frekventera nattöppna Apotek för den här sakens skull).


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.10 - 00:39:59
Jaså? Vad har du för problem? Jag menar varför tror DU att du har jodbrist?

Vad var det för prov du tog? Blodprov? Det finns nåt som heter jodbelastningstest. Då får man äta jodtabletter och sen mäter de hur mycket man kissar ut. Man får samla urin under ett dygn eller nåt sånt.  Har man inte jodbrist så ska det mesta passera rakt igenom. Det verkar som om det är svårt att få dem att ta det, för proverna ser ju alltid bra ut. :rolleyes:Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Corny skrivet 2009.03.10 - 01:21:05
Blodprov var det då. Kommer att vara blodprov på just den saken igen, men då är det i samband med en massa annat, så det känns lite mer seriöst. Får väl se vad det visar!

Hursom, känner mig trött. Nästan alltid känner jag mig trött. Jag har tvärsvårt att gå ner i vikt. Det kan ju iofs bero på bristande engemang, eller för lite träning, eller för mycket kolhydrater, eller för mycket fett. Jag vet inte, men hur jag än bär mig åt, så är det närapå stilla numera.
En annan sak, var att sambon tyckte att jag använde mycket salt i maten. Inte så att det smakar så mycket salt, men saltet är ju jod-berikat. Så kanske behöver jag det?
Hursom, ska in på rejäl undersökning om ett litet tag, och efter det behöver jag nog inte bekymra mig mer. Rena hälsoundersökningen, faktiskt!


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.10 - 01:29:51
Jag var så där. Plus torr hy, torra ögon o.s.v. Vikten har jag kvar men annars mår jag relativt bra efter kostomlägget. Ögonen är fortfarande snustorra, huden är bättre men inte bra men viktigast av allt - jag är pigg!


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Tina skrivet 2009.03.10 - 09:26:20
Det här var intressant, jag har funderat på hur man ska få i sig tillräckligt med jod när man undviker vanligt salt med klumpförebyggande medel. Det borde finnas jod-tabletter att köpa, är dessa receptbelagda?


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.10 - 13:33:25
Nej, det finns bara superstarka tabletter som vi ska ta om ett kärnkraftverk går åt helvete. Paradoxalt nog finns inte svagare tabletter eftersom jod i högre doser anses giftigt. Så man är hänvisad till algpreparat. De kan vara tveksamma. Har läst att de t.ex. kan innehålla mycket föroreningar, Vet inte om det finns jod på recept, det borde det ju göra eller kanske ger de en sprutor? Men jag tror att det är svårt att få en ordentlig undersökning gjord och det är väl förutsättningen för att man ska få det.

Måla dig du också!  :lick:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Corny skrivet 2009.03.10 - 17:43:26
Får min jodflaska på torsdag, så då blir det jodmålning!  :laugh: Apoteket hade inte denna vara inne, men var så söta att de beställde hem till mig. Visserligen finns det andra större apotek i närheten, men om jag kan så handlar jag på "mitt" lilla, eftersom det har varit nedläggningshotat.  :mad_roll: Händer det, så är det inte bra. Bor jättemycket pensionärer här!


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.10 - 18:39:35
Det är rätta takter! :smooch:

Kom igen nu Tina! Jodifiera dig du också.   :wave:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Kusin Vitamin skrivet 2009.03.10 - 20:18:14
Jag sökte på Lugols lösning och så hittade jag det här forumet! Kul att det är fler i det här landet som är nyfikna på jod. :smile:
Jag har läst mycket intressant om jod den senaste tiden och har blivit övertygad om att jag har brist. Så jag beställde och igår kom min Lugols. Testet när man målar på huden inte är särskilt tillförlitligt läste jag här (http://iodine4health.com/special/measurement/derry_measurement.htm). Kanske är det så, men jag testade i alla fall, förstås, och mitt var väl i princip borta efter sju timmar. Men det intressanta är om det har någon effekt på hur jag mår. Jag har symtom på hypotyreos och har tagit prover, det första visade att jag hade det men det andra var normalt. Så efter det har jag ätit sånt som sätter fart på sköldkörteln och undvikit det som hämmar den. Det har väl gått sådär, så när jag upptäckte jod blev jag eld och lågor. :yay: Jag har redan märkt lite ökad energi, så jag ser ljust på framtiden!


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.10 - 20:44:15
Hej! Oj så intressant! :bearhug:

Nu måpste du berätta - hur stark Lugols har du och hur mycket tar du? Hur länge har du tagit det?

Det är svårt att veta hur man ska göra, många tar ju JÄTTEMYCKET och det vet jag inte om jag törs. Äter ju Levaxin också och vet ju ju det blir med det.  :confused3:

Målade du förresten med Lugols? Jo, jag har också läst att en del inte tycker det testet är så tillförlitligt, men det måste ju vara bättre än ingenting.


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Kusin Vitamin skrivet 2009.03.10 - 21:27:07
Jag är ju nybörjare på det här, fick min Lugols igår, så jag vet inte hur mycket jag ska ta. Börjar försiktigt, tror jag iaf, flaskan var svår att få något ur, så jag ruskade på den, har ingen aning om hur mycket det kom! :confused3:

Det är den här (http://www.healthleadsuk.com/supplements/liquid-concentrates-solutions-etc/lugols-iodine-30ml.html) jag köpte. 5% jod och 7% kaliumjodid.

De som verkar kunniga på det här rekommenderar ju 50 mg/dag i tre månader och sedan 12,5 i underhållsdos. Jag vet inte om jag vågar ta så mycket så länge. Men om man sakta ökar och det går bra så kanske...
Det är bäst att vara försiktig, och om man äter Levaxin ska man ju vara extra försiktig.

Jo,jag målade med Lugols. Spelar det någon roll vilken sort man använder? Det borde väl ha betydelse beroende på koncentrationen förstås?


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.10 - 21:35:47
Jag vet inte. De säger alltid "buy iodine solution at the farmacy", men det kanske är för att man ska kunna testa innan man köper Lugols. Det måste väl spela roll hur stark lösningen är för hur länge fläcken stannar kvar?  :confused3:

På jodopax står det först "povidon, joderad 10.0 g" och sedan på slutet "Aktiv andel jod 1%".

Den här tänkte jag testa med, men din var ju biligare.
http://www.jcrowsmarketplace.com/index.asp?PageAction=VIEWCATS&Category=132


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.11 - 14:16:10
Nu har jag gått med på en mailinglista på yahoogroups som hänger ihop med den här sajten:
http://www.iodine4health.com/ .

De har en massa info som jag ska försöka plöja igenom. Jag har ställt en fråga om Jodopax duger för fläcktestet (skrev av innehållsförteckningen) men ingen har svarat än fast de verkar väldigt aktiva.  :sad:

Kusin Vitamin, hittade i deras uppladdade filer detta.

According to Dr. Guy Abraham, a researcher and an authority on the safe use of
iodine, the daily dose of iodine should be 12.5mg to 37.5mg per day.


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Kusin Vitamin skrivet 2009.03.11 - 21:24:51
Det lät intressant med mailinglistan, måste man bli medlem i gruppen för att gå med?? Jag brukar undvika sånt som blir för krångligt... :blush:

Jaha, så det verkar säkert att ta höga doser länge alltså. Tänk att man gått omkring i alla dessa år och varit rädd att få i sig för mycket! Nu tog jag fyra droppar = 25 mg ikväll, ska bli intressant att se om jag känner något. Förmodligen inte, men nu börjar jag med 2*25mg/dag från och med i morgon, så då ska väl något börja hända snart. Spännande!


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: idalinda skrivet 2009.03.11 - 21:34:41
Jag läser vad ni skriver och försöker bli klokare, men orkar inte ta tag i detta just nu ... vad det det ett av symptomen, att man inte orkar  :crazy:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.11 - 21:51:19
Ja, bl.a. Har inte du också taskig sköldkörtel idalinda?

Kusin Vitamin, ja man måste gå med för att kunna läsa. Mend det är ju på yahoogoups så man kan läsa på webben. Jag har en gmailadress för listor som hotar att bli jobbiga.

De verkar lite utflippade. En del tycks tro att jod botar allt. Mycket detox och sånt som jag inte tror på alls. Men förhoppningsvis vet de väl hur mycket jod man törs ta. Detta med cancer var nytt för mig förresten.  :eek:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Tina skrivet 2009.03.12 - 21:30:26
Jag ska måla mig men det får bli i helgen, hinner inte nu. Ska bli spännande om man ska behöva äta alger.


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Corny skrivet 2009.03.12 - 21:57:33
Tina, ska du också använda jodopax, eller blir det något annat? Jag ska nämligen kleta på mig jodopax i helgen, så det var därför jag undrade!  :whink:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.12 - 22:07:17
Helgen? Det tar väl ingen tid heller!  :crazy:

Bra att du också kommer med Tina. Ska bli spännande att se om vi får liknande resultat eller om det skiljer.  :blob:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Corny skrivet 2009.03.13 - 00:10:23
Jag har inte hämtat min Jodopax än. Skulle gjort det idag, men saker och ting kom emellan. Alltså ska jag hämta den imorgon (fredag), vilket jag räknar som helgens första dag. Eller kväll, beroende på hur man väljer att se på det hela! Alltså ska jag kroppsmåla i helgen! Capisce?  :whink:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.13 - 01:13:37
Capisco compadre!  :cowboy:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Corny skrivet 2009.03.13 - 21:24:48
Färdigmålad! Färgen var väldigt mörk första timmen, sen slurpade visst kroppen i sig ca hälften. Men sen så var det så i nästan tre timmar. Har haft det på mig i 4 timmar hittills, och fortfarande är det lite ljusgult.
Så jo, Jodopax måste ju kunna användas som någon form av indikator på jodbrist. Vi har ju olika resultat iaf!


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.13 - 22:32:24
Vajert! Nu börjar vi komma nånvart.  :jump_smoke:

Jag har fått ett par svar på listan, inte direkt hjälpsamma. En tjej svarade att att fläcktestet var otillförlitligt. Jag svarade att jag var medveten om att många tycker det, men att jag vill göra det ändå eftersom det är det enda test jag kan göra och att jag i stort sätt bara undrade om Jodopax är likvärdigt med den amarikanska guckan. Svar: "I imagine any solution will do". Hej och hå. Tacka fan för att det är otillförlitligt om alla använder olika styrka på lösningen.  :huh:

Kusin Vitamin, den Lugols du köpte, fick man den i en pipettflaska så man kan dosera och vet man hur mycket jod man får per droppe? Det är ju halva priset mot den jag tänkte köpa nu när kronan sjunkit så gentemot dollarn.Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Corny skrivet 2009.03.13 - 22:54:59
Nä, men jag tror faktiskt inte att fläcktesterna är otillförlitliga! Däremot, såklart, så ger de inte fullständig info, men det är en helt annan sak.  Klockan 17.20 idag, så hade jag ganska mörkt brun Jodopax på min arm (struntade i magen), och nu, klockan 22.50, så är det väldigt, väldigt ljust gult. Nästan borta.
När du, hemul, gjorde samma sak, så sa det slurp på en timme. Det borde väl indikera något?

Sen är det ju kanske så att man egentligen ska ha en viss koncentration av jod, men det var egentligen inte det som du var ute efter, eller hur? Om jag har fattat rätt, så ville du genomföra ett test där alla hade samma jodkoncentration för att se om det blev olika resultat?! Jag är den andra här som har gjort testet med Jodopax. Uppmanar alla er andra att göra likadant, och sen skriva in resultaten här! :lol: Det kommer bli en riktigt härlig lista till slut!

 


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.13 - 23:10:42
Jo, precis. Men det vore ju också bra om man kunde jämföra sig med de råd som finns, d.v.s. att man ska snaska jod till fläcken stannar i 24 timmar och fortfarande har mörk färg. Jag tänker definitivt börja ta jod nu, men jag är ju livrädd att ta för mycket. Hur ska du göra?


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Corny skrivet 2009.03.13 - 23:25:35
Vet inte än!  :confused3:  Ska ju till läkaren om några dagar och ta en massa tester. Får nog vänta tills jag har fått svaren därifrån. Men jag funderar ändå på att ta en liten extrados. Dessutom funderar jag på att börja äta Omega-3-tabletter, samt hemska stora vitamintabletter igen.
Samtidigt vet du inte vilken jodkoncentration som var på de ursprungliga testerna. Här är den 1%, och det är inte speciellt mycket. Man måste ha något att jämföra med. De andra jodtesterna kanske hade en högre procenthalt. Så tänker jag, lite grand. Kan tillägga att nu, efter 6 timmar, så har jag bara en skugga kvar.


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.13 - 23:32:53
Precis. Svårt att tro att deras lösning är svagare. Antagligen är den väl samma styrka eller starkare. Är den starkare har vi ju ännu mer brist.  :max-shock:

Jättebra att det blir så tydlig skillnad på oss ändå. De måade väl inte typ 10 lager va?  :lol1:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Corny skrivet 2009.03.13 - 23:51:18
Jag målade nog två lager, tror jag, för att få färgen jämn. Då var lösningen blöt. That´s it. Men det tror jag inte spelar någon roll! Som jag skrev. Hälften försvann efter en timme, men jag har fortfarande lite,lite kvar. Och det är 6 timmar sen jag klenade på den!


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.14 - 00:06:13
Jag ska testa med double coating!  :jump_smoke:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Corny skrivet 2009.03.14 - 01:10:02
Hallå där! Det var inte direkt dubbla lager som jag gjorde! Men jag målade först ett lager, och sen lade jag på ett till, för det var så blekt. Ska testa "enlagsvarianten" också då. Så får vi se vad som händer. Kanske säger "slurp" efter en timme då också. Vem vet? Ska testa imorgon. Ok?
Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.14 - 01:32:41
Jag vill bara se om det blir skillnad. Men det verkar svårt att måla tjockare om man imte låter det torka in emellan.

2 minutes. Color still strong.  :cool:

Det är plast i Jodopax.  :max-shock:

Povidone (http://en.wikipedia.org/wiki/Povidone-iodine)


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Corny skrivet 2009.03.14 - 10:05:00
Jag har fortfarande kvar en svagt gul fyrkant på armen. Det är nog plasten.  :whink:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.14 - 15:05:13
Tyvärr fick jag liknande resultat som du den här gången. Men jag kletade så tjockt det gick utan att låta det torka helt emellan. Lät det torka lite dock. Ser också en svag, svag fläck nu, ett litet hörn av fyrkanten jag målade.  :sad:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Lisbeth skrivet 2009.03.14 - 16:42:46
Har också testat att måla med jodopax. ca 4x4 cm  ruta på underarmen. Efter 10 min fotade jag "fyrkanten" och när den torkat gick jag en promenad med hunden på ca 45 min. Kom hem o då  skulle jag ta ett nytt foto ,men  fläcken var borta ???? Efter en dryg timme ??? Tyder på vadå?????


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.14 - 16:53:19
Att du har ännu mer jodbrist Än Corny och jag eller att du målade tunnare alternativt kläderna skavde bort det.  :confused3:

Varför finns det inte stickor man kan kissa på va? :gaah:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Corny skrivet 2009.03.14 - 18:26:33
Det finns det! Men bara för gravtest och ägglossning.  :whink:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.14 - 20:07:15
Och ketoner och socker.  :nod-yes:

Jag tror jag kletade på mer än du. Försökte maxa liksom.  :blush:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Kusin Vitamin skrivet 2009.03.14 - 22:41:04
Kusin Vitamin, den Lugols du köpte, fick man den i en pipettflaska så man kan dosera och vet man hur mycket jod man får per droppe? Det är ju halva priset mot den jag tänkte köpa nu när kronan sjunkit så gentemot dollarn.
Nej, det var ingen pipett utan en sån där droppflaska man får vända upp och ner på och hoppas det kommer något. Men det gjorde det inte så jag fick ruska till den, så jag såg inte hur stor droppen var. Det ska gå 15 droppar på en ml enligt etiketten. Jag hade en 1 ml doseringsspruta hemma som jag mäter upp med nu för jag tyckte det blev för ovisst annars.

Jo, de var ganska billiga. En annan bra sak med att beställa från England är ju att det inte blir några extra avgifter, som det väl blir om man beställer utanför EU?


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.14 - 23:11:12
Bara om man åker fast i tullen.  :biggrin1:  Det har jag bara gjort en gång av kanske 20-30 gånger jag beställt saker från U.S.A och då var det en lite större summa (runt 1000 SEK). Tror inte de bryr sig om att kolla när värdet är under en viss summa.

Såna där doseringssprutor, kan man köpa dem på apoteket?


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.14 - 23:53:27
Hittade en intressant sajt som även säljer Lugols billigt.
http://altcancer.com/lugols.htm


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Corny skrivet 2009.03.15 - 00:51:55
Och ketoner och socker.  :nod-yes:

Jag tror jag kletade på mer än du. Försökte maxa liksom.  :blush:
Det är jag inte helt säker på! För när jag startade mitt test, så var det knallbrunt! Jag visste ju inte hur det såg ut för dig. Så jag tyckte att gult såg för lite ut. Så jag tog en omgång till! Det var därför det blev som det blev!


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.15 - 01:05:25
Det är ju ingen idé att fota heller. Färgerna kan ju bli hur de vill.

Om man tar rejält med jod på en bomullssudd och styker EN gång då och skiter i vilken form det blir på fläcken?


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Corny skrivet 2009.03.15 - 01:18:47
Vilken ång ska vi skita i?  :whink:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.15 - 01:39:46
Formen ska vi skita i.  :rolleyes:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Lisbeth skrivet 2009.03.15 - 10:28:50
Kletade på två lager i dag. Lät det torka emellan gångerna. Det blir ju liksom en skrovlig hinna eller hur jag nu ska beskriva det. Är det plasten i joden som liksom lägger sig som ett skinn när det torkar? I vilket fall fick det sitta på i en dryg timme och sen strök jag försiktigt bort "skrovelhinnan-plasten". Ingen färg kvar alls. Då tog jag o målade gubben på lika sätt. Ja en fyrkant alltså. Nu ska vi se hur han ser ut där på underarmen efter en dryg timme.


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Lisbeth skrivet 2009.03.15 - 19:38:43
Efter en timme skrapade jag försiktigt av "hinnan" fyrkanten på armen  var gulfärgad under. Efter ca 5 timmar hade även det försvunnit


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.15 - 19:41:45
Jag fick ingen hinna.  :eeek:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Kusin Vitamin skrivet 2009.03.16 - 00:31:21
Min doseringsspruta följde med avmaskningsmedel till katterna så jag vet inte om de går att köpa separat. Men nu verkar det som att jag får klara mig utan den då den har fastnat. :sad: Tur i oturen är att jag fick igång originalflaskan till slut.


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.16 - 02:08:09
Jag har testat med en pipett jag hade och fick 19 droppar och lite skvätt av 1 krm vatten. Det stämmer med det de skrev på sajten jag länkade till (20 droppar/ml), så det duger för mig.

Nu har jag beställt 8 oz 7-procentig från den amerikanska sajten med lab i sydamerika. Här ska joderas!  :cool_big: :cool_big: :cool_big:


Kolla här.  :bg:From: "*****@herbhealers.com" <*****@herbhealers.com>
Subject: Order Confirmed: Alpha Omega Labs

Dear *****,

We are in receipt of your order, which will be processed within 24
hours.  The billing party will appear as Ecuador Passion Fruit, (our
sister company).

Date : 15 Mar 2009 - 19:48
Order ID : 139723

Payment by Credit card

Product : Quantity : Price
Lugol's Iodine (7%) - 8 fl. oz. (236 ml.) : 1 : 11.95

Subtotal : 11.95
Shipping : 12.40
TOTAL    : 24.35

Billing details:
*****

We are most grateful for your support of our work here at Alpha Omega
Labs.  For more information about company and its history, read
www.meditopia.org.

Cathryn Caton, N.D.
Alpha Omega LabsJag beställer alltså från http://altcancer.com. Själva transaktionen hanterades av http://www.mals-e.com som visar sig vara http://www.aitsafe.com . Jag får bekräftelse från http://herbhealers.com. I mailet tackar Alpha Omega Labs för affärerna och avsändare av paketet kommer att vara Ecuador Passion Fruit. Åh götapetter. Kanske bäst att kolla sitt bankkonto noga ett tag. :tongue:

Frågan är om man törs inmundiga denna sydamerikanska djävulsdekokt.  :crazy:

Nä, jag har googlat och Alpha Omaga verkar vara OK. Myndigheterna jämnade tydligen deras lab i USA med marken. The War against Supplements? :max-shock:

Hoppas det kommer i morgon. Har ska losas fläsk!  :jump_smoke:
Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.16 - 17:33:07
Ojojoj då. Jag googlade lite mera och det verkar som ägaren flytt undan en bedrägeridom. Det är väldigt blandade kommentarer om dem. Frågan är om det är de som är skurkarna eller om det är amerikanska FDA. :eek: :shy:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.17 - 14:28:57
Det finns ett mycket intressant och lärorikt föredrag av dr David Brownstein (http://www.drbrownstein.com/) (vars sajt verkar ha problem just nu). Det tar bl.a. upp varför blodprov inte nödvändigtvis visar att man har underfunktion.

Jag vill inte länka i dessa tider, men om ni besöker en välkänd bukt, söker på "iodine" och kryssar i rutan för "video", så hittar ni "Iodine - The Most Misunderstood Nutrient". Föredraget är givetvis på engelska. Om inte det är ett problem tycker jag ni ska hasta dit innan den 1:a april.  :whink:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.17 - 16:44:14
Nu har jag sett halva filmen (1 timme) och tror inte jag kan smälta mer i dag. Ni måste se detta. Det är så läskigt att det är inte sant. :sosad: Fy fasiken, nu ska man känna sig lurad igen då. :fork_off:

Det är användbar information också, han tar upp dosering och så. Hittills bara för människor som inte är sjuka (upp till 50 mg). Sjuka behöver mer. Jag hoppas han kommer till det framöver.

Jag vill ha tag på ett lab tar man kan få sina jodnivåer testade nuuuuu!  :angrywife:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Kusin Vitamin skrivet 2009.03.17 - 22:29:30
Ja, den är verkligen sevärd. Jag hittade den för några veckor sedan när jag sökte på kosttillskott lite allmänt sådär, och sedan var jag fast i jod-träsket.  :whink:  Måste se den igen snart, nu när man är lite mer insatt så har man antagligen lättare att ta till sig all information.


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.18 - 02:27:44
Hittade du den på samma ställe eller har du en enklare källa?

Läskigt det där med alla halogener vi utsätts för och som ersätter jod i kroppen. Jag slutade med tandkräm för flera år sedan och försöker få bort kloret ur vattnet så gott det går. Det är ju en liten början. Brom kan man väl inte göra så mycket åt.

Apropå brom säger han att det tillsätts i bla. a. bröd. Vet ni om det är så här också? Jag lyckas inte hitta någon tillsats med brom.

Han säger att vid 50 mg/dag tar det för friska personer 6 - 12 månader att få upp jodnivåerna. För sjuka kan det ta 3 till 5 år. :eek:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Kusin Vitamin skrivet 2009.03.18 - 09:55:51
Jag hittade den på samma ställe som du gjorde, men jag hittade en sida med några kortare klipp som är helt lagliga. :smile: Här finns de. (http://vitamincfoundation.org/videos/#BROWNSTEIN)

Trots att jag redan innan var intresserad av kosttillskott för att kompensera för brister i dagens utarmade kost och hjälpa kroppen klara av alla gifter vi utsätts för, så var den här filmen en omvälvande upplevelse. Tänk så lite de som är tänkta att ansvara för vår hälsa vet om hur människokroppen fungerar. Det är skrämmande. Felaktiga kostråd, skadliga ämnen i maten och miljön samt felaktiga medicinska behandlingar är ju vad det resulterar i. Och dessutom vill ju storebror begränsa vår rätt att äta de kosttillskott vi behöver för att ta ansvar för vår egen hälsa. Läs mer här. (http://www.vitaminfreedom.org/)

Jag gör som du hemul, försöker undvika diverse otäcka tillsatser. Mitt största bekymmer just nu är allt amalgam jag har. Har börjat byta ut det med, men det tar tid och jag känner sånt obehag över vad det gör i min kropp just nu. Där står mitt hopp till joden, som förhoppningsvis ser till att jag blir av med lite av det upplagrade kvicksilvret.


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.18 - 10:15:07
Jag har tack och lov antingen ingen eller möjligen 1 amalgamfyllning. Är osäker. Men den eventuella lilla plomben får vara. :tongue:

Jag är också helt tagen av filmen. Det kanske märks.  :shy: Den verkade så amatörmässig i början och han pratade rätt osäkert så jag trodde inte den skulle ge nåt, men när han väl kom igång -jestanws! Ska se andra halvan på eftermiddan när solen försvunnit från skärmen.

Har du funderat på att skaffa någon av hans böcker?

Förresten, detta med halogener... Brom är ju läskigast. Dels för att det är så giftigt men också för att man inte kan undvika det. Kloren kan man ju delvis komma ifrån genom att låta vattnet stå i kylen innan man dricker av det och duscha kort och inte så varmt. Fluor är ju lättast, bara att skippa vanlig tandkräm.

Förresten, han pratade om brom som tillsats i bl.a. bröd. Jag skummade e-nummerlistan men hittar inget med brom i namnet. Undrar om det döljer sig bakom något annat namn eller om  det används bara i USA? Någon som har koll på det?


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.18 - 18:51:18
David Brownstein är medlem av Thincs (http://thincs.org/members.htm).  :worshippy:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Kusin Vitamin skrivet 2009.03.18 - 21:42:44
Det här hittade jag:

Citat
Kaliumbromat
Kaliumbromat användes tidigare som mjölbehandlingsmedel i vissa mjölsorter. Preparatet förbjöds som tillsats till mjöl 1 januari 1983. Orsaken var misstankar om att ämnet kunde framkalla allergier hos bagare.


Annars finns det ju i färger, mediciner, sanitetsartiklar, film, fotopapper, bekämpningsmedel, bromerade flamskyddsmedel och används tydligen mer och mer istället för klor  i pooler.Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Lisbeth skrivet 2009.03.19 - 15:56:34
Har idag inhandlat Algtabletter från Alg-Börje. Fria från socker, jäst,färgämnen o konserveringsmedel. Man tar 1 tablett/dag första veckan och sedan 2/dag. 2 tabletter ger 150mcg Jod  = 100 % av RDI. Dessutom får man i sig  mineraler, spårämnen och ett 20-tal aminosyror i sin naturliga balans. Få se vad som händer nu.


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.19 - 22:14:04
Tyvärr har jag inte märkt nåt av mina.  :sneaktongue:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Corny skrivet 2009.03.20 - 00:21:38
Jag ska testa algtabletterna! Tack, Lisbeth, för tipset!  :flowers: Har iofs hört om dem innan, men då handlade det om fåglar som fick tabletterna, så jag reflekterade inte ens över att människor kunde ha nytta  av dem också.  :rolleyes: :redface: Bara spirulina (vilket ju tabletterna innehöll), gjorde en kompis till mig någon morgondrink av varje dag i ett tag. Det mådde hon mycket bättre av, så kanske det här är något slags mirakekur?! För det innehåller ju spirulina + alla möjliga andra saker!  :lol:
Hemul: Förstår att du har testat på samma kur. Undrar hur länge du provade, och om du mådde bättre eller sämre eller om det varken var till eller från.


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.20 - 08:33:09
Jag har ätit algtabletter i nåt år, kanske 2. Jag har inte märkt någonting. Har inte tänkt på det så mycket eftersom jag började ta dem därför att jag åt så mycket mindre salt än förr, ibland ojoderat, och jag ville inte få jodbrist.


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.20 - 20:21:53
Jag mailade dr Brownstein, eller rättare sagt så använde jag formuläret på hans sajt, och frågade om fraktpriser till gamla Europa eftersom man inte kan se det i shoppingcarten. Fick omgående svar.


Hello,
  Thank you for your email question.  The cost of shipping 1 -2 books to Europe is $15.  If you order 3-4 then the cost is $30.  Once you place your order we will email you the cost.  Only after we email you the cost will we process the order.
Thank you,
*****at-Medical Alternatives Press


Beställer man bara en bok blir det då $30, kr 238:45 med dagens kurs. Kronan verkar ha stigit gentemot dollarn igen, 8:16. För bara ett par dar sedan kostade ju en dollar nästan en tia.

Funderar på att beställa jodboken + Overcoming Thyroid Disorders för att få två på samma frakt. Misstänker att sköldkörtelboken kan göra en frustrerad dock eftersom det är svårt att få tag på de alternativa medikamenten här.  :blink:
Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.20 - 21:20:18
Kunde inte hålla mig. Har beställt. Nu är det bara att vänta och hoppas att tullen är upptagna med annat.  :ninja:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Corny skrivet 2009.03.20 - 22:57:12
Bra, hemul! Men jag hoppas att du bara behöver betala 15 dollar (det finns inget dollartecken på skrivbordet!!!) för frakten , för det var ju priset för en bok. När du har läst klart, kan du ta kopior och maila över boken till mig!  :bg:  Jag vill också läsa den! Men har inte råd för tillfället!


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.20 - 23:24:42
Har du inte ett svensk tangentbord? CTRL+ALT+4.

Vaddå? Frakten kostar $15 och böckerna $15 styck. Jag beställde båda, så $45 blir det.

De har fått jättebra omdömen på Amazon. Tyvärr säljs de inte direkt av Amazon, bara av privata säljare. Måste bero på förlaget. Eget förlag, kanske.
http://www.amazon.com/Overcoming-Thyroid-Disorders-David-Brownstein/product-reviews/0966088220/ref=dp_top_cm_cr_acr_txt?ie=UTF8&showViewpoints=1

Det enda negativa är att karln verkar spotta ur sig böcker och att han inte direkt bjussar på nån gratisinformation på sin sajt. Känns lite money machine.


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Corny skrivet 2009.03.21 - 00:01:48
Oj, förlåt mig! Jag menade såklart bara $15 för frakten! Inget annat. (Vilket skittangentbord jag har. Dollartecknet gömde sig förra gången! Jag såg det inte. Mycket listigt av det!)
Enligt läsarrecentionerna är ju den här boken uppenbarligen guld värd! Hoppas bara att du tycker detsamma!


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.21 - 00:34:43
Jag är rädd att det rekommenderas att man ska skaffa sig en sån där holistisk läkare och börja knapra bioidentiska hormner. Har du kollat på filmen förresten?


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Corny skrivet 2009.03.21 - 01:05:10
Jag har försökt, men det är en massa hack hela tiden. Den stannar upp ungefär var tredje sekund. Ska försöka kolla igen, och hoppas på att det är bättre då.


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.21 - 11:02:39
Fick du ner 100%? Vad har du för spelare? Du kanske inte har uppdaterade codecs. Prova VLC (gratis). Den kan dessutom spela alla konsiga format man kan råka ut för.
http://www.videolan.org/vlc/


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.21 - 23:43:36
Det här hittade jag:

Citat
Kaliumbromat
Kaliumbromat användes tidigare som mjölbehandlingsmedel i vissa mjölsorter. Preparatet förbjöds som tillsats till mjöl 1 januari 1983. Orsaken var misstankar om att ämnet kunde framkalla allergier hos bagare.


Annars finns det ju i färger, mediciner, sanitetsartiklar, film, fotopapper, bekämpningsmedel, bromerade flamskyddsmedel och används tydligen mer och mer istället för klor  i pooler.


Oj, jag såg inte ditt inlägg förrän nu. Vad bra! Inte för att jag äter bröd längre, men jag ömmar för dem som gör det.

Fotografering var min hobby förut. Där stod man och blaskade med händerna i framkallningsvätska. De innehåller cancerogena ämnen de där sakerna också.  :sad:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.23 - 18:07:35
Jag tror min jod har kommit redan. Har fått ett rek. Verkar ju iofs konstigt om de skickar rek.  :huh:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.25 - 17:14:22
Det var den. Inte illa! En vecka från Ecuador.  :lol:

Det var privat avsändare och på tulldeklarationen stod "Nutritional Supplement" och värdet var angivet till 5.00. $US antar jag. Har för mig att de inte har någon egen valuta längre. Nema problema!  :thumbsup:

Nu är frågan om jag ska vänta på böckerna innan jag börjar. Kanske kunde tjuvstarta med en låg dos, typ RDI, för att vänja mig långsamt.  :confused3:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Kusin Vitamin skrivet 2009.03.25 - 21:34:15
Klart du ska starta på en gång! Du har ju sett filmen, det räcker väl? :smile:

Jag startade på ca 24 mg och ökade till 48 mg efter 3 dagar. Efter 5 dagar testade jag 72 mg men då kände jag förmodligen av herxheimer-effekten då kroppen inte orkade göra sig av med allt avfall, så jag sänkte till 48 igen och då försvann problemen. Nu har jag ökat till 60 och det går bra.
Jag är väldigt ivrig att få ut allt elände så fort som möjligt, vill inte vänta ett helt år, så jag vill ta så mycket jag tål! Men det är nog en bra idé att börja ganska försiktigt och känna hur det känns.


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.25 - 21:49:20
Jo, men jag äter ju Levaxin och är orolig för vad effekten kan bli. Kanske ska man dra ner på tabletterna, jag vet ju inte.  :cry:

Vad är herxheimer-effekten? När man får en massa förgiftningssymptom av alla halogener som kommer lösa?  :crazy:

Har du kännt av några positiva effekter då?Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.25 - 21:51:27
http://en.wikipedia.org/wiki/Herxheimer_reaction

Fy! Det vill jag inte ha!  :max-shock:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Bookia skrivet 2009.03.25 - 22:06:34
Vilket märke har ni köpt och var?  :confused3:

Jag köpte Canker Cover  (http://www.cankercover.com/) (afteplåster) från skitlandet i väst. Åkte fast i tullen. Fick ett långt brev som räknade upp en jävla radda extra avgifter jag skulle få betala samt ett specifikationskrav av innehållet. Skickade iväg spec infot häromdagen, ska bli intressant hur många hundralappar tullen smäller uppepå det redan betalda 550kr för varan+frakt.

Tyvärr tänkte jag inte tanken att kolla om Canker Cover fanns i UK. Det gör det. Då hade jag sluppit tullen.  :bang_head:  :bang_head:  :bang_head:

Jag måste dra igång en kolhydratsvältkur+Pau d'arco äckelte+D-vitamin+kokosolja+jodtillskott. Blir jag inte av med min candidainfektion snart kommer jag tamejfan leta upp närmaste bössa och skjuta skallen av mig. Är så trött på klådan och allt annat skit som svampen så frikostigt bjussar på. Den ska VÄCK!!!  :guns:

Måste beställa jodtillskott från ett vettigt ställe och jag vill inte åka fast i tullen igen. Så tips emottages gärna.  :flowers:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.25 - 22:22:14
Vad konstigt. När jag åkte dit betalade jag bara momsen, bara på en del av summan dessutom, plus postens avgift för att de förmedlar betalningen, 125:- nånting. Allt var alltså redan uträknat och klart och jag måste betala innan jag fick ut paketet.


URL till våra inköpsställen och andra står tidigare i tråden. Här köpte jag ifrån http://altcancer.com/lugols.htm. Snabbt och smidigt som sagt, men de kan eventuellt vara skumma.


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Bookia skrivet 2009.03.25 - 22:25:41
Dr Jod sa att Lugol smakar apröv, rekommenderade tabletter istället. Har ni sett vettiga tabletter med höga konc av jod någonstans?  :neutral:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Corny skrivet 2009.03.25 - 22:28:19
Vilket märke har ni köpt och var?  :confused3:

Jag köpte Canker Cover  (http://www.cankercover.com/) (afteplåster) från skitlandet i väst. Åkte fast i tullen. Fick ett långt brev som räknade upp en jävla radda extra avgifter jag skulle få betala samt ett specifikationskrav av innehållet. Skickade iväg spec infot häromdagen, ska bli intressant hur många hundralappar tullen smäller uppepå det redan betalda 550kr för varan+frakt.

Tyvärr tänkte jag inte tanken att kolla om Canker Cover fanns i UK. Det gör det. Då hade jag sluppit tullen.  :bang_head:  :bang_head:  :bang_head:

Jag måste dra igång en kolhydratsvältkur+Pau d'arco äckelte+D-vitamin+kokosolja+jodtillskott. Blir jag inte av med min candidainfektion snart kommer jag tamejfan leta upp närmaste bössa och skjuta skallen av mig. Är så trött på klådan och allt annat skit som svampen så frikostigt bjussar på. Den ska VÄCK!!!  :guns:

Måste beställa jodtillskott från ett vettigt ställe och jag vill inte åka fast i tullen igen. Så tips emottages gärna.  :flowers:

Hur konstaterade du att du hade candida? Jag har läst att man kan spotta i ett glas med vatten på morgonen, men det kanske finns andra tester också?


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.25 - 22:33:03
Vad händer med spottet då?


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.25 - 22:34:55
Dr Jod sa att Lugol smakar apröv, rekommenderade tabletter istället. Har ni sett vettiga tabletter med höga konc av jod någonstans?  :neutral:

Amazon säljer iodoral. Vet ej om de säljer till sverige dock. De har ju olika regler för allting. Tror man får ta väldigt många tabletter...

Det är ju en massa annat skit i tabletterna också. Det är bara att gapa och blunda och svälja lugols. Man ska spä ut det så att man inte känner någon metallsmak har jag läst. Det är nog för starkt för magen annars också.


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Corny skrivet 2009.03.25 - 22:37:50
Tydligen ska man spotta i ett glas med vatten på morgonen innan frukost. Sen ska man låta det vara kvar i upp till en timme. Om det blir "ränder" ner i glaset så ska man visst ha candida. Om saliven fortfarande flyter ovanpå vattnet, så ska man visst vara frisk. Vet dock inte hur väl detta stämmer.


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.25 - 22:40:13
Har du provat? Jag ska testa i övermorgon. I morrn får jag hit folk så jag vill inte ha ett glas spott stående.  :bg:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Corny skrivet 2009.03.25 - 22:51:34
Jadå, det har jag gjort! Och det var ju isådana fall solklar candida. Det var därför jag undrade över Bookias candida. Om det var något som var självtestat eller något som läkare hade kommit fram till. För de brukar ju i allmänhet inte vara så roade av sådant. För om Bookia har gjort samma test, och fått samma resultat som jag, så får jag nog också gå på samma kur som hon gör! Eller ska göra.


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Bookia skrivet 2009.03.25 - 23:10:38
Citat från: Corny link=topic=1004.msg10542#msg10542 date= 1238016499

Hur konstaterade du att du hade candida? Jag har läst att man kan spotta i ett glas med vatten på morgonen, men det kanske finns andra tester också?

Doktorn topsade mig i mina ädlare delar, kollade under mikroskop och skrev ut Diflucan utan pardon. Detta var år 2000, efter en antibiotikakur jag hade fått mot min allra första urinvägsinfektion. Efter det har jag fortsatt att få UVI rätt så regelbundet, ca 2st på 3 månader. Min blåsa och urinvägarna var helt sönderfrätta av de upprepade infektionerna, att när jag fick UVI sista året, kom det alltid helt plötsligt och jag kissade blod och blodklumpar. Det gjorde ONT. Sen tillkom ju svampbesvären.
Morsan skaffade mig några skumma örttabletter hos någon homeopat/alternativ kvacksalvare som hade öppnat en egen klinik i Piteå. Dessa tog jag enligt instruktionerna, ihop med kopiösa mängder osötad tranbärsdricka samt Tranirin tabletter. Har inte fått några infektioner sen september 2008. Nu tar jag 1-2 Tranirintabletter och ett glas tranbärsjuice när jag kommer ihåg, brukar bli varannan dag, som underhållsdos.
Det är först nu jag börjar känna mig normal i urinvägarna, det är först nu den ständiga kissnödighetskänslan har börjat försvinna, den har alltså suttit i trots att jag inte har haft några infektioner. Jag har haft känningar 2 gånger om en annalkande infektion, men lyckats stävja båda med 6 Tranirintabletter/dag och 2 liter tranbärsjuice. Förhoppningsvis lyckas jag hålla det såhär även framöver.

Nu är ju det andra problemet kvar. Svampen. Den har jag haft sen 2000 också och den har jag inte lyckats bli av med. Vårdcentralen blev trötta på att skriva ut Diflucantabletter i tid och otid så de skickade en remiss till Gyn. Träffade en småarrogant påve som ska vara en av Sveriges främsta experter på candidainfektioner i Sverige. Karln blev störd när jag krävde att en kvinna ska närvara när han undersökte mig, uppenbarligen brukar de inte göra så här i Skövde. I Umeå var det regel. Samma om en man undersöks av en kvinnlig urolog, måste det finnas en manlig sjuksköterska/läkare närvarande i undersökningsrummet. Men här på KSS ska man vara ensam i rummet med manlig gynläkare. Jag kände mig obekväm med det och krävde att en kvinnlig sjuksköterska skulle närvara. Påven blev sur men kallade en sjuksyrra som stod bredvid mig och såg ut att känna sig rysligt bortkommen. Men det sket jag i.
Påven blev inte mer positivt inställd till mig när jag överröste honom med en miljard frågor, krävde svar på varenda en och hade mage att ifrågasätta många av dessa svar. Jag kan svära på att jag hörde en lättad suck när jag på slutet skakade hans hand och gick. 
Men i alla fall, han skrev ut en hästkur av Diflucan som skulle tas under ett helt år. Först varje dag, sen varannan dag, sen en gång i veckan och sista halvåret ska det tas en varannan vecka. Jag har 2 tabletter kvar av den kuren. Första halvåret var ett himmelrike, men sen började symptomen komma tillbaka. Nu är det så att svampen kommer tillbaka mellan tabletterna. Jag tar tablett, efter 2 dagar försvinner symptomerna och är borta i ca 5 dagar, därefter börjar svampen smyga sig tillbaka och när det närmar sig nästa tablett har jag sedvanlig ilsken klåda igen. Så håller det på.
När jag var på gyn senast fick jag Diflucan för ytterligare 3 månader, det kostar 800kr.  :eeek: Jag ska hämta ut det och äta det, men samtidigt måste jag testa mig på någon alternativkur. Diflucan funkar helt klart inte, svampen verkar vara resistent, men tabletterna håller det i alla fall någorlunda i schack. Än så länge.

Kan påpeka att fullt utvecklad svampinfektion hos mig innebär att mina flytningar får en konsistens och utseende av blöt puder. Det är alltså svampen. Klådan är så svår att jag blir seriöst självmordbenägen.  :sad:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.25 - 23:18:28
Å fy fan. Arma människa.  :sad:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Kusin Vitamin skrivet 2009.03.25 - 23:43:57
Dr Jod sa att Lugol smakar apröv, rekommenderade tabletter istället. Har ni sett vettiga tabletter med höga konc av jod någonstans?  :neutral:

Här finns Iodoral som är Lugols i tablettform.  (http://www.seeknatural.co.uk/product-1204.html)Hittade ett ställe från England efter mycket letande. :thumbsup:

Jag vet inte om det är något fel på mig men jag tycker inte Lugol-lösningen smakar så mycket. Då tar jag ändå inte så mycket vatten till. Tilläggas bör att de familjemedlemmar jag övertalat att prova tycker det smakar vidrigt... :confused3:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Bookia skrivet 2009.03.25 - 23:49:36
Här finns Iodoral som är Lugols i tablettform.  (http://www.seeknatural.co.uk/product-1204.html)Hittade ett ställe från England efter mycket letande. :thumbsup:

Jag vet inte om det är något fel på mig men jag tycker inte Lugol-lösningen smakar så mycket. Då tar jag ändå inte så mycket vatten till. Tilläggas bör att de familjemedlemmar jag övertalat att prova tycker det smakar vidrigt... :confused3:

Wow, snuskigt dyrt var det också. Jag har redan beställt två 30ml flaskor från den brittiska sidan. Kostar en bråkdel av tabletterna och man får mkt mer jod för dem pengarna. Det blir nog att hålla för näsan, gapa och svälja. I alla fall när det är såna priskillnader.  :whink:

Men tack för tipset.  :thumbsup:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Kusin Vitamin skrivet 2009.03.25 - 23:58:59
Jo, men jag äter ju Levaxin och är orolig för vad effekten kan bli. Kanske ska man dra ner på tabletterna, jag vet ju inte.  :cry:
Här stod det lite om det: (http://www.optimox.com/pics/Iodine/opt_Iodoral.htm)However, you will need to cut down the amount of thyroid hormones if you experience palpitation, anxiety, increased sweating and intolerance to heat. That is because Iodoral® decreases your need for thyroid hormones.
Citat
Vad är herxheimer-effekten? När man får en massa förgiftningssymptom av alla halogener som kommer lösa?  :crazy:
Jag fick huvudvärk och kände mig som om jag var förkyld ungefär. Och så fick jag utslag i ansiktet. De har kommit tillbaka nu, så jag måste nog backa igen. :lmao:
Citat
Har du kännt av några positiva effekter då?
Jo, det har jag. Jag känner mig varmare och orkar mer.  :yay:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.26 - 00:00:21
Jag vet inte om det är något fel på mig men jag tycker inte Lugol-lösningen smakar så mycket. Då tar jag ändå inte så mycket vatten till. Tilläggas bör att de familjemedlemmar jag övertalat att prova tycker det smakar vidrigt... :confused3:

Du! Tänk om det också är ett test? Det är nåt annat, zink tror jag, som ska smaka hemskt om man INTE har brist, men har man brist smakar det ingenting.

Va bra att du känner effekt! Du har bara hållit på ett par veckor va?  :smile:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Kusin Vitamin skrivet 2009.03.26 - 00:09:20
Wow, snuskigt dyrt var det också. Jag har redan beställt två 30ml flaskor från den brittiska sidan. Kostar en bråkdel av tabletterna och man får mkt mer jod för dem pengarna. Det blir nog att hålla för näsan, gapa och svälja. I alla fall när det är såna priskillnader.  :whink:
Ja, inte är det värt priset för tabletterna. Och när det inte smakar värre än det gör så... Men ett tips är att använda sugrör, och så använder jag en liten flaska i stället för ett glas så känner man inte lukten så mycket. :nod-yes:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.26 - 00:09:32
Det verkar banne mig så! Läs stycket som börjar "While performing the skin test" (ganska långt ner).
http://ezinearticles.com/?Iodine-Skin-Test&id=1595529


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Kusin Vitamin skrivet 2009.03.26 - 00:29:02
Jaha, då har jag en rejäl brist då, antar jag. Men kan det vara så enkelt att testa? Har du smakat än?

Jag tror mer att det är mitt nuförtiden oftast dåliga smak- och luktsinne som spökar.

Men jag målar på lite på armen då och då för att se om det blir någon förbättring.


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.26 - 00:39:30
Nej, jag måste räkna lite mer först. De verkar ange halten på ett annat sätt där jag köpte, så lösningen är svagare än jag trodde. Jag har haft ett jobbigt projekt som tar slut i morrn, sen kan jag engagera mig helhjärtat i joden!  :yay:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Corny skrivet 2009.03.26 - 01:29:34
Bookia, det där låter ju för jävla jobbigt! Minst sagt! Förstår att du har det jobbigt, men kan trots detta tyvärr inte riktigt sätta mig in i din situation! Jag önskar att jag kunde göra det (rent teoretiskt!!!  :whink:, för rent praktiskt vill jag inte vara med om det!).
Candidan konstaterades alltså av läkare, och de kunde egentligen inte göra något åt det?! Åtminstone inte själva svampen? Innebär att du är tvungen att försöka att svälta ut den själv?! Ibland så häpnar man över hur dålig vår sjukvård är! För sånt ska ju inte hända i vår sjukvård. Vi ska slippa sånt! Åtminstone tycker man det! Eller jag då.  :nod-yes:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Bookia skrivet 2009.03.26 - 06:34:20
Bookia, det där låter ju för jävla jobbigt! Minst sagt! Förstår att du har det jobbigt, men kan trots detta tyvärr inte riktigt sätta mig in i din situation! Jag önskar att jag kunde göra det (rent teoretiskt!!!  :whink:, för rent praktiskt vill jag inte vara med om det!).
Candidan konstaterades alltså av läkare, och de kunde egentligen inte göra något åt det?! Åtminstone inte själva svampen? Innebär att du är tvungen att försöka att svälta ut den själv?! Ibland så häpnar man över hur dålig vår sjukvård är! För sånt ska ju inte hända i vår sjukvård. Vi ska slippa sånt! Åtminstone tycker man det! Eller jag då.  :nod-yes:

Jo, jag har gett upp på vår västerländska sjukvård länge sen. Den är fullkomligt ologisk till sitt sätt, det enda de gör är behandlar symptomen. Iofs det enda dom hinner göra också. Inte för att jag har träffat några jätteengagerade läkare. Det är ju så man har fått situationen hos dagens äldre, som är förgiftade av biverkningar från alla mediciner gamlingarna pumpas med. De får en medicin mot varje symtpom och den högra handen vet inte vad den vänstra gör när det gäller vården, så gamlingarna blir sjukare än vad de egentligen är. Det är riktigt skrämmande.

Jag pluggar systembiologi, som är läran om helheten, kan man säga. Man tittar på hur lika gener och genuttryck är hos olika organismer (vi kommer ju alla från samma cell) och genom att veta hur ett gen uttrycks hos ett organism kan man dra en logisk slutsats att samma eller närliggande gen hos annan organism bör ha liknande funktion. Man tittar hela tiden på helheten först, och sen fokuserar på detaljerna. Allt hänger ihop.

Sen kommer man till gyn och "en av Sveriges största specialister på candidainfektioner" och får höra:

- "Vi vet inte varför vissa kvinnor får så ihärdiga infektioner. Det enda vi har att erbjuda är Diflucan!"

Sista gången på gyn beklagade jag mig på att Diflucan inte längre biter på svampen. Då förklarade läkaren (en annan läkare) att det enda som är kvar är en medicin som ges svårt sjuka patienter (immunosuppreserade och/eller aids) med systemiska svampinfektioner. Den medicinen är JÄTTEJÄTTEJÄTTEDYR (ja, han ville verkligen förtydliga att den medicinen var jättedyr) och skrivs ut i väldigt begränsad omfattning. De har visst för regel att aldrig skriva ut det för patienter som mig.
Man ska visst bli döende i svampinfektionen innan man kommer i fråga, och mitt immunförsvar är inte riktigt så utslitet än.

Så jag måste försöka bli av med skiten på egen hand. UVI blev jag av mha alternativa metoder, förhoppningsvis lyckas det när det gäller svampen också.


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.26 - 09:35:04
Citat
det enda de gör är behandlar symptomen.
Om ens det. Mig behandlade de inte alls och här sitter jag 20 år senare.  :puke1:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: anki skrivet 2009.03.26 - 09:47:56
..........................Så jag måste försöka bli av med skiten på egen hand. UVI blev jag av mha alternativa metoder, förhoppningsvis lyckas det när det gäller svampen också.

När mina hundar får svamp under trampdynorna baddar jag med bakpulver uppblött med vatten...... kan det vara något?? Efter vad jag förstår försvinner det ganska lätt för att man ändrar ph-värdet runt svampen som då inte trivs.
Anki


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.26 - 11:22:12
Här stod det lite om det: (http://www.optimox.com/pics/Iodine/opt_Iodoral.htm)However, you will need to cut down the amount of thyroid hormones if you experience palpitation, anxiety, increased sweating and intolerance to heat. That is because Iodoral® decreases your need for thyroid hormones.

Jag är ju rädd för sånt... Undrar om man ska halvera levaxindosen direkt när man sätter igång med högre doser jod. Jag glömde ta tabletterna nästan en hel vecka en gång och jag märkte ingen skillnad, så det är jag inte rädd för.  :shy:

Skit att man inte kan gå och ta prover en gång i veckan eller nåt sånt. Jag skulle gärna betala, bara jag fick det gjort.  :sneaktongue:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.26 - 11:23:28
När mina hundar får svamp under trampdynorna baddar jag med bakpulver uppblött med vatten...... kan det vara något?? Efter vad jag förstår försvinner det ganska lätt för att man ändrar ph-värdet runt svampen som då inte trivs.
Anki

Men hur ska hon få in bakpulvret då?  Nästan värt en youtube video.  :lmao:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: anki skrivet 2009.03.27 - 10:15:05

Men hur ska hon få in bakpulvret då?  Nästan värt en youtube video.  :lmao:

Blandar ut i vatten först och baddar sen..... :whink: förståss......
ANki


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Bookia skrivet 2009.03.27 - 23:05:05
Alltså, seriöst??? Bakpulver är ju basiskt! Det fräter ju!  :max-shock:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: anki skrivet 2009.03.28 - 10:12:59
Hm... antar det är idén med det, inte att det skall fräta alltså utan att det är basiskt så omgivningne blir basisk och så trivs inte svampen...... Den fräter inte på hundtassar.....
ANki


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.28 - 13:47:49
Fräter inte på mitt tandkött heller. Jag borstar tänderna med det.


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.29 - 21:48:52
Nu sippar jag på mitt första glas jod. :tasty:

Först smakade jag på jodvattnet rent. Jag kände en väldigt svag smak som fick mig att associera till badhus. Men när jag hällt i lite äppelcidervinäger försvann den smaken helt och det smakar bara gott. Kanske värt att prova?

Leverantören skriver att man ska ha i vinäger för syrligheten - varför vet jag inte, men det förbättrade ju smaken i alla fall.  :lol:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Corny skrivet 2009.03.29 - 23:32:49
Vinägern är nog till för att dölja det faktum att det inte är jod, utan klor, som gör att det luktar badhus.  :whink:
Kul att du äntligen fick hem det! Hoppas bara att det gör någon nytta!  :cheers:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.29 - 23:52:54
Det kom för nästan en vecka sen, men först hann jag inte gå till posten och sen har jag inte tordats ta det.  :shy:

Säg inte så där! Titta vad deras cancersalva påstås ha gjort med en kvinnas näsa.  :max-shock:
(skrolla ner halva sidan för att se bilden)
http://www.retirementbulletinboard.com/article.asp?grp=1&subgrp=0&specific=132


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Corny skrivet 2009.03.30 - 00:08:18
Men för fan, människa! Du dricker väl inte cancersalva???   :nonono:  :guns: Jag skojade bara om kloret! OK? Jag har faktiskt nästan bara badat i jodbassänger när jag var yngre, eftersom jag var extremt allergisk mot klor då. Så jag förstår badbassängskänslan till fullo! Så om du blir nervös, kan du skicka ett test till mig! Jag lovar att jag kommer att veta om det är jod eller klor!  :lol: Ta det lugnt!  :inlove:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.30 - 00:27:47
Nä, men antingen är företaget skumt, eller också blev de utsatta för en komplott. Man hittar folk som hävdar båda sakerna om man googlar.  :neutral:

Var hittade du jodbassängerna? Det är faktiskt för jävligt att de klorerar bassängen när det funkar med jod. På sjukan här hade de en bassäng där de använde brom och säkert jättemycket, för de bytte snuskvattnet bara en gång per år. Med tanke på att folk med duverse handikapp badade där och kanske gjorde både det ena och andra i vattnet, så måste det ha varit en stark soppa. Gu ske pris blev det aldrig så att jag behövde använda den. Men vi trodde jag skulle det och sjukgymnasten sa till mig att köpa en billig baddräkt "för det där vattnet äter baddräkter". Hälsosamt?  :shock:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Kusin Vitamin skrivet 2009.03.30 - 00:29:35
Spännande! Men jag känner mig aningen förvirrad när det gäller att ta joden tillsammans med något. Vissa saker ska den ju reagera med så den blir verkningslös har jag läst. C-vitamin t.ex. Och alla andra oxidanter ska man också vara försiktig med. Jag tar den som den är, har börjat uppskatta den goda smaken nu. :cheers:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.30 - 00:30:44
Jag tog bara en droppe. Tänkte köra så en vecka så jag inte mår dåligt. Sen har väl böckerna kommit så jag kan läsa dem innan jag ökar så mycket.  :shy:

I filmen pratades ju om att man skulle ta mineraler också, fr.a. selen och magnesium.

Citat
har börjat uppskatta den goda smaken nu. :cheers:

   :puke1:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Corny skrivet 2009.03.30 - 01:00:13
Är det inte så att både selen och magnesium optimerar jodupptaget på något sätt? Eller har jag missuppfattat det hela?

I Hammarkullen, som är en förort till Göteborg, fanns det jodbassäng. Eftersom min familj bodde bara några mil därifrån, var vi där och badade ganska så ofta. Om det fortfarande är jod, vet jag inte, men jag tror det. Detta var i början av 80-talet. Däremot har jag hört om ganska så många bassänger som har övervägt att byta från klor till jod. Varför vet jag inte, men kan tänka mig att det beror på att det renar lika bra, men är miljövänligare.

Att ha brom som rening i vatten, låter visserligen väldigt renande, men ändå inte riktigt klokt! Mycket värre än klor! Att sen inte byta vattnet på ett år, är ju riktigt äckligt! Även om det är renat med hjälp av diverse hjälpmedel!


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Kusin Vitamin skrivet 2009.03.30 - 01:18:11
Jo, just det, det var därför jag kände mig förvirrad. Det står en sak på ett ställe och något helt annat någon annanstans. :confused3:
Men jag tar allt som rekommenderas i alla fall, men inte samtidigt som joden. Försöker vänta några timmar emellan.


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.30 - 01:37:52
Jag ska vidarebefordra alla guldkorn som jag hoppas hitta i böckerna.  :cool:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Corny skrivet 2009.03.30 - 01:57:49
Det tycker jag definitivt att du ska göra! Antingen det, eller ge oss lite boktips!   :biggrin1: För jag visste inte ens att du satt på såna härliga böcker! Vet att du läser en massa engelska saker, men jag är lite lat, så om du har har någon bok på swedish att rekommendera skulle jag bli glad! Annars får jag väl sluta lata mig!  :flirting:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.30 - 02:50:02
Jag menade Brownsteins jodböcker jag beställde.


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Corny skrivet 2009.03.30 - 03:13:35
Hrrm! Du får nog väldigt gärna pilla ut pärlorna! Engelska jodböcker är nog lite mer än jag orkar med, tyvärr!


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.30 - 03:28:43
Läs och räds.

Consequences of Iodine Deficiency - Share The Wealth
http://www.newmediaexplorer.org/chris/2007/01/31/consequences_of_iodine_deficiency.htm

Jag hittade sidan för jag fick för mig att jag plötsligt hade mer tårvätska (har snustorra ögon normalt) och googlade iodine+dry eyes. T.o.m. diabetes räknas upp där... Finns länkar till mer info och videosnuttar där också.


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.30 - 03:34:31
Jag tror vi har funnit den heliga Gral.
http://www.google.com/search?q=iodine+obesity

Ta i trä. Man har ju hoppats förr.


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.30 - 14:14:31
Böckerna har kommit.  :blob:

Ska hämta dem bara jag smält makrillen. Håll tummarna att gud var god den här gången också och höll nosiga tullare från mitt paket!   :tongue:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Bookia skrivet 2009.03.30 - 17:53:27
Min jod har kommit. Beställde det från england.  :yay:

Däremot har tullen skickat tillbaka mina afteplåster.  :cry: Jag fick ett brev igår om att det är olagligt att importera läkemel från utomeuropeiska länder. Satan vad jag hatar den jävla EU.  :fork_off: Nu har jag slängt bort ca 600kr som jag aldrig får tillbaka.  :mad_roll:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.30 - 18:54:35
Äre sant? Tror du inte företaget du köpte från kommer att kreditera dig minus frakten? :eek:

Är det verkligen läkemedel? Skulle det vara receptbelagt här?

Själv klarade jag mig som vanligt undan tullens långa arm.  :clapping:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Bookia skrivet 2009.03.31 - 00:44:11
Äre sant? Tror du inte företaget du köpte från kommer att kreditera dig minus frakten? :eek:

Är det verkligen läkemedel? Skulle det vara receptbelagt här?

Själv klarade jag mig som vanligt undan tullens långa arm.  :clapping:

Tja, jag är obotlig pessimist när det gäller såna saker, så ja, jag tror knappast företaget kommer återbetala summan.
Plåstren är för övrigt vanliga jävla plåster, aldrig i livet att det skulle vara receptbelagt om det skulle ha sålts här i Sverige. Det är bara en tablett som smälter inne i munnen och lägger sig som ett skyddande slemmigt täcke över afteblåsan. Jäkligt praktisk och effektiv. Till skillnad mot den världelösa, icke effektiva skiten Apoteket AB kränger för dyra pengar.  :angrywife:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.31 - 01:32:56
Är afte nån slags munsår?

Konstigt att de tog det. Jag har ju köpt en hel del som man äter utan problem.


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Bookia skrivet 2009.03.31 - 01:52:40
Typ,  man vet inte vad som orsakar dem. Men de poppar upp ibland, inne i munnen. De gör svinont och kan sitta i rätt länge. Som störst kan de bli som ett riskorn i storleken. Min pojkvän har dock flera gånger fått ännu större afte än så. Det var mest för hans skulle jag köpte det. Men nu.  :byecry:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.31 - 01:58:30
Undrar om det kan vara det jag har. Det är ett par papiller på tungan som liksom svullnar upp och gör ont ibland, alltid samma. Inte vrålont, men ont.


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.31 - 02:21:50
Det här hittade jag:

Citat
Kaliumbromat
Kaliumbromat användes tidigare som mjölbehandlingsmedel i vissa mjölsorter. Preparatet förbjöds som tillsats till mjöl 1 januari 1983. Orsaken var misstankar om att ämnet kunde framkalla allergier hos bagare.


Glömde säga att i filmen nämns ju även läskedrycker, bl.a. Mountain Dew. Jag råkade se sån på ICA och tog fram brillorna. Jodå, den innehåller någon bromförening här också.  :puke1:

Enligt dr B finns brom också i många läkemedel.  Det kan man ju förstå. Går väl bra ihop med azofärgämnena.  :rolleyes:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: anki skrivet 2009.03.31 - 10:58:23
Typ,  man vet inte vad som orsakar dem. Men de poppar upp ibland, inne i munnen. De gör svinont och kan sitta i rätt länge. Som störst kan de bli som ett riskorn i storleken. Min pojkvän har dock flera gånger fått ännu större afte än så. Det var mest för hans skulle jag köpte det. Men nu.  :byecry:

Finns en tandkräm mot afte som vi använder på en av våra boenden, dyr som attan men den funkar och en tub räcker ju ganska länge. Kan ta reda på vad den heter och var man skickar efter den från om du är intresserad.
ANki


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Bookia skrivet 2009.03.31 - 21:23:00
Absolut!!!  :thumbsup:

Det får bli en försenad födelsedagspresent, nu när det sket sig med afteplåster.  :mad_roll:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Corny skrivet 2009.03.31 - 22:32:29
Vad är afteplåster egentligen? Vad är det som är så speciellt med dem?  :confused3:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Kusin Vitamin skrivet 2009.03.31 - 23:11:24
Nu har jag läst på mer om jod och selen. Den här artikeln förklarade det bra. (http://www.greenwillowtree.com/Page.bok?file=selenium.iodine.html)
Det är tydligen väldigt viktigt att äta både jod och selen, aldrig bara det ena för då förvärras bristen på det andra.


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.31 - 23:20:25
Å fan. Jag fick ett nyhetsbrev från nån annan joddoktors sajt (som försöker sälja massor med grejer 2 ggr om dan - blää!). Där stod ivf att det är viktigt att selenet är organiskt bundet. Jag har käkat Twinlabs i åratal och det är oorgansikt. Har slut på det just nu, så jag kanske ska byta.  :confused3:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: anki skrivet 2009.04.01 - 10:43:43
Absolut!!!  :thumbsup:

Det får bli en försenad födelsedagspresent, nu när det sket sig med afteplåster.  :mad_roll:

Tandkrämen heter Sinaftin och säljs av Dental Terapeutics AB. Tel. 08-716 81 41.
www.therapeutics.se (http://www.therapeutics.se)

Anki


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: idalinda skrivet 2009.04.03 - 20:17:43
hjäääälp  :max-shock:, vad ni skriver här... ska jag också bli jättenojjig av allt det här med  :cry:?

och jag orkar absolut inte läsa engelska just nu, men sonen läser ju hela sin skola på engelska, ska jag sysselsätta honom under påsklovet med jodi-fakta  :whistle:?

Jag tror att jag väntar på Hemuls redovisningar och sammanfattningar och goda erfarenheter  innan jag tar tag i detta hemma hos os  :club:

Jag har alldeles för mycket att göra och en kropp som inte orkar med alla göror  :bang_head: :bang_head: :bang_head: :bang_head:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.04.03 - 20:35:08
Orkeslöshet är ett av tecknen på jodbrist.  :smile:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: idalinda skrivet 2009.04.04 - 16:37:51
Det är jag säker på men jag har ju inga problem med sködkörteln  :mad_roll:, enligt farbror docktorn :angrywife:

Men på allvar så har vi alldeles för mycket just nu, men så är det ju varje april och maj så det är ingen nyhet  :sneaktongue:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.04.04 - 16:49:25
Tyckte du sa att du trodde du hade det.  :confused3:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Corny skrivet 2009.04.06 - 00:58:18
Snälla allihopa, är det någon som kan hjälpa mig med var man beställer jod? Jag är inte så bra på sånt här, och jag vill också prova!


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.04.06 - 01:16:47
Men jösses, det säger vi ju redan på sidan 2 och 4!  :laugh:

http://forum.fetbobba.net/index.php/topic,1004.msg10173.html#msg10173
http://forum.fetbobba.net/index.php/topic,1004.msg10174.html#msg10174
http://forum.fetbobba.net/index.php/topic,1004.msg10340.html#msg10340


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Corny skrivet 2009.04.06 - 01:27:16
Okej! Jag är blind och dum! Kan inte hjälpa det, faktiskt. För mycket kolhydrater, för lite jod! Ska förhoppningsvis bli bättre snart. Tack för länkarna!  :lol:  :inlove:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.04.06 - 01:31:19
 :lol:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.04.06 - 02:54:31
Hej! Man kan köpa från Brownstein också. Men jag kan ju inte påstå att informationen var mycket att hurra för. Det står inte ens hur mycket man får.  :blink:
http://storesense.paradata.dxstorm.com/centerforholisticmedicine/Detail.bok?no=584


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Corny skrivet 2009.04.06 - 03:23:29
Tack igen! Men jag har shoppat. Tror jag iaf!  :rolleyes:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.04.06 - 03:27:29
Köpte du den engelska?


Vi får göra ett speciellt jodforum snart, tror jag.  :thumbsup:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Bookia skrivet 2009.04.06 - 17:41:41
Ehum.....känns som detta (http://www.tentakel.vr.se/pressmeddelanden/pressmeddelanden/snabbmuterandejastsvamparorsakarflerinfektioner.5.3ab70eac1205717316c800064.html) förklarar en del.  :cry:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: idalinda skrivet 2009.04.06 - 18:15:21
Tyckte du sa att du trodde du hade det.  :confused3:

JAG tror , men inte DOCKTORN  :cry:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.04.06 - 18:41:31
JAG tror , men inte DOCKTORN  :cry:

Du tror väl inte doktorn skulle skriva ut jod?  :tongue:

Ehum.....känns som detta (http://www.tentakel.vr.se/pressmeddelanden/pressmeddelanden/snabbmuterandejastsvamparorsakarflerinfektioner.5.3ab70eac1205717316c800064.html) förklarar en del.  :cry:

Vad?


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Bookia skrivet 2009.04.06 - 21:20:49
Att jag med all sannolikhet har C.glabrata istället för C.albicans eftersom jag inte blir av med skiten trots en ettårig hästkur med Fluconazol.  :sosad:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.04.06 - 21:29:38
Sorry. Jag såg inte att det var en länk där. Trodde du kommenterade det som sagts ovanför och fattade alltså ingenting.  :blush:

Men det är ju för jävligt om det är så! De har förstås inte odlat på svampen? :shock:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Bookia skrivet 2009.04.06 - 23:06:53
Nää, de topsar bara där nere och och tittar under mikroskop. Vad jag vet brukar man inte odla på svamp. Förmodligen endast om det gäller immunosuppreserade patienter och aidspatienter.


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.04.06 - 23:38:51
Näha, men ser de skillnad på arterna i mikroskop då? :goggle:

Har du fått din Lugols än förresten?


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Bookia skrivet 2009.04.07 - 06:59:45
Tveksamt om skillnaden syns i mikroskop, de måste nog DNA bestämma den i labbet.

Japp, Lugols har kommit. Har käkat det senaste 2 dagar, 2 droppar varje morgon och varje kväll. Än kissar jag inte whiskyfärgat men det kanske kommer senare eller så tyder det på att kroppen har redig brist och allt tas upp.

Har köpt massa knark. Dyrt som satan blev allt, men jag måste verkligen bli av med svampjäveln. Allt detta tar jag varje dag:

1 tablett Selen (200µg)
4 droppar Lugols
2 kapslar Pau Darco (morgon och kväll)
1 tablett B-calm
1 tablett C-vitamin
3 krm MSM
1 kapsel Tranirin
1 kapsel Probioplex
1 tablett Dida
1 liter Pau Darco te med redig klick kokosfett under dagen
1 kapsel D-vitamin (varannan dag)

Tror jag har fått med allt.  :lol:

Jag har därtill uteslutit alla mjölkprodukter ur kosten. Lever mest på köttfärssås, ägg och majjonnäs. Hoppas på det bästa nu.  :confused3:
Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.04.07 - 18:08:16
Götapetter, det var mycket!  :max-shock:  :lol:
Hoppas det hjälper nu, för det du dras med låter inte kul!  :fork_off:

Ska man kissa brunt också? Det har jag inte hört förut. Tyder det på att man är mättad med jod då eller vad?  :eeek:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Bookia skrivet 2009.04.08 - 12:04:54
Det var väl Idalinda som skrev någonstans om att hon kissade brunt. Det är väl överskottet av joden, som som kroppen inte hinner ta upp, som åker ut.

På tal om penseltestet med jod. Fick på mig massa Lugols på vänstra handen när jag skulle skaka ur 3 droppar igår kväll. Halva handen blev brun, gick inte att tvätta bort alls. Gick i alla fall till sängs, vaknade imorse och all färg på handen är borta. Hur stor brist har jag egentligen.  :sad:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: idalinda skrivet 2009.04.08 - 13:17:16
Håller tummarna för dig Bookia, jag hade en svampinfektion under/ efter någon graviditet, men det var snabb och smidigt att behandla bort,
men den erfarenheter räkte för mig,
Fysiken hur hemskt att ha den plågan ständigt !

Det var nog inte jag som kissade brunt och hade överskott av jod  :shake_head:, men kanske någon annan.
jag är inte insatt på detta på riktigt, jag lyssnar nog först på er kloka och alla era erfarenheter.
Och testar när jag ens orkar till apoteket  :sneaktongue:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.04.10 - 00:06:45
Förlåt en språklig fråga, men pratar jag svengelska igen?  :confused3:
 
Heter det hypotyros och inte hypotyroidos? På engelska heter det ju hypothyroidosis. Hypotyros låter ju helt sjukt konstigt. Men att döma av träffarna i Google så har jag väl fel igen. Hur säger ni?  :sneaktongue:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Corny skrivet 2009.04.10 - 00:22:04
Jag säger hypotyrios. Men inte vet jag om det är det korrekta svenska uttrycket! Spelar väl ingen roll? Alla fattar ju ändå! :rolleyes:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.04.10 - 00:27:45
Jaha, då har vi tre varianter nu då!  :laugh:

Nä, det spelar ingen roll så. Vi kan kalla det bajssköldkörtel for all I care!  :lamo:

Jag ville bara veta vad det egentligen heter. Jag är sån. :gay:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.04.10 - 00:34:41
Det krånglar onekligen till det när man ska googla. Tyvärr verkar både du och jag ha fel. Nästan inga träffar alls.

http://google.com/search?q=site%3A.se+hypotyroidos
http://google.com/search?q=site%3A.se+hypotyros
http://google.com/search?q=site%3A.se+hypotyrios


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Bookia skrivet 2009.04.10 - 00:35:32
Hypotyreos är det grammatiskt och medicinskt korrekta uttrycket.  :whink:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.04.10 - 00:38:57
Jaha, det är så man hamnar i toppen på Google. Man stavar fel.  :clapping:

http://google.com/search?lr=lang_sv&q=hypotyroidos <--- n:o 1!
http://google.com/search?lr=lang_sv&q=hypotyros
http://google.com/search?lr=lang_sv&q=hypotyrios


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.04.10 - 00:41:38
Hypotyreos är det grammatiskt och medicinskt korrekta uttrycket.  :whink:

En variant till?  :max-shock: Jösses vad komplicerat detta blev.  :cry:

http://google.com/search?q=site%3A.se+hypotyreos


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Corny skrivet 2009.04.10 - 00:43:29
Hypotyreos, alltså! Men då var jag ju nästan rätt!  :cool: Känner mig LITE skrytig nu!  :flirting:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.04.10 - 00:44:14
Fem! Wikipedia säger hypotyroidism (http://sv.wikipedia.org/wiki/Hypotyroidism).  :lmao:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Corny skrivet 2009.04.10 - 00:45:14
Ähh, vaf-n! Aldrig ska man få vara glad!  :cry:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.04.10 - 00:47:24
Kolla här då brudar! Vi är högst på Google även utan felstavningar.  :cool: :cheers:

http://google.com/search?q=jod+övervikt (http://google.com/search?q=jod+övervikt)


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Corny skrivet 2009.04.10 - 00:49:08
Hur gick det förresten med den nya jodtråden, hemul? Ska det kanske bli en helt ny forumavdelning? Verkar ju som att många har hängt på iaf? Bookia, KusinVitamin, Lisbeth och du har ju redan börjat. Mitt är på väg, hoppas jag. Tillsvidare får jag väl knapra algtabletter. För de har iaf kommit fram. Om än inte uthämtade än.  :blush:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Corny skrivet 2009.04.10 - 00:49:51
Kolla här då brudar! Vi är högst på Google även utan felstavningar.  :cool: :cheers:

http://google.com/search?q=jod+övervikt (http://google.com/search?q=jod+övervikt)
Weuow!  :laugh: Skål på det!  :cheers:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.04.10 - 00:56:24
Hur gick det förresten med den nya jodtråden, hemul? Ska det kanske bli en helt ny forumavdelning? Verkar ju som att många har hängt på iaf? Bookia, KusinVitamin, Lisbeth och du har ju redan börjat. Mitt är på väg, hoppas jag. Tillsvidare får jag väl knapra algtabletter. För de har iaf kommit fram. Om än inte uthämtade än.  :blush:

Algtabletter är för mesar! :devil::gay: :tongue:

Vilken nya jodtråd?  :huuh: Visst, finns det behov och intresse så gör vi ett jod- och hypobajssubforum.  :borracho:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Corny skrivet 2009.04.10 - 02:26:30
Ok, jag börjar som en mes!  :lol: För jag har inget annat val! Min Lugols har inte kommit än, och det kommer den inte göra innan påsk heller! Men efter det, tänker jag aspirera på coolhet! Jädrar vad mycket jod jag tänker ta!  :cool:  :whistle:

Hemul, du pratade faktiskt om att det snart behövdes ett eget litet forum för detta. Kan ha berott på att jodtråden närmar sig ca 14 sidor eller nåt, och att många är intresserade! Kanske starta en länk med typ "alternativa läkemedel", eller vad som helst. För just jod, verkar ju inte vara något som sjukvården i Sverige tar speciellt allvarligt på.


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.04.10 - 02:34:34
Visst, tycker ni det så. Vi kan ha hur många forum som helst. Sköldkörtelproblem och jod?


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.04.10 - 02:56:21
Bra så? Den ligger som ett subforum till detta.

Åsikter?  :crazy:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Corny skrivet 2009.04.10 - 05:22:39
Du får nog ta jod som rubrik. Eller sköldkörtel och jod, för annars kommer det bara att verka som att det har med sjukvårdsupplysningen att göra.  Och så är det ju inte!  :shake_head:

Annars ser det jättebra ut!  Du är duktig, du!  :thumbsup:  :clapping:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.04.10 - 05:41:35
Men det står ju sköldkörtel och jod? :neutral:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Corny skrivet 2009.04.10 - 13:19:43
Nä, det står bara sköldkörtel. Ingen jod.  :shake_head: Åtminstone på min dator.


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.04.10 - 19:47:03
Nu fattar jag  tror jag. Du menar på första sidan va, inte här?
http://forum.fetbobba.net/index.php/board,19.0.html

Jag fattar. Hur ska vi få till det så det blir kort och inte ser ut som det inte bara handlar om jod då? "Sköldkörteln och jod" låter väl som det bara gäller jodbehandling?

Det där är en av nackdelarna med subforum. Att man inte kan ha en beskrivning på förstasidan, så de försvinner lite liksom om man inte redan vet om dem.


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Corny skrivet 2009.04.10 - 19:49:48
På startsidan, ja! Det andra kollade jag inte förrän nu!  :rolleyes:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Bookia skrivet 2009.05.24 - 09:21:35
När mina hundar får svamp under trampdynorna baddar jag med bakpulver uppblött med vatten...... kan det vara något?? Efter vad jag förstår försvinner det ganska lätt för att man ändrar ph-värdet runt svampen som då inte trivs.
Anki

Tack för tipset, jag testade igår kväll när jag höll på att dö av klådan. Den var fruktansvärd. Jag baddade med ganska stark bakpulverlösning samt dränkte bomullsrondeller i lösningen och stoppade de i vaginan. Lät de sitta en stund, tills frätandet blev för jobbigt, tog ut och gick utan trosor resten av kvällen. Efter 20-30min hade all klåda försvunnit. Helt underbart.  :yay:

Tack så hemskt mycket för tipset.  :worshippy:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: anki skrivet 2009.05.24 - 09:44:21
Glad det funkade även i den änden  :whink:
Anki


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Tina skrivet 2009.06.05 - 10:19:11
Jag ska väl skriva här jag med då. Jag har också penslat jodopax, eller jag hällde direkt ur flaskan och fick torka golv efteråt  :angry: Hursomehlst var det bara svagt gult efter 1 timma och efter ca 6 timmar var det borta helt. Nu har även jag beställt jod eftersom jag tvilar på att min doktor tänker göra något åt mina problem. Återkommer när jag fått flaskan.


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.06.05 - 12:57:31
Lycka till! Och ta det lugnt och känn efter hur du mår.


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Kusin Vitamin skrivet 2009.06.10 - 00:01:25
Idag är det tre månader sedan jag började med jod. Enligt Brownstein skulle det ta så lång tid för någon som var frisk och tog 50 mg jod per dag att bli av med jodbristen.
Jag räknar med att det tar längre tid för mig. Jag minskade ju ner till underhållsdos (ca 12-24 mg) medan jag tog antibiotika och jag tyckte att jag fick tillbaka en liten aning av mina gamla hypotyreosproblem.
Men det här med jod är det bästa jag gjort på mycket länge! :thumbsup: Så bra som jag mår nu minns jag inte när jag gjorde sist, men det var många år sedan.


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.06.10 - 02:12:33
Det var roligt att höra!  :smile:


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Tina skrivet 2009.06.10 - 09:58:54
Låter hoppingevande. Tycker också jag känner mig lite piggare. Min plan är att jag ska berätta för min doktor nästa vecka att jag äter jod och se vad hon säger. Dom måste fatta att om inte dom vill hjälpa så hittar vi lösningen på annat håll utan för deras kontroll.


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: hemul skrivet 2009.06.10 - 14:24:08
Hur var det, hade du (konstaterad) underfunktion i sköldkörteln? Du läste det där om att jod orsakar högt TSH de första månaderna va? Så man måste tala om det i fall de tar sådana prov. De känner antagligen inte till detta om de inte är specialintresserade och risken är att man får medicin man inte behöver och så kanke det inte blir så kul.

Ska se om jag kan hitta det. Jo! Halvvägs ner i det långa första inlägget, "Uppdaterat 2009.04.02 02:53 Detta är jätteviktigt, så nu läser ni!". :shy:
http://forum.fetbobba.net/index.php/topic,1064.0.html


Titel: SV: Hypotyroidos, jod och övervikt
Skrivet av: Tina skrivet 2009.06.10 - 16:41:01
Nä jag har ingen konstatderad underfunktion, jag bara gissar. Vet inte heller exakt vilka prover doktorn tog, fick bara i telefon veta att allt såg bra ut. Men jag tycker inte det skadar att äta lite jod så jag gör det men ska minska dosen drastiskt. Jag äter ingen annan medicin.