Titel: Osockrade biskvier Skrivet av: Fjällmor skrivet 2009.02.10 - 19:15:48 Först görs egen mandelmassa :
Skålla och mal 200 g mandel (jag kör i matberedaren) Tillsätt önskad mängd sötning (sort och mängd avgör du själv efter dina smaklökar) och en skvätt grädde till önskad konsistens uppnås. klart! Sätt på ugnen på 175-200° ingredienser: mandelmassa äggvita 100 g smör 2-3 tsk kakao ev sötning/vaniljpulver drygt 100 g mörk choklad (t.ex. 70%-ig kakaohalt) Bottnarna: Kör mandelmassan med en äggvita till en smidig smet. Klicka ut på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem om så behövs. Grädda sen i mitten av ugnen i 10-12 min. Låt kallna på galler. Fyllning: Rör samman rumsvarmt smör med kakao, och ev. sötning av valfri sort och mängd. Rör tills det är en jämn smörkräm. Bred denna lite toppigt på undersidan av de kalla bottnarna. Ställ i kylen i mins 1 timme. Toppa: Smält favoritchokladen, jag kör 70%-ig, och rör ner en smörklick. Doppa kakorna hastigt i chokladen så att fyllningen täcks. Ställ kallt. Chokladbiskvierna går bra att frysa! Hoppas de smakar :flirting: /Fjällmor Titel: SV: Osockrade biskvier Skrivet av: hemul skrivet 2009.02.10 - 19:23:08 Wow. Blir de så där lite sega?
Titel: SV: Osockrade biskvier Skrivet av: Fjällmor skrivet 2009.02.10 - 19:28:28 jo, lite..
om man vågar sig på lite socker i bottnarna så ökar det segheten tror jag. :nod-yes: Titel: SV: Osockrade biskvier Skrivet av: hemul skrivet 2009.02.10 - 20:37:49 Skulle tro det! :nod-yes:
Titel: SV: Osockrade biskvier Skrivet av: Levis skrivet 2009.02.11 - 08:54:29 Jag dreglar på tangentbordet!
Titel: SV: Osockrade biskvier Skrivet av: idalinda skrivet 2009.02.13 - 22:44:22 och jag kommer med mina dumma frågor ...
HUR skållar man mandel ? och räcker det med EN äggvita till 200g mandel ? Titel: SV: Osockrade biskvier Skrivet av: hemul skrivet 2009.02.14 - 07:08:51 Du slänger ner dem helt kort i kokande vatten eller häller kokande vatten över dem. Sen är det lätt att dra av skalet. Man kan gnugga dem i en handduk om man vill, annars går det att ploppa dem med fingrarna.
Titel: SV: Osockrade biskvier Skrivet av: idalinda skrivet 2009.02.16 - 15:03:57 Det var något åt det hållet jag misstänkte ... men jag behöver alltid exakta råd :tongue:
Den andra frågan är fortfarande obesvarad :blink: Titel: SV: Osockrade biskvier Skrivet av: Fjällmor skrivet 2009.02.16 - 15:24:38 Japp, det räcker med en äggvita
:nod-yes: Titel: SV: Osockrade biskvier Skrivet av: idalinda skrivet 2009.02.16 - 19:27:00 ok, jag försöker fortfarande att LÅTA BLI att göra dessa biskviner :crazy:
Titel: SV: Osockrade biskvier Skrivet av: Fjällmor skrivet 2009.02.16 - 20:24:01 förlåt :shy:
jag kanske ska ta bort dem? Tänkte inte på att det finns de som inte klarar sötsaker :shake_head: :shy: Titel: SV: Osockrade biskvier Skrivet av: Lisbeth skrivet 2009.02.17 - 10:41:17 Har gjort biskvier, men plattade nog ut dem för mkt. Men de blev smakmässigt helt OK, och bäst av allt, inte så många Kh / st
Titel: SV: Osockrade biskvier Skrivet av: idalinda skrivet 2009.02.21 - 18:35:26 njaa... jag har nog bara testat för mycket sötsaker på sistone :whink:
Titel: SV: Osockrade biskvier Skrivet av: Fjällmor skrivet 2009.02.28 - 10:25:46 Har gjort biskvier, men plattade nog ut dem för mkt. Men de blev smakmässigt helt OK, och bäst av allt, inte så många Kh / st har du räknat? Nyfiken! :wave: Titel: SV: Osockrade biskvier Skrivet av: Lisbeth skrivet 2009.02.28 - 17:02:10 Testade halva satsen. Gjorde så här,Egen mandelmassa = 100 g mandel 5 g hermesetas 25 g grädde
Fyllning :80 g smör +vaniljarom+lite hermesetas +1 tsk vaniljpulver. Topping. 50 g smält choklad Marabou Premium som jag skedade över. Blev 8 st och varje biskvi ger 200 cal, 7,57 Prot, 13,70 fett och 2,25 Kh Titel: SV: Osockrade biskvier Skrivet av: kwidell skrivet 2009.06.14 - 01:47:41 Jag gör biskvierna med en anna fyllning.. och en annan botten också för den delen :flirting: men den här bottnen verkar vara väl värd att prova!
"vuxenfyllning" 250g smör 50g vit choklad ekologiskt vanlijpulver efter smak. 2-3 msk Burbon/whiskey/konjak. smält chokladen försiktigt i micron och rör ofta!.. blanda ner chokladen i det rumsvarma smöret och tillsätt vaniljpulver efter smak.. blanda sist i Burbon/whiskey/konjak efter smak. (jag brukar använda 2-3 msk Bulleit Burbon) .. bred eller spritsa ut smörkrämen på bottnarna och ställ i kylen ca 1 timme.. doppa därefter i mörk choklad.. låt stelna och njut tillsammans med kaffe eller te! :nod-yes: |