Titel: Kwasniewskis ballaste bollar Skrivet av: hemul skrivet 2009.01.18 - 00:17:50 På begäran så lägger jag in en länk till receptet i fettskrämdarkivet. Friterade ostbollar som man kan äta istället för potatis, det passar väl nu i den allmänna ostyran.
http://fetbobba.net/fettskramd-arkiv/43.freebb.com/fettskramd/fettskramd-article473.html (http://fetbobba.net/fettskramd-arkiv/web.telia.com/_u18121512/ostbollar.jpg) (http://fetbobba.net/fettskramd-arkiv/43.freebb.com/fettskramd/fettskramd-article473.html) De är mumsiga! :thumbsup: Titel: SV: Kwasniewskis ballaste bollar Skrivet av: Fjällmor skrivet 2009.01.18 - 13:09:19 :jumplol:
Titel: SV: Kwasniewskis ballaste bollar Skrivet av: Corny skrivet 2009.02.17 - 22:54:39 Läste receptet, och det lät jättegott! Men det där polska funderade jag över. Hur mycket polskt var det egentligen, och vad var det för recept i grunden?
Titel: SV: Kwasniewskis ballaste bollar Skrivet av: hemul skrivet 2009.02.18 - 05:31:43 Helpolskt. Kwasniewski är polack och det är ordagrant hans recept som är återgivet på engelska.
Titel: SV: Kwasniewskis ballaste bollar Skrivet av: Corny skrivet 2009.02.25 - 16:18:49 Just engelskan fick jag lite problem med. Vad är "nutmeg" för något? Hittar inte det ordet någonstans. Men måste ju få reda på det, för det här receptet ska testas! Verkar kanongott!
Titel: SV: Kwasniewskis ballaste bollar Skrivet av: hemul skrivet 2009.02.25 - 16:26:18 Muskotnöt. Men jag körde utan kryddor.
Titel: SV: Kwasniewskis ballaste bollar Skrivet av: Corny skrivet 2009.02.25 - 17:32:17 Tackar! :worshippy: Stod konstigt nog inte i ordboken...
Titel: SV: Kwasniewskis ballaste bollar Skrivet av: hemul skrivet 2009.02.25 - 17:44:54 Det var så lite så. Prova den här rätt nya sajten. Jag tycker den är bra. Bättre än lexin ivf.
http://tyda.se/search?form=1&w=nutmeg&w_lang= Titel: SV: Kwasniewskis ballaste bollar Skrivet av: Corny skrivet 2009.02.25 - 20:53:29 Kan inte göra annat än att tacka igen!
Titel: SV: Kwasniewskis ballaste bollar Skrivet av: Corny skrivet 2009.03.12 - 20:31:44 En liten fråga till om dessa bollar innan jag testar. Måste det vara ister? Eller kan man använda något annat, typ smör eller olja och smör blandat? Har nämligen väldigt lite ister hemma (inget alls, faktiskt) men det verkar ju så gott! Ostbollarna, alltså. Inte istret.
Titel: SV: Kwasniewskis ballaste bollar Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.12 - 22:10:09 Smör går inte för det tål inte så hög värme. Ghee, ister, talg, kokosolja, frityrolja (rys).
Titel: SV: Kwasniewskis ballaste bollar Skrivet av: Corny skrivet 2009.03.12 - 23:49:04 Bra! Det går alltså att använda olja. Var inte riktigt säker, iom att jag tänkte att ister kanske hade med smaken att göra! Men då tror jag att jag blandar olja och smör för den lite mer fettrika smakens skull.
Frityrolja - ALDRIG!!! :guns: En närstående hade sådan hemma, och den innehöll 5% skumavvärjare, eller vad det nu hette. Den här oljan användes dessvärre i den dagliga matlagningen pga den är billig. Så när jag skulle laga mat i det hemmet, så fick jag förvisso tipset om att använda den oljan, men det gav jag 17 i! Äcklig olja!!! :fork_off: :puke1: Titel: SV: Kwasniewskis ballaste bollar Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.12 - 23:55:58 NEJ! :max-shock: Inte smör! Det bränns innan temperaturen är tillräckligt hög. Samma med olivolja - går inte att fritera i.
Titel: SV: Kwasniewskis ballaste bollar Skrivet av: Corny skrivet 2009.03.13 - 00:13:39 Okej. Inte smör! Och inte olivolja! Då blir det rapsolja! Är det godkänt? :neutral:
Titel: SV: Kwasniewskis ballaste bollar Skrivet av: hemul skrivet 2009.03.13 - 01:15:58 Vet inte.
Titel: SV: Kwasniewskis ballaste bollar Skrivet av: Corny skrivet 2010.03.07 - 03:04:50 Efter ett år vet jag att rapsolja inte är bra för fritering av saker. Det går också bort. Antagligen är det därför många chipstillverkare använder sig av solrosolja och inget annat. Solrosolja tål friteringstemperatur, vilket många andra oljor inte gör!
Titel: SV: Kwasniewskis ballaste bollar Skrivet av: hemul skrivet 2010.03.07 - 03:43:12 Jaså minsann. Då är det talg, ister och kokosolja som gäller då. Har du testa än då?
|