Fetbobbas Forum

Allmänt => Livsmedel => Ämnet startat av: hemul skrivet 2008.11.14 - 22:44:48



Titel: Det där med inlagd sill och sånt
Skrivet av: hemul skrivet 2008.11.14 - 22:44:48
Jag gjorde ättikströmming. Lagen bestod av 2 1/2 dl vatten, 4 msk ättika och 2 msk socker (ska vara 3 enligt recept, men det kändes för sött). När jag åt upp sista biten nu så tog jag och mätte upp lagen som var kvar innan jag hällde ut den: 2 1/4 dl.

Lite drygt 1/10 har alltså försvunnit, men då har jag väl drällt en del också. Löst räknat har jag fått i mig 3 g socker utspritt på 4-5 tillfällen.

Detta var nu panerade strömmingflundror som borde suga en hel del mer än sill. Iofs har man mycket mer av både socker och ättika till inlagd sill, men jag kommer nog inte att vara rädd för hemgjord inlagd sill i jul.  :thumbsup:

Varför är det starkare ättikslag till sill? Har det med botulismen att göra?  :crazy:


Titel: Re: Det där med inlagd sill och sånt
Skrivet av: Bookia skrivet 2008.11.14 - 22:47:07
Oj, det där lät lockande.  :drool:

Hur mycket strömming tog du?


Titel: Re: Det där med inlagd sill och sånt
Skrivet av: hemul skrivet 2008.11.14 - 22:57:43
Det var inte så många. Det som var över efter en middag på ett paket Garantsill. Tror det var 2 flundror, 4 sillfiléer. Men de var rätt stora så jag delade dem i halvor. Har ätit som förrätt, därför har det räckt länge.

Tror receptet var konstigt. De tycker den där lagen ska räcka till 20 strömmingar.  :lol2:
http://www.icakuriren.se/recept_visa.asp?iId=3126