Titel: Ren i kål Skrivet av: Fjällmor skrivet 2008.10.19 - 18:59:44 Skär ren (eller lamm förstås!) i stora chunky bitar och lägg i gryta.
Slå på vatten så det täcker. Koka upp Skumma av Lägg i kryddor Jag hade: vitpepparkorn, kryddpepparkorn, lite torkade örter: timjan, rosmarin och oregano, en liten klick Dijonsenap Buljong/fond (hemkokt eller en med ok innehåll, om ni hittar) Salt Låt koka en halvtimme eller så. Skär vitkål i stora ojämna bitar och lägg ner i grytan. Fyll upp med vatten om så behövs. (det ska vara så det precis täcker, men om man vill slå två flugor i en smäll har man i lite mer och får en supergod buljong över) Låt koka tills köttet är klart och kålen mjuk Smaka av med salt och ös ner massor med färsk dill. Jag serverade den med fet yoghurt till. :sheep: |