Titel: Chiligryta med vitkål Skrivet av: hemul skrivet 2008.10.17 - 17:26:00 Inget speciellt, men det blir så gott så jag tänkte att jag lägger väl in det. :lick:
Per person:
Blanda 1/3 burk Willys ekologiska krossade tomater :inlove: med grädden i en kastrull eller gryta och koka upp. Strimla under tiden vitkålen riktigt fint. Förpassa den till kastrullen och låt det hela puttra under lock tills kålen är lagom mjuk (tar längre tid än i vatten). Fräs chilin i fett. Mosa ner köttfärsen och låt den får lite färg. Den behöver inte bli genomstekt, det blir bara torrt. Ta upp köttfärsen och fräs fläsket/baconet skuret i småbitar, finhackad lök och svamp. När kålen är mjuk hälls resten i grytan som får puttra utan lock tills det är lagom tjockt. Häll i mer grädde vid behov. Ris är säkert gott till för dem som har familj/gäster som vill ha det. Mängderna kan man ändra som man vill. Men vissa knorrar när man inte skriver några mängder, så jag tänkte att det är väl bäst jag gör det. Fast jag vet ju inte om det var de mängderna jag tog. :biggrin1: |