Titel: Hamburgare Skrivet av: anki skrivet 2008.08.19 - 10:00:06 Hamburgare tycker jag är så himla behändigt att ha hemma som "snabbmat". Men det brukar vara så mycke tillsatser. Igår hittade jag på Netto (som är den enda kedja vi har här förutom ICA och Konsum) ECAB hamburgare. Alla deras andra produkter är fullproppade med "otäckheter" men den här fanns inte ens med bland produkterna på hemsidan.........
Innehåll: Nötkött 81%, vatten, salt, potatismjöl, potatisflingor, potatisfibrer, äggvita, lök, kryddor, buljong. Protein - 16, kolhydrater - 2, fett - 18 Lite fettsnålt men det går ju att avhjälpa..... Anki Titel: SV: Hamburgare Skrivet av: Bookia skrivet 2008.08.19 - 12:16:36 Annars kan jag varmt rekommendera ICAs egna ekologiska hamburgare, 98% nötkött, resten salt och peppar. Det verkar dock endast finnas på Icas Kvantumbutiker. Jag har inte lyckats hitta den på några andra, varken ICA Maxi butiker eller närbutiker. Hamburgarna är stora, 150gr styck, man får 4st i en förpackning och förpackningen brukar kosta ca 50kr. Det är en av de få matvaror under ICAs eget märke som faktiskt är riktigt vettiga och dessa hamburgare är riktigt goda.
Titel: SV: Hamburgare Skrivet av: anki skrivet 2008.08.20 - 09:05:09 Kan inte komma ihåg att jag sett någon ICA Kvantum heller...... :sad: Inte nära i alla fall......
Men priset var också ett pluss för dom här - 24 st. för 69:-. Har inte smakat dom ännu så jag vet inte hur dom smakar. Anki Titel: SV: Hamburgare Skrivet av: hemul skrivet 2011.08.02 - 17:19:18 Nu har er egen gullehemul offrat sig för er skull igen! :throw_flowers:
Jag har för första gången i mitt liv inhandlat ett paket hamburgare, djupfrysta förstås. Jag tyckte jag var tvungen. Angus hamburgare (jo, det är särskrivet, inte mitt fel! :dribble:), märke: Lindströms Frysta 8 x 90 g (720 g) Garanterat certifierat kött av Angus Innehåll per 100 g: 100 g nötkött fett: 22 g protein: 17 g kolhydrater: 0.5 g Inhandlat på Willys till priset av 47:90 vilket gör 66:53/kg. Köttråvaran kommer från Irland. Man kan ju lite stilla undra var det där halva grammet kolhydrater kommer ifrån. Men man får inte vara petig, angusar kanske är söta. :crazy: Blir ingen provsmakning idag. Har en boll svensk nötfärs ligger och blöder på diskbänken tyvärr. Jag såg inget om extrapris vid frysdisken, men på kvittot står det "klipp", så det kanske är något tillfälligt. De är inte med i flygbladet. Där är istället några säkert jätteäckliga Eldoradoburgare till superlågt pris, så det kan inte vara en ersättningsprodukt för dessa heller. Inte mycket till information på Lindströms sajt heller, men så här ser paketet ut i alla fall. http://www.lindstromhandel.se/prodgrp-not_body.php Titel: SV: Hamburgare Skrivet av: Sorla skrivet 2011.08.02 - 22:01:19 Fast jag förstår inte alls varför man ska köpa utplattad och kryddad köttfärs, när det är plättlätt att göra det själv..... :blink:
Titel: SV: Hamburgare Skrivet av: hemul skrivet 2011.08.02 - 22:09:11 Inte jag heller! Men jag tror aldrig jag har ätit Angus och det begriper jag! :lol:
Men du sa nåt - kryddor. Det stod det ju inget om. Jag tror det bara är köttfärsblaffor. Ska gå och läsa på påsen igen... Titel: SV: Hamburgare Skrivet av: hemul skrivet 2011.08.02 - 22:12:30 Det står att man ska steka den frysta hamburgaren och krydda med salt och peppar. Inga dolda kryddor alltså.
Titel: SV: Hamburgare Skrivet av: Sorla skrivet 2011.08.02 - 22:34:05 Jaså, inte ens det betalade man för! :blink: Vad betalar man då för? Att någon med en maskin har stansat ut runda köttfärsplättar? :neutral: Helknäppt! :smack_head:
Dessutom är jag rejält skeptisk till att köpa kött från Irland, Danmark eller vad för något land som helst om det inte är Svenskt. Jag är köttrasist. :whistle: Titel: SV: Hamburgare Skrivet av: hemul skrivet 2011.08.02 - 22:38:43 Men jag tyckte kilopriset var lågt för Angusfärs. :snowman_sad:
Jo, jag vet, galna ko och allt det där. Jag tror det var Bookia som övertygade mig om att det inte var så farligt iom att de ivf har noggranna kontroller vilket inte vi har tydligen. Titel: SV: Hamburgare Skrivet av: Corny skrivet 2011.08.03 - 01:09:39 Sorla: För att det bara är att slänga i pannan. Inget blandande, kryddande och vad det nu är. Latmat.
Hemul: Snart kommer vi alla vara dreglande offer pga galna kosjukan. Men vi som fick den sent kommer förhoppningsvis att uppleva vår "naturliga" dödsålder. Titel: SV: Hamburgare Skrivet av: hemul skrivet 2011.08.03 - 01:22:25 DE ÄR JU INTE KRYDDADE OCH KNAPPT DYRARE ÄN KÖTTFÄRS! :club:
Titel: SV: Hamburgare Skrivet av: Corny skrivet 2011.08.03 - 01:38:16 Ursäkta? :blink: Vad pratar du om, hemul?
Titel: SV: Hamburgare Skrivet av: hemul skrivet 2011.08.03 - 03:10:13 Hamburgarna. :rolleyes:
Titel: SV: Hamburgare Skrivet av: Corny skrivet 2011.08.03 - 03:25:25 DE ÄR JU INTE KRYDDADE OCH KNAPPT DYRARE ÄN KÖTTFÄRS! :club: Ok. Det låter jättebra! Hur många är det i ett paket?Titel: SV: Hamburgare Skrivet av: hemul skrivet 2011.08.03 - 04:57:02 Titel: SV: Hamburgare Skrivet av: hemul skrivet 2011.08.03 - 20:02:48 Jaha, nu har jag ätit. De var helt OK och precis som köpeburgare i konsistensen. Beror det på att de pressas att de blir så där likso fasta?
Titel: SV: Hamburgare Skrivet av: Sorla skrivet 2011.08.05 - 14:44:17 Eller så är de klistrade! :puke1:
Nä, jag kör mitt eget race. Jag äter inga köpeburgare om man så kastar dem efter mig. Det tar mig max 10 minuter extra att blanda fläsk och nötfärs med lite grillolja av valfri sort platta till lagom stora biffar och sen steka dem, eller grilla dem i ugnen. :lick: Titel: SV: Hamburgare Skrivet av: hemul skrivet 2011.08.05 - 14:54:33 Jag äter normalt inte hamburgare alls. Har aldrig föstått mig på det. Pannbiff med lök däremot... :tasty:
Titel: SV: Hamburgare Skrivet av: Mynlen skrivet 2011.08.05 - 15:14:50 vad är skillnaden mellan en hamburgare (hemlagad..) och en pannbiff. Eller är det bara löken?
Titel: SV: Hamburgare Skrivet av: Sorla skrivet 2011.08.05 - 15:21:07 För mig är det tillbehören som skiljer. Eller om jag petar i oliver eller ngt annat gott i pannbiffarna. Jag undrar annars samma.....
Titel: SV: Hamburgare Skrivet av: hemul skrivet 2011.08.05 - 15:21:17 Jag *tror* hamburgare är bara köttförs, helst pressat då? :confused3: Till pannbiff gör man ju en smet med ägg, ströbröd och nån vätska som grädde eller öl. Det blir en emulsion liksom, som korvsmet. Saftigt!
För mig är det själva konceptet köttfärsblaffa på bröd som aldrig gått hem. Tycker det är torrt och för mycket för att vara snabbmat man käkar på stående fot. Är jag så hungrig vill jag ha mat liksom. En korv när man är på väg hem på nattkröken, det tycker jag däremot om. Det är mer lagom, en munsbit. :blush: DÄREMOT kalla köttbullar på en knäckemacka med lite lingonsylt på, det är grejer det! Mycket smör! :drool: Titel: SV: Hamburgare Skrivet av: /LO skrivet 2011.08.05 - 16:19:08 Vi brukar blanda köttbullesmet - mycket! Så rullar vi köttbullar till en plåt och gör burgare av resten och fryser. Alltså utan att steka dem först. Man styckfryser på plåt och lägger sedan i en plastpåse.
|