Titel: Grovt vassleproteinbröd Skrivet av: Vira skrivet 2008.08.14 - 19:35:23 Här kommer ett bröd som inte är så äggigt.
Bli inte förvånade över att solrosfröna blir lila, för det blir dom av bikarbonaten . Men det är inget farligt 100g linfrö, 50g fibrex, 30g solrosfrö, 100g fiber husk, 25g sesamfrö, 10g salt, 125g Bake Pro, 15g bikarbonat. Blanda detta ordentligt och tillsätt sedan: 280g crème fraiche, 2 ägg (ca 110-120g), 100g smör (smält o. avsvalnat), 2,5dl vatten. Känns smeten för stabbig tillsätt mer vatten. Lägg i en 2liters bakplåtpappersklädd form. Grädda i 175º ca 90 minuter. Stäng av ugnen och ta ur limpan ur formen och låt den kallna i ugnen på ett galler. Skär den i ca ½cm tjocka skivor, ju tunnare desto bättre :tongue: 15g P, 23g F, 2g Kh, 283Kcal/100g Jag gör oftast dubbel sats och fryser in, då slipper man baka så ofta :lol1: |