Fetbobbas Forum

Recept => Vegetariskt, lådor mmm. => Ämnet startat av: skogsstjrna skrivet 2007.12.21 - 19:51:13



Titel: Stekta kålrabbi'biffar'
Skrivet av: skogsstjrna skrivet 2007.12.21 - 19:51:13
Stekta kålrabbi'biffar'

HELT VEGETARISKT!   

Hittade detta recept av en slump när jag bara skulle kolla hur länge man skulle koka kålrabbi. Och då provade jag det, fast gjorde om det till lchf-stuk:

1 kålrabbi
1-2 dl finriven parmesanost
cayenne, salt, svartpeppar
en ANING ströbröd (kan nog uteslutas)
smör

Skala kålrabbin och skiva till ca 1 cm tjocka skivor.
Förväll i lättsaltat vatten tills de är nästan färdiga (kanske 8 min, känn med sticka). Låt rinna av ordentligt.
Blanda parmesan, kryddor och ev ströbröd. Vänd skivorna däri.
Stek i rejält med smör på medelvärme ett par minuter på varje sida.

Supergott!   

Man kan säkert krydda annorlunda, beroende på vad man vill servera dem till. Man kan absolut ha dem till förrätt. Jag serverade dem som tillbehör till ugnsbakad gös. Till gösen hade jag creme fraiche och orange kaviar med dill, salt och peppar, och den såsen var jättegod även till de stekta kålrabbiskivorna. 

Enjoy!   :clapping:


Titel: SV: Stekta kålrabbi'biffar'
Skrivet av: Affe skrivet 2008.02.15 - 11:38:02
Har tänkt att göra gratäng på Kålrabbi men inte fasiken går det att uppbringa en endaste lite kålrabbi... och ändå bor jag på mälaröarna som säjs vara kornboden i mälardalen  :cry:

Affe


Titel: SV: Stekta kålrabbi'biffar'
Skrivet av: hemul skrivet 2008.02.15 - 18:17:07
Här brukar Willys alltid ha.


Titel: SV: Stekta kålrabbi'biffar'
Skrivet av: skogsstjrna skrivet 2008.02.23 - 20:34:51
Tycker också att kålrabbitillgången kan variera i butikerna. Men håll utkik, rätt som det är...
Mälaröarna är ju annars mest kända för sin Vit drottning-potatis...
(har oxå bott därute)


Titel: SV: Stekta kålrabbi'biffar'
Skrivet av: skogsstjrna skrivet 2008.03.01 - 19:11:53
Åt såna här ikväll, hade glömt hur himla goda de är. Rekommenderas varmt! (Fanns f.ö. på Konsum i Vallentuna.)


Titel: SV: Stekta kålrabbi'biffar'
Skrivet av: idalinda skrivet 2008.05.02 - 23:04:37
Stjärna, hjälp mig!

Jag har aldirg använt parmesanost ( är det lite starkt  :blink:, jag är lite misstänksam helt enkelt ...)
Men jag var nyfiken på kålrabbipiffar och tänkte testa med vanlig ost och cheyennepeppar och salt.

För det första glömde jag saltet från kokvatten och tillsatte den  med kryddor.
Sedan var det en omöjlighet att göra någon blandning av finriven ost som skulle fastna på kålrabbin, jag tog sedan ett ägg, blandade ihop och klickade på kålrabbin på stekpannan.

Vi gillade faktiskt smaken och funderade lite om det skulle fungera fintstrimlad med köttfärsen i ungslåda ( istället för potatis eller makaron )

Men hur får du osten att fastna på kålrabbin ??


Titel: SV: Stekta kålrabbi'biffar'
Skrivet av: hemul skrivet 2008.05.02 - 23:17:40
Hur hon får osten att fastna vet jag inte, men kålrabbi funkar fint i lådor, mos och allt möjligt. Tänk kålrot. :whink:


Titel: SV: Stekta kålrabbi'biffar'
Skrivet av: idalinda skrivet 2008.05.03 - 15:40:52
Kålrabbimos  :thumbsup:, det ska vi testa ,massa grädde och smör och salt... bara man hittar 4 kålrabbin samtidigt  :blink:

Det växer ju inte i alla butiker ...

Men nästa sommar ska det växa 20-30 st här på våran tomt är det tänkt !


Titel: Re: SV: Stekta kålrabbi'biffar'
Skrivet av: skogsstjrna skrivet 2008.11.09 - 20:55:50
Stjärna, hjälp mig!

Jag har aldirg använt parmesanost ( är det lite starkt  :blink:, jag är lite misstänksam helt enkelt ...)
Men jag var nyfiken på kålrabbipiffar och tänkte testa med vanlig ost och cheyennepeppar och salt.

För det första glömde jag saltet från kokvatten och tillsatte den  med kryddor.
Sedan var det en omöjlighet att göra någon blandning av finriven ost som skulle fastna på kålrabbin, jag tog sedan ett ägg, blandade ihop och klickade på kålrabbin på stekpannan.

Vi gillade faktiskt smaken och funderade lite om det skulle fungera fintstrimlad med köttfärsen i ungslåda ( istället för potatis eller makaron )

Men hur får du osten att fastna på kålrabbin ??

Oj då, är visst lite sen att svara...  :redface:
Jag lägger ned kålrabbin i en djup tallrik med riven parmesan, och sen får jag ibland förbättra lite genom att putta på osten med fingrarna. Men det fungerar skapligt. Kanske beror det på att parmesan är torrare än annan ost, och därför kanske drar åt sig fukten från kålrabbin och fastnar bättre? Bara spånar...  :crazy:
Parmesan är inte särskilt starkt, även om det har en karaktäristisk egen smak. Har du ätit pasta på nån italiensk restaurang (i ditt förra liv, menar jag  :angrywife:) så har du säkert smakat parmesan. Man kan köpa små påsar med färdigriven paresan, de är inte så dyra, det kan du testa. Om du gillar det så är det godare att köpa i bit och riva själv, men det är ju dumt om du inte vet att du tycker om det.


Titel: Re: Stekta kålrabbi'biffar'
Skrivet av: hemul skrivet 2008.11.09 - 23:11:55
Sånt äter inte hon för det är tillsatser i!  :fork_off:


Titel: Re: Stekta kålrabbi'biffar'
Skrivet av: idalinda skrivet 2008.11.10 - 07:54:18
 :pippi: :smile:


Titel: SV: Stekta kålrabbi'biffar'
Skrivet av: skogsstjrna skrivet 2009.01.16 - 15:14:06
Idalinda, hur går det med parmesansmakandet?  :club:


Titel: SV: Stekta kålrabbi'biffar'
Skrivet av: pitch skrivet 2009.01.16 - 17:08:27
Stekta kålrabbi'biffar'
HELT VEGETARISKT!   
:puke1:



Det SKA vara kött och späck! :lick:


Titel: SV: Stekta kålrabbi'biffar'
Skrivet av: Vira skrivet 2009.01.16 - 19:32:30
Stekta kålrabbi'biffar'
HELT VEGETARISKT!   
:puke1:



Det SKA vara kött och späck! :lick:

pitch, det finns faktiskt en del som inte tål äta kött. Så var snäll och låt bli äckla dej över att något är HELT VEGETARISKT!


Titel: SV: Stekta kålrabbi'biffar'
Skrivet av: Caroline Cornelia skrivet 2009.09.22 - 11:30:51
Detta låter väldigt gott!
Kan man kanskje använda mandelmjöl istället för ströbröd?
Ska prova det här receptet en dag snart, tack!! :clapping:


Titel: SV: Stekta kålrabbi'biffar'
Skrivet av: frukaos skrivet 2009.12.03 - 16:03:18
Borde funka att panera "biffarna" i riven Haloumi också. Har gjort en kyckling några gånger som doppas i ägg och rullas i riven haloumi.
Ska testa och återkommer med resultat.


Titel: SV: Stekta kålrabbi'biffar'
Skrivet av: knådarn skrivet 2009.12.03 - 18:01:10
Majsmjöl? Är det "tillåtet"? Var hittar man det? INT på Willys iaf...  :neutral:


Titel: SV: Stekta kålrabbi'biffar'
Skrivet av: hemul skrivet 2009.12.03 - 18:13:29
Invandrarbutiker. Nej, det är lika mkt kh som i vetemjöl och med all sannolikhet GMO.


Titel: SV: Stekta kålrabbi'biffar'
Skrivet av: knådarn skrivet 2009.12.04 - 14:28:01
VAD i hela världen är GMO??   :eeek:


Titel: SV: Stekta kålrabbi'biffar'
Skrivet av: Nizhoni skrivet 2009.12.04 - 14:53:33
GMO är genmodifiering, läs mer på gmofri.se (http://www.gmofri.se/?c=7).


Titel: SV: Stekta kålrabbi'biffar'
Skrivet av: knådarn skrivet 2009.12.04 - 16:00:57
Men herregud! Hur i all friden skall jag veta vilket som är GMO och inte?  :eeek:   Ska jag leta efter nåt speciellt på förpackningarna?
MKT tacksam för svar.......


Titel: SV: Stekta kålrabbi'biffar'
Skrivet av: Nizhoni skrivet 2009.12.04 - 16:06:34
På samma sida finns en köpguide (http://www.gmofri.se/?c=9).  :smile:


Titel: SV: Stekta kålrabbi'biffar'
Skrivet av: hemul skrivet 2009.12.04 - 21:17:16
Nästan all majs och soja är GMO från Monsanto om det inte är eko. Tror jag ivf.  :confused3: