Fetbobbas Forum

Recept => Efterrätter, bakverk och snacks => Ämnet startat av: Vira skrivet 2008.05.18 - 11:30:13



Titel: Rabarberpaj
Skrivet av: Vira skrivet 2008.05.18 - 11:30:13
Ett recept jag hittade i gamla forumet som jag modifierat lite :rolleyes:.

Till en portionsform:

150g fint skurna rabarber
10g kokos
1g Hermesetas strö
ca ½krm salt (neutraliserar syran)

Blanda:
25g mandel-, nötmjöl 50/50
25g mjukt smör
0,5g hermesetas flytande

Fördela blandningen över rabarberna. Grädda i ca 180*, ca 15 minuter.

1 port ger: 6g P, 41g F, 8g Kh, ca 438kcal

Servera med vaniljgrädde eller vaniljsås.


Titel: SV: Rabarberpaj
Skrivet av: idalinda skrivet 2008.07.01 - 19:58:52
Rabarberpaj har det bakats här idag.

Och först nu såg jag att receptet var för EN portion . :lmao:

Jag reflekterade att reseptet var inte stor och dubblade det i början  och konstaterade att vi kunde alla smaka en munsbit ( vi är 5 ...)

Tills imorgon då jag får släktingar hit har jag gjort en lite större sats ( men jag hade inte så väldigt mycket rabarber, det hade jag rensat bort förra året i tron att jag inte behöver det mer pga. att man behöver så mycket socker till det) men en paj blev det  och jag höftade rejält.
Smör, nötter, glutenfritt mjöl och eko-socker. Inte alls så mycket socker som jag trodde man skulle behöva till rabarber

Till mina kanske 1/2 kg rabarber sammanlagt kanske 2 -3 msk socker

och ja, det går att göra vaniljsås av vispgrädde !