Titel: Cauliflied rice Skrivet av: skogsstjrna skrivet 2007.12.21 - 19:49:20 Jag läste ett recept på Cauliflied rice på en amerikansk sajt, men sedan dess har jag förenklat det (originalet innehöll ägg och kanske något mer också, som de där risrätterna man kan hitta på kinarestaurang, men jag tyckte det var onödigt).
Så här gör jag: Ta ett blomkålshuvud och dela det i tillräckligt små bitar så de går ner i matberedarens rör. Kör hela huvudet med rivskivan (grova om du har flera). Stek rivet i en stekpanna med smör, kokosfett och/eller olivolja. Salta och peppra efter smak. Man behöver inte steka så länge, kanske 5 minuter, bara tills det blivit mjukt och fått en aning färg. Det smakar annorlunda än vanlig blomkål och funkar jättebra ihop med kött och såser, du vet när man vill ha något att suga upp den goda såsen med. Enjoy! :wave: Titel: SV: Cauliflied rice Skrivet av: idalinda skrivet 2008.01.31 - 18:45:48 Jag har blivit tokig på smörstekta grönsaker, så detta tips passar fint.
Blomkålsmosen var inte precis min favorit när jag testade Titel: SV: Cauliflied rice Skrivet av: skogsstjrna skrivet 2008.02.18 - 22:06:31 Mousse är också gott, om du inte gillar blomkålsvarianten kan du testa rotselleri eller palsternacka?
Men den här använder man lite annorlunda - passar bra när man har sås som man vill kunna suga upp (tänk mjölig potatis). Jag gillar det skarpt, och min sambo som inte är rättrogen lc:are tycker också det är helt schysst. Titel: SV: Cauliflied rice Skrivet av: Langhol skrivet 2008.02.22 - 19:42:24 Provade blomkålsrivet idag. Jag var lite skeptisk men blev glatt överraskad. :thumbsup:
Jättegott! Sambon och dottern tyckte det var supergott. :lick: Titel: SV: Cauliflied rice Skrivet av: Affe skrivet 2008.02.23 - 18:03:25 . Det smakar annorlunda än vanlig blomkål och funkar jättebra ihop med kött och såser, du vet när man vill ha något att suga upp den goda såsen med. Enjoy! :wave: :redface: Brukar ha en matsked att ta upp det Gôttiga med :whistle: Men skall testa med blomkålsfräs.... Affe Titel: SV: Cauliflied rice Skrivet av: idalinda skrivet 2008.02.23 - 19:53:58 Vi gjorde massa blomkåls couscous idag.
Det stektes i massa smör tillsammans med chili och vitlök och lite salt. Snabbt, gott och smidigt . Nu kan vi ta gamla favoriten tillbaks till schemat :wokade grönsaker, kycklingbitar och couscous :tongue: Tack stjärnan ! I Finland såg jag en liknande recept, där hällde de i även i vitvin, den skulle ångkoka grynen ... Titel: SV: Cauliflied rice Skrivet av: skogsstjrna skrivet 2008.02.23 - 20:32:32 Vi gjorde massa blomkåls couscous idag. Det stektes i massa smör tillsammans med chili och vitlök och lite salt. Snabbt, gott och smidigt . Nu kan vi ta gamla favoriten tillbaks till schemat :wokade grönsaker, kycklingbitar och couscous :tongue: Tack stjärnan ! I Finland såg jag en liknande recept, där hällde de i även i vitvin, den skulle ångkoka grynen ... Kul med lite ny kryddning, ska jag testa vid tillfälle. ;) minä haluan viini (eller nåt) Titel: SV: Cauliflied rice Skrivet av: idalinda skrivet 2008.02.23 - 21:26:01 minä haluan viini (eller nåt)
Helt rätt! lägg till ett litet a i slutet så är meningen helt perfekt. Minä haluan valko(vit)/puna( röd)viiniä. Titel: SV: Cauliflied rice Skrivet av: skogsstjrna skrivet 2008.03.01 - 19:14:39 minä haluan viini (eller nåt) Helt rätt! lägg till ett litet a i slutet så är meningen helt perfekt. Minä haluan valko(vit)/puna( röd)viiniä. Tack, idalinda, vad glad jag blir. :yay: Titel: Re: Cauliflied rice Skrivet av: anki skrivet 2008.10.11 - 09:36:17 Upptäckte denna tråd och har ätit rivet 2 gånger denna vecka - jättegott var det!!!
Anki Titel: Re: Cauliflied rice Skrivet av: Fjällmor skrivet 2008.10.11 - 09:57:39 visst är det?
Standard härhemma ar det blivit! :thumbsup: Titel: Re: Cauliflied rice Skrivet av: anki skrivet 2008.10.13 - 09:40:09 Igår hade jag bara en liten bit blomkål kvar så jag rev i en liten snutt zuchini som låg och skräpade också och blandade och jäklar vad gott det blev!! Rekommenderas varmt!!
Anki Titel: Re: Cauliflied rice Skrivet av: idalinda skrivet 2008.10.13 - 20:52:14 Undra hur det skulle blir med andra gröna saker också... broccoli, kålrot, kålrabbi .. ojojoj...
Titel: Re: Cauliflied rice Skrivet av: anki skrivet 2008.10.15 - 10:02:12 Säkert alldeles väldigt gott!!
Anki Titel: Re: Cauliflied rice Skrivet av: skogsstjrna skrivet 2008.11.09 - 20:49:44 Cauliflied rice har jag bjudit icke-lchf:are på och de brukar gilla det, även folk som normalt inte är så förtjusta i blomkål... :w00t:
Titel: Re: Cauliflied rice Skrivet av: Fjällmor skrivet 2008.11.11 - 20:56:06 Cauliflied rice har jag bjudit icke-lchf:are på och de brukar gilla det, även folk som normalt inte är så förtjusta i blomkål... :w00t: samma här! Folk brukar fråga: Är det matvete du har i...? :cheers: Titel: SV: Re: Cauliflied rice Skrivet av: skogsstjrna skrivet 2009.01.16 - 15:11:36 Cauliflied rice har jag bjudit icke-lchf:are på och de brukar gilla det, även folk som normalt inte är så förtjusta i blomkål... :w00t: samma här! Folk brukar fråga: Är det matvete du har i...? :cheers: Ja, det är inte lätt att gissa, det smakar så annorlunda mot annan blomkål. Titel: SV: Cauliflied rice Skrivet av: Tina skrivet 2009.01.21 - 15:50:35 Jag testade att göra samma sak med rödkål idag och det blev också gott. Måste hitta lite allternativ till blomkålen för min man är rejält trött på den nu. Dessutom är den snordyr just nu.
Titel: SV: Cauliflied rice Skrivet av: hemul skrivet 2009.01.21 - 16:20:09 Jsså, det funkar! Men då borde det väl gå med vanlig vitkål också då?
|