Titel: Näring i djupfryst Skrivet av: hemul skrivet 2016.08.17 - 15:47:05 Malin80 på KiF länkade till den här studien om hur väl antioxidanter bevaras i djupfrysta blåbär. Svaret är otroligt väl! Har för mig att idalinda pratade om att det förhöll sig på liknande sätt med C-vitamin och andra vitaminer. Minns att hon hittat uppgifter på att industrifrysta grönsaker innhöll betydligt mer näring än färska från butiken. Orsaken var att de fryses direkt efter skörd då nästan allt bevaras medan de färska man köper ofta har långtidsförvarats och tappat mycket av sin nyttighet.
http://www.food.actapol.net/pub/7_4_2007.pdf I den här tabellen ser man ju att i stort sätt allt finns kvar efter 6 månader i -18°. Titel: SV: Näring i djupfryst Skrivet av: Mynlen skrivet 2016.08.19 - 08:24:34 visste du det inte? Jag har lärt mig det, just för att det fryses in "direkt" efter skörd. Vi har inte så bra grönsaksdjupfryskultur här i holland och det tycker jag ibland är synd, just pga det där. Djupfryst är dyrare.
Titel: SV: Näring i djupfryst Skrivet av: hemul skrivet 2016.08.19 - 15:08:04 Jo, jag har vetat det ett tag. Ivf sen idalinda tog upp det. Men jag visste inte HUR bra näringen bevarades. Får nog köpa större frys. :tongue:
|