Fetbobbas Forum

Recept => Fisk och skaldjur => Ämnet startat av: Bookia skrivet 2008.04.07 - 22:26:38



Titel: Fiskkakor med sardellsås
Skrivet av: Bookia skrivet 2008.04.07 - 22:26:38
2-3 portioner

600 g fiskfilé, t ex sej
1 tsk salt
1 st ägg
2 krm muskot, riven
2 tsk smör

Sardellsås:
4 st sardellfiléer
2 dl naturell yoghurt
2 st vitlöksklyftor, pressade

Gör så här
1. Plocka bort ev ben från fisken och skär dem i bitar. Lägg dem i en matberedare och kör tillsammans med salt, ägg och muskot till en slät färs.
2. Forma till små biffar och stek dem i smör på medelgod
värme ca 2 minuter på varje sida.
3. Finhacka sardellerna. Blanda dem med yoghurt och vitlök.
4. Servera biffarna med kokt potatis, råkost och kall sardellsås.
Riv ev lite extra muskot över.