Fetbobbas Forum

Recept => Smårätter, soppor, dipper och liknande => Ämnet startat av: Bookia skrivet 2008.04.07 - 14:51:29



Titel: 3 smarriga förrättssoppor
Skrivet av: Bookia skrivet 2008.04.07 - 14:51:29
4 portioner per soppa

Squashsoppa med doft av kanel
1 st schalottenlök
1 st squash, liten
1 msk olivolja
3 dl hönsbuljong
1 st kanelstång
1 dl vispgrädde
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar, nymald
 
Apelsin- och morotssoppa med curry
1 st morot
1 tsk curry
1 msk olivolja
2,5 dl vatten
0,5 dl apelsinjuice, koncentrerad
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar, nymald
 
Lättrökt tomatsoppa
1 st schalottenlök
0,5 tsk pimiento (rökt paprikapulver)
1 msk olivolja
200 g tomater, hela, på burk
2 dl hönsbuljong
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar, nymald

Gör så här
Squashsoppa med doft av kanel
1. Skala och finhacka löken. Tärna squashen. Fräs det i olivolja någon minut, i en kastrull. Tillsätt hönsbuljong och kanel. Låt sjuda under lock ca 5 minuter tills squashen känns mjuk.
2. Ta upp kanelstången och mixa soppan slät. Tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar.

Apelsin- och morotssoppa med curry
1. Skala och skär moroten i små bitar. Fräs den med curry i olja, någon minut, i en kastrull. Tillsätt vatten och låt sjuda 10-15 minuter under lock tills moroten är riktigt mjuk.
2. Tillsätt apelsinjuice och mixa soppan slät. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer apelsinjuice.

Lättrökt tomatsoppa
1. Skala och finhacka löken. Fräs den med pimienton i olja någon minut, i en kastrull. Tillsätt tomater och hönsbuljong och låt sjuda under lock 6-7 minuter.
2. Mixa och passera genom sil. Smaka av med salt och peppar.