Fetbobbas Forum

Allmänt => Allmänt kostprat => Ämnet startat av: hemul skrivet 2015.06.30 - 20:10:17



Titel: Bästa bantarsylten
Skrivet av: hemul skrivet 2015.06.30 - 20:10:17
Roade mig att räkna. Har kokat 2½ kg sylt som per 100 g innehåller följande.

Fett: 0.22 g
Protein: 1.01 g
Kolhydrater: 3.49 g
Energi: 20.06 kcal

Den innehåller alltså ingenting av någonting och är ändå smaskens! Nästan som de där låtsasprodukterna vi hade roligt åt förut som bara innehöll vatten och kemikalier, men det här är äkta vara. :up_yours:

Kanske borde börja sälja? Tänk vilken marknad - både LCHFare och viktväktare skulle köpa som tokiga. Tror tamefan den är ekologisk och närodlad också, så det gänget kan också köpa.  :headbanger:


Titel: SV: Bästa bantarsylten
Skrivet av: Mynlen skrivet 2015.07.01 - 17:36:19
vilken smak????


Titel: SV: Bästa bantarsylten
Skrivet av: berittis skrivet 2015.07.01 - 20:28:12
Recept, tack!  :smile:


Titel: SV: Bästa bantarsylten
Skrivet av: hemul skrivet 2015.07.02 - 00:12:47
Det är inget nytt, berittis. Men visst.

2 3/4 kg rabarber
~2 ½ tsk stevia, men varierar nog beroende på sort
2 ½ dl vatten

Koka sönder, koka ihop lite. Klart!  :thumbsup:

Frys i påsar. Står sig minst en vecka upptinad i en burk med lock.

Tips för inmundigande: 1 tallrik fil med en stor klick rabarbersylt och en ännu större klick vispgrädde på toppen. Låter knäppt men är urgott! :tasty:


Titel: SV: Bästa bantarsylten
Skrivet av: berittis skrivet 2015.07.02 - 18:46:10
 :smooch: Tack Hemulen. Nu har äntligen mina rabarber börjat växa. Har varit hopplöst förut men jag flyttade dem och gödslade med hästskit så nu verkar det bli annat av.  :smile:


Titel: SV: Bästa bantarsylten
Skrivet av: hemul skrivet 2015.07.02 - 18:53:17
Det är jättegott. Brukade göra sånt förr också, men då med socker. Blir som stark kräm liksom. Fantastiskt gott med grädde i petit chouxer, men det är ju ett minne blott...