Titel: Madelainekakor Skrivet av: hemul skrivet 2015.06.01 - 10:02:07 Tror aldrig att jag ätit madelainkakor (men jag har läst Proust :tongue:). De gjorde såna på nyhetsmorgon och det såg så spännande ut så jag kollade receptet. De är ju i princip LCHF från början!
Ingredienser: 100 g smör (det skall brynas) 100 g florsocker 40 g mandelmjöl 75 g (3 st) äggvita 1 g salt 40 g vetemjöl 10 g honung smör att smörja formarna med Metod: Dag 1 Bryn smöret efter konstens alla regler och låt det kallna till ca 40-50 grader. Sikta mjöl, mandelmjöl, salt och florsocker i en bunke. Tillsätt äggvitorna och honungen och blanda ordentligt. Häll i det fortfarande rinnande brynta smöret lite i taget tills massan absorberat allt smör. Låt smeten ligga i kylen över natten. Dag 2 Sätt ugnen på 175 grader. Smörj de speciella kakformarna med smör och spritsa i kaksmeten i dem. Grädda kakorna ca 7-11 minuter beroende på storlek och ugn. Madeleinekakor bör ätas ljumna… http://www.svt.se/gomorron-sverige/madeleinekakor-och-tesorbet Byt ut sockret mot sötning och vetemjölet mot rismjöl och det är ju rätt OK. 40 g mjöl är ju inte hela världen. Står inte hur många det blir, men på TV blev det MÅNGA. http://www.svt.se/gomorron-sverige/se-program/gomorron-sverige-gomorron-sverige-116?autostart=true (2:32 in) Visst ser de goda ut? Fast såna där snäckformar har man ju inte... :sneaktongue: |