Fetbobbas Forum

Allmänt => Babbelboxen => Ämnet startat av: hemul skrivet 2015.06.01 - 09:00:49



Titel: Pannbiffar är konstiga!
Skrivet av: hemul skrivet 2015.06.01 - 09:00:49
Har alltid undrat över varför pannbiffar alltid blir fint gyllenbruna på den sida men steker förs och blekare på den andra eller bleka med mörka fläckar. De får en upp- och en nedsida liksom. En fin- och en fulsida.

Nu har jag stekt 4 omgångar pannbiffar. Alla blev (så klart) likadana. Hade i mer smör bara en gång, så problemet är inte att smöret kyler ner. La i nya biffar omedelbart när jag tagit upp de färdiga, de var förberedda. Så orsaken är inte att smöret hinner hettas upp mellan varven, det gick typ 5 sekunder.

Jag kunde fatta det om man bara steker en panna, men när man gör många så här är det obegripligt. Jag vill förstå!  :cry:


Titel: SV: Pannbiffar är konstiga!
Skrivet av: Mynlen skrivet 2015.06.01 - 09:35:39
jag tror att ovansidan av köttfärsen torkar litet medan första sidan steks. Torkar i värmen av pannan. Eller kanske värmen gör det.. Försök en gång med att lägga en bit smörpapper (bakplåtspapper) ovanpå när du steker första sidan, och just innan vändning tar du bort det. Kanske det hjälper?


Titel: SV: Pannbiffar är konstiga!
Skrivet av: hemul skrivet 2015.06.01 - 09:44:42
Så kan det ju vara! Men borde de inte bli ännu knaprigare på den torra sidan? Man skulle kanske kunna spraya lite vatten på dem också.

Inte för det spelar någon roll. Jag blir bara knäpp på att inte förstår hur det funkar.


Titel: SV: Pannbiffar är konstiga!
Skrivet av: Mynlen skrivet 2015.06.01 - 17:20:22
prova och återkom med rapport :)