Fetbobbas Forum

Recept => Allmänna receptfrågor => Ämnet startat av: hemul skrivet 2015.02.28 - 16:20:11



Titel: Lättost i sås?
Skrivet av: hemul skrivet 2015.02.28 - 16:20:11
Köpte en stor bit Grevé 17% av misstag. Fan så torr och tråkig den var! Kan man använda så mager ost i sås och gratänger eller blir det bara skit? Tänkte jag kunde frysa den i bitar i så fall så jag blir av med den. Synd att slänga en hel ost.


Titel: SV: Lättost i sås?
Skrivet av: Sorla skrivet 2015.02.28 - 16:47:19
Nämen!  :max-shock: Frågan är om den ens smälter i värmen. Den lär ligga kvar som små ringlande korvar om du river den över en gratäng.  :puke1:


Titel: SV: Lättost i sås?
Skrivet av: hemul skrivet 2015.02.28 - 18:05:53
Tror du?  :max-shock: Kanske bäst jag provar. Smaken var det inget fel på, lagrad och god. Kunde ju riva ner den och göra potkäs kanske, men det är rätt stor bit. Eller också ger jag bort den. Har en kompis som brukar ha Lätta på bordet så...


Titel: SV: Lättost i sås?
Skrivet av: berittis skrivet 2015.03.01 - 10:26:48
Om du lägger ostrivet på en gratäng så prova att hyvla smör över. Vet inte om det hjälper men kan vara värt ett försök.  :smile:


Titel: SV: Lättost i sås?
Skrivet av: Mynlen skrivet 2015.03.01 - 11:13:56
vi har andra "fetthaltbeteckningar" i holland.. med nummret 17 skulle det vara som gummi här :)  Gör ostbröd av det, det fungerar nog!.

vi har + markeringar, 48+ är t.ex. att 48% av TORRVARAN är fett. Alltså inte att osten när nästan 50% fett...  det förvirrar många svenska som är här. VA? så fet ost kan man väl inte äta??? :)

Vet alltså inte vilken sort 17% skulle vara men om du blandar det i ostbröd eller så blir det nog ganska bra. För då flyter det inte ut så mycket.

56kg bloggen hade ett ostbröd med frön så det blir litet mer tuggmotstånd. http://56kilo.se/ostbrod


Titel: SV: Lättost i sås?
Skrivet av: hemul skrivet 2015.03.01 - 15:55:35
Nä, vi hade så förut och ibland står det dubbelt. Men det förvirrar en del LCHFare. Har sett inlägg där folk varit lyckliga för att de hittat en ost med 60% fett.  :biggrin1:

Jag ska prova att använda osten i maten idag. Funkar det inte ger jag bort den.


Titel: SV: Lättost i sås?
Skrivet av: Ary skrivet 2015.04.27 - 17:44:57
Nå hur blev resultatet? Jag hade nog 17%ig ost under mina samboår (Han hade diabetes som behandlades med lite fett och så kolhydrater.  :rolleyes:) så jag måste ha haft i den i rätt många såser och även enstaka gratäng utan att ens tänka på det...


Titel: SV: Lättost i sås?
Skrivet av: hemul skrivet 2015.04.27 - 18:15:47
Jag provade faktiskt aldrig. Det är så sällan jag gör ostsås så den hade bara legat och blivit gammal ivf, så lika bra att ge bort den till någon som äter upp den tänkte jag.


Titel: SV: Lättost i sås?
Skrivet av: Ary skrivet 2015.04.27 - 23:11:10
Jag förstår. Vill du ha min adress och förfrankerade kuvert? Till nästa gång.  :flirting:


Titel: SV: Lättost i sås?
Skrivet av: hemul skrivet 2015.04.28 - 00:34:21
Med postens priser är det nog billigare att du köper din egen ost. :tongue:


Titel: SV: Lättost i sås?
Skrivet av: Ary skrivet 2015.07.23 - 22:12:10
Touché  :crazy: :nod-yes:


Titel: SV: Lättost i sås?
Skrivet av: hemul skrivet 2015.07.23 - 22:17:29
Sena reaktioner? :whistle: