Titel: Pajskal Skrivet av: hemul skrivet 2014.11.08 - 21:51:52 Det bakas mjölfritt på Go'kväll numera. :biggrin1:
Ett jäkla tjat om glutenfritt, men på slutet säger programledaren att det måste ju vara bra för folk som gillar att äta LCHF också, och kockpersonern håller motvilligt med om det. :tongue: Ser ut att bli hur bra som helst ivf. 2:20 in ungefär. http://www.svtplay.se/video/2459329/go-kvall/lordag-8-11 Och här är receptet. Men jag kopierar in det nedan för säkerhets skull. Fyllningen kan man ju ta vad man vill, men jag kopierar allt som det är. http://www.svt.se/gokvall/recept/mandelpaj-med-gronkal-och-adelost Mandelpaj med grönkål & ädelost Antal portioner: 6 - 8 INGREDIENSER Pajdeg (glutenfri): 5 dl mandelmjöl 1 dl sesamfrö 1,5 msk fiberhusk 1 tsk kummin, torrostad i stekpanna 1 tsk salt 75 g kallt smör, i bitar 1 st ägg Fyllning: 150 g färsk svamp, i bitar 150 g grönkål, i bitar 1 st röd lök, skivad 140 g ädelost 10 st små tomater, halverade smör till stekning Äggstanning: 3 st ägg 2 dl mjölk 1 tsk salt 0,5 tsk svartpeppar SÅ LAGAR DU Degen Mixa ihop mandelmjöl, sesamfrö, fiberhusk, kummin, salt och smör i matberedare. Tillsätt ägg och mixa slätt. Tryck ut degen i en stor pajform cirka 28 cm i diameter eller 6-7 små pajformar. Ställ i kyl 30 minuter. Sätt ugnen på 180 grader, förgrädda pajerna i ugnens nedre del 10 minuter för små, 20 minuter för stor paj. Låt svalna och förbered fyllningen (nedan). Fyllning Fräs svamp i smör tills all vätska kokat bort. Lägg i grönkål och lök, fräs till de mjuknar. Låt svalna. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop samtliga ingredienser till äggstanning. Fyll pajskalet med svampfräset, smula på ost och häll på äggstanning. Toppa med tomaterna. Grädda i ugnens nedre del till pajerna fått vacker färg och äggstanningen stannat. Det tar cirka 20 minuter för små, 30-40 minuter för en stor. Servera med blandad sallad eller läckert grönsakskrisp. |